Veel õppija jõusaalitreener soovitab…
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Veel õppija jõusaalitreener soovitab…
- This topic has 33 replies, 16 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
vs.
-
AutorPostitused
-
mai 5, 2010 at 7:01 e.l. #22280
vs
MemberNiisiis sattus tuttav jõusaalitreeneri otsa, kes soovitas kaalu langetamise (rasvaprotsendi vähendamise) eesmärgil tarbida ohtralt süsivesikuid ja seda eriti päeva esimeses pooles. Jõusaalitreener omandab veel eriala. Milles võib asi olla?
Kas koolis õpetetakse valesti (kahjuks ei tea kus ta õpib)? Ja kuna treeneril omal veel kogemusi ja teadmisi napib, siis praktiseeribki koolis õpetatut???
mai 5, 2010 at 7:05 e.l. #209733younger
MemberMis tähendab ohtralt? Kas 300gr on ohtralt või 400?
mai 5, 2010 at 7:10 e.l. #209735vs
MemberHm, hea küsimus, ma küsimustega nii kaugele ei jõudnud. Ma lihtsalt olen oma toitumist viimasel ajal väga täpselt jälginud. Ja RÕHUTADA süsivesikute tarbimist kaalulangetajale tundub igati liiast, sest lõppkokkuvõttes on süsivesikuid pea igas toiduaines ülekaalus teistest ainetest (va liha). Seega spetsiaalselt süsivesikuterohkeid toite ma küll kellelegi ise ei julgeks soovitada (va treeningjärgselt).
Ise suudan süsivesikuid hoida 50% juures ainult siis, kui spetsiaalselt süsivesikuid taga ei aja (hoidun putrudest ja teraviljatoodetest-magusast rääkimata, sest kui neid ka veel sööksin, siis oleks süsivesikute osakaal ikka liiga palju).
mai 5, 2010 at 7:24 e.l. #209419Ott Kiivikas
MemberMa ei näe siin mingit vastuolu, olen kõik need aastad ka ise tarbinud süsivesikuid rohkem just päeva esimeses pooles ja see ei ole seganud mind vormi jõudmast. Vahest on lihtsalt mindud lõppeesmärgist liiga kaugele ehk on valesti arvutatud seda palju reaalselt pekki peal on. Päeva esimeses pooles söödud süsivesikud me kulutame üldjuhul ikka päevas ära -seda enam lähen peale tööd trenni.
Millegipärast neid süsivesikuid kardetakse liialt, neid peab dieedi aeg piirama, kuid mitte liiga ekstremaalselt, vastasel juhul ei ole te suutelised kõvasti intensiivselt treenima ja ka mõttetöö on häiritud.
mai 5, 2010 at 7:40 e.l. #209418Raivo Piiber
MemberNiisiis sattus tuttav jõusaalitreeneri otsa, kes soovitas kaalu langetamise (rasvaprotsendi vähendamise) eesmärgil tarbida ohtralt süsivesikuid ja seda eriti päeva esimeses pooles. Jõusaalitreener omandab veel eriala. Milles võib asi olla?Kas koolis õpetetakse valesti (kahjuks ei tea kus ta õpib)? Ja kuna treeneril omal veel kogemusi ja teadmisi napib, siis praktiseeribki koolis õpetatut???
Jah, kuipalju on ohtralt? Ca pool päevasest kaloraažist on ju ok!
mai 5, 2010 at 8:09 e.l. #208924naissfeiss
MemberMul on selline küsimus, kui räägitakse, et süsikaid ei soovitata süüa, sest kui ära ei põleta, läheb kõk rasvaks, siis mis juhtub rasvaga, mille sööd, aga ära ei põleta? Tulemus on põhimõtteliselt sama. Küll on madala süsivesikutesisaldusega dieedid paljude puhul efektiivsed isu kontrollimiseks. Mõned ei pruugi taluda süsiveskuid tuksis ainevahetuse tõttu, veresuhkur läheb väga-väga kõrgele, aga arvan, et glükoositaluvus tõenäoliselt taastub mingil määral fruktoosi ja omega-6’te vältimisel ning toitaineterikka toitumisega.
mai 5, 2010 at 8:11 e.l. #208632savi_
MemberKa mina näen siin loogikat. Süsivesikuid peab tarbima ja organismi energiavajadus on kõige suurem ca ~12 ajal. Metabolismi ei tasu täielikule säästurežiimile saata – põletad kõike muud kui rasva. Keskmise eestlase kõige “toitvam” söögikord on enamasti aga vaat et 21-22 ajal – peale tööd ja muid toimetusi.
Aga nagu paljud juba küsisid. Mis on ohtralt süsivesikuid?
mai 5, 2010 at 9:00 e.l. #208310wtrix
MemberMuide, üsna hiljuti lugesin ühe uuringu kohta, kus rottidel katsetati erinevaid dieete. Selgus, et kui päeva alustada süsivesikurikka toiduga “eeldab” roti organism, et ka ülejäänud toidukorrad päevas on süsivesikuterikkad ja vice versa. Nii, et kui näiteks esimene toidukord on miskine puder ja lõunaks süüakse rasvast liha, siis lendab insuliin ikkagi lakke ka rasvase liha puhul. Mida sellisel puhul tehakse hetkel üle jääva energiakogusega võib vaid oletada.
mai 5, 2010 at 9:09 e.l. #208290vs
MemberOk, sry, järjekordne loll teemaalgatus

Ma ise süsivesikutefoobia all ei kannata, lihtsalt lähtusin endast ja vaatasin asja oma mätta otsast. Sain hiljuti lihtsalt suure ehmatuse osaliseks, kui avastasin, et minu päevane süsivesikute tarbimine oli ca 65%. Ja tegelikult siit foorumist koorub palju selliseid naisi ja tüdrukuid välja, kes omaarust söövad väga õigesti (putru, juurikaid, puuvilju, jogurtit jne)-aga tegelikkuses liialt süsivesikuid
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olin isegi selline ja imestasin, et miks rasv ei kao. Seda rottide dieeti lugesin ise ka…ja seal soovitas hommikuti just rasvast peekonit praemunaga süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ise võtan homikuti enne söömist teelusikatäie kalamaksaõli ja ehmatan sellega organismi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 5, 2010 at 9:19 e.l. #208219vend vähk
ModeratorIgasugune toitumisega seotud teema on vägagi individuaalne. Kindlasti arutage seda teemat erinevate spetsialistidega, aga samas tehke ka ise rohkem iseseisvat tööd ja analüüsige, mis on just teie jaoks parem. Enda võistlusdieedi olen iseseisvalt kokku pannud, kuigi see erineb väga paljude spetsialistide soovitustest nagu öö ja päev. Kõik inimesed ei ole ühesugused.
Ei ole rumalaid küsimusi- on rumalad vastused.
Ära heida meelt, vaid proovi selle spetsialisti soovitused järgi ning tee ise kokkuvõtted ning liigu edasi!
Edu!
mai 5, 2010 at 6:51 p.l. #206369gmaster
MemberOk, sry, järjekordne loll teemaalgatus
Seda rottide dieeti lugesin ise ka…ja seal soovitas hommikuti just rasvast peekonit praemunaga süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ise võtan homikuti enne söömist teelusikatäie kalamaksaõli ja ehmatan sellega organismi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hommikuti peaks kindlasti veidi rasvast sööma, vahest kindlasti ka peekon ja praemuna. Teelusikatäiest kalamaksaõlist vaevalt piisab!
Järgmiseks arvuta kokku oma rasva tarbimine. Ma tean kuidas naised rasva kardavad. Asjatult.
mai 6, 2010 at 9:27 e.l. #203999renku
MemberNo 50 % süsivesikuid päevasest kaloraažist on täiesti normaalne.
mai 6, 2010 at 10:37 e.l. #204083vs
MemberHommikuti peaks kindlasti veidi rasvast sööma, vahest kindlasti ka peekon ja praemuna. Teelusikatäiest kalamaksaõlist vaevalt piisab!Järgmiseks arvuta kokku oma rasva tarbimine. Ma tean kuidas naised rasva kardavad. Asjatult.
No teelusikatäis kalamaksaõli on soovituslik kogus täiskasvanule…potsikul nii kirjas vähemalt. Sellele lisandub hommikusöögiks muidugi praemuna (ei viitsi keeta, sest läheb kauem aega ja rasva võib ju hommikul lubada natukene) ja tervislik võileib.
Kusjuures…olengi jälginud ja vaadanud mida-kuidas kui palju söön. Ja nii uskumatu kui see ka pole…siis rasva ja valgu % satub mul tihti 50:50 (so sv 50%, rasva 25% ja valku 25%), niiet mina pean kindlasti rasva tarbimist võrrreldes varasemaga piirama…kusjuures ise pole kunagi rasva kartnud, st light tooteid ei tarbi (aga nüüd vist peab). Ja rasvaga praen midagi vääga vääga harva. See rasv, mida üleliia söön on lihtsalt toitude sees peidus…
50% süsivesikuid on jah ok, aga 65% on juba liig, mis liig
mai 6, 2010 at 11:21 e.l. #204040PT London
MemberNo teelusikatäis kalamaksaõli on soovituslik kogus täiskasvanule…potsikul nii kirjas vähemalt. Sellele lisandub hommikusöögiks muidugi praemuna (ei viitsi keeta, sest läheb kauem aega ja rasva võib ju hommikul lubada natukene) ja tervislik võileib.Kusjuures…olengi jälginud ja vaadanud mida-kuidas kui palju söön. Ja nii uskumatu kui see ka pole…siis rasva ja valgu % satub mul tihti 50:50 (so sv 50%, rasva 25% ja valku 25%), niiet mina pean kindlasti rasva tarbimist võrrreldes varasemaga piirama…kusjuures ise pole kunagi rasva kartnud, st light tooteid ei tarbi (aga nüüd vist peab). Ja rasvaga praen midagi vääga vääga harva. See rasv, mida üleliia söön on lihtsalt toitude sees peidus…
50% süsivesikuid on jah ok, aga 65% on juba liig, mis liig
mai 6, 2010 at 11:36 e.l. #204032Alfonze
MemberJa kas ikka % arvutad tulenevast kaloraashist, mitte grammides? Oluline vahe, näiteks 100gr valk, 100gr rasv ja 100gr süsivesik pole teps mitte 33%/33%/33% vaid pigem 25%/50%/25%.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.