Skip to main content

Fatburn

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Fatburn

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
    madis9182
    Member

Et siis ma 15 aastane 192 umbes,kaalun 90 ligi.

Kõhupeal ning rinnapeal on pekki,milelst tahaks lahti saada.

Mõtlesin,et varsti lumised ilmad läinud ning mõtlesin,et hakkan rattaga jälle sõitmas käima,aga noh,niisama sõitmisest pole kasu,kui pole korralik toitumine.

plaan oleks igapäev lasta 20+km natuke,aga kuidas peaks toituma,et oleks efektiivsem.

Pole praegu raha ka,et telliad toitumiskava,aga tehke soovitusi,kellel on sarnase faasiga tegemist olnud.

Aile
    Member

Mõtlesin,et varsti lumised ilmad läinud ning mõtlesin,et hakkan rattaga jälle sõitmas käima,aga noh,niisama sõitmisest pole kasu,kui pole korralik toitumine.

plaan oleks igapäev lasta 20+km natuke,aga kuidas peaks toituma,et oleks efektiivsem.

Pole praegu raha ka,et telliad toitumiskava,aga tehke soovitusi,kellel on sarnase faasiga tegemist olnud.

Reegel nr 1: Maga korralikult. Kl 01.37….ei ole kindlasti mitte arvutis istumise aeg.

Harjuta ennast kl 10 magama minema. 8-9 tundi peab täis tulema.

daemonium
    Member

Söömise koha pealt oled sa asjast õigesti aru saanud.Rattaga sõit on kah tore – kas nüüd iga päev,see teine asi.

Sinu parameetrite puhul paistab,et probleem lihastes,mitte niivõrd pekis.192cm ja 92kg on pea et ideaalkaal ju.

Elik siis,lihaseid vähevõitu,

henriiiii
    Member

talvel on lume lükkamine hea trenn ju

madis9182
    Member

Söömise koha pealt oled sa asjast õigesti aru saanud.Rattaga sõit on kah tore – kas nüüd iga päev,see teine asi.

Sinu parameetrite puhul paistab,et probleem lihastes,mitte niivõrd pekis.192cm ja 92kg on pea et ideaalkaal ju.

Elik siis,lihaseid vähevõitu,

Lihasid natuke on,aga just pigem tahaks rasvast lahti saada,mis kõhupeal on.

kaal mingi 80kg peale saada.

Saab keegi soovitada,mida sööksin ntx,kui ärkan,käin koolis ära,siis sõidan 20-30km rattaga ja siis puhkan

et nagu enamvähem toitumiskava saab keegi teha?

Viitsib keegi koostada toitumiskava?

MoloM
    Member

Viitsib keegi koostada toitumiskava?

http://fitshop.fitness.ee/veebtreener/

Antud lingil viitsitakse

K-star
    Member

Ma võin sulle öelda et nädal aega on 20 30km otsad paras teha, aga varsti on nii et see ei väsitagi sind pmts.

Ise alustasin ka 20km otsadega siis vaikselt 30- 40 paari nädala pärast sõitsin juba 60km otsasi.

Mingi 70km ots tuli 2h ja 15min. Mis ajapoolest on ju normaalne trennipikkus.

Viiking
    Member

Jep, rattasõit on väga hea. Ma võtsin 14. aastaselt suvega 30kg alla, pikkust oli natuke vähem kui praegu, vb 183cm kuskil, aga kaal 97kg

MõmmiLiis
    Member

Reegel nr 1: Maga korralikult. Kl 01.37….ei ole kindlasti mitte arvutis istumise aeg.

Harjuta ennast kl 10 magama minema. 8-9 tundi peab täis tulema.

Aile, kas siin on aga mingit põhimõttelist vahet, mis ajal inimene oma 8 tundi ära magab?

Ise olen lapsest saadik täiesti lootusetu öökull olnud ja tavainimese mõttes normaalsel ajal magama lähen parimal juhul korra kuus… Täiesti parandamatu teema minu jaoks

Archangel
    Member

Aile, kas siin on aga mingit põhimõttelist vahet, mis ajal inimene oma 8 tundi ära magab?

Ise olen lapsest saadik täiesti lootusetu öökull olnud ja tavainimese mõttes normaalsel ajal magama lähen parimal juhul korra kuus… Täiesti parandamatu teema minu jaoks

Aile
    Member

Ähh, ei ole sul häda midagi. Mõni kindlasti hakkab nüüd rääkima, et inimene on evolutsiooni käigus kohanenud öösel magama ning keha töötab siis paremini.

Ise arvan, et siin on tegemist niivõrd palju individuaalsusega, et täheldatavalt ei mõjuta öine eluviis meid küll suurt midagi. Harjutad end öösel üleval olema ning mõne aja möödudes on tegemist, et öösel magama jääda.

Ise olen viimased 5 aastat täiesti 100% öökull olnud. Kell 15.00 üles ja 05.00 magama. Ning nagu näha siis lihas kasvab, elu on lill ning tervis super.

Kindlasti tuleb keegi mu paraadi nüüd rikkuma, et jajah – oota mõnedkümned aastad ning siis on tagajärjed käes. Nojah… ma ei viitsi isegi sellise jama peale mõelda. Niikuinii ei usu, et elu lõpuni sellist rutiini harrastama jään.

Lihtsalt praegu on töö selline ning meeldib öösiti rahulikult arvutis chillida.

Kui raha nagu muda ning vaba aega samuti siis arvatavasti kohanen veidi päevasema elustiili peale ümber kuna selleks, et midagi lõbusat siiski päeval teha peaks veidi nutsu olema. Siin on link, kuidas und parandada…

K-star
    Member

Aga praegu võiksid alustada suusatamisega. Ülepäeviti näiteks 5km läbi sõita. Tegelt see on individuaalne, aga nii ikka, et korralikult läbi võtaks.

Archangel
    Member

Isegi sinu kommentaarid näitavad üleväsimust Siin on link, kuidas und parandada…

Kuid kas tegelikult ei ole siis ju nii, et vahet ei ole mis kellal ärkad/magad – kuskil on ikka päev ja kuskil on ikka öö.

Kuidas saab see meie keha toimimist niimoodi mõjutada? Kas meie keha teab millal on öö ja millal päev? Mille järgi? Ei muutu ju tema jaoks mitte midagi (võtame siis aluseks isiku, kes istub kodus kardinate taga ning kelle jaoks päikesetõusu ja loojangut ei eksisteeri.)

Et kui ma magan oma praeguseid tunde Eestis siis olen haiglane ning ajapikku läheb tervis väga hulluks. Kuid, kui sõidan Usa-sse siis olen automaatselt tervenenud kuna magan nüüd “õige” graafiku järgi? Kuigi reaalselt magan täpselt samas ajavahemikus. Suht loll jutt minu arust.

Pigem on nii, et keha arvestab oma õige magamamineku aja välja juba sisse kujunenud kogemuste järgi. Kui sa ikka ärkad 5a järjest üles kell 15 siis sinu keha jaoks on see hommik. Ning sealt edasi arvestab ta magamamineku aega juba tundide järgi.

Ei saa olla mingit universaalset kella-aega tervele planeedile millal meie kehad otsustavad mingeid toiminguid teha ja sõltuvalt sellest, kas oled ärkvel või mitte – tervis kas läheb hullemaks või mitte.

Sinu argumendid on täiesti olematud:

Minu uni on ka:

Regulaarne

Pimeduses

Ning kui tavainimene ärkab kell 07.00 ning magama kell 23.00 siis mina ärkan kell 15.00 ning magama kell 05.00. Ehk uni on mul pikem ning kui võtta seda sinu “maagilist” Beauty sleep perioodi siis tundub see algavat peale 16h üleval oldud perioodi. Ning mina selleks ajaks juba magan sügavat und ning keha võib seda beauty sleepi nautida palju tahab.

gmaster
    Member

Ega argument “mina teen nii ja lihas kasvab” ka parem pole.

Aile
    Member

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.