Käed vormi
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Käed vormi
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 14 years, 11 months tagasi by
protein_pets.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 14, 2011 at 1:21 p.l. #22223
star
MemberTere!
Olen 17-aastane neiu, kes alustas just uuesti aktiivsemalt trennitegemisega. Viimasel paaril aastal on kehalised pingutused jäänud kooli kehalise kasvatuse tundi ning umbes paar korda kuus ujumas käimisele. Suvel meeldib veel rattaga sõita.
Ülekaalu on mul küllaga, oma 175 cm pikkuse juures jääb kehamassiindeks 30 kanti. Siiski, arvestades seda, et ma nii ülekaaluline olen, tunnen end hästi ning ka tervis pole jamama hakanud – siiani. Nimelt olen sügisest saadik seljavalude käes piinelnud. Seljavalud viisid mind Pilatesesse ja BodyBalancisse, mis mõlemad mulle väga meeldivad. Jõusaalis üritan nüüd käia vähemalt nädalas kaks korda, seal teen ratast ja risttreeningut (käte-jalgadega jooksumasin). Veel meeldib väga ujuda, aga sinna ei jõua rohkem kui korra-paar nädalas, tänu karmile gümnaasiumile.
Siit ka minu üks suurimaid muresid: hoolimata sellest, et kõht on kui väikeste laste batuut ja tagumik nagu leivaahi, ei ole ma suutnud juba 5 aastat ilma varrukateta asju selga panna. Mu õlavarred näevad lausa kohutavad välja ning võrreldes üla- ja alakeha tugevust (jõudu mul on, vastupidavusest jääb puudu) on vahe mitmekordne. Ka ei suuda ma teha pea-aegu ühtegi kätekõverdust, käed lihtsalt ei liigu ja vaid värisevad.
Ma tean, et ei ole olemas sellist asja, nagu lokaalne rasvapõletus. Sellest hoolimata tahaks just ülakeha jõudu treenida ning käed ilusaks saada – ma ei oota mingeid punnitavaid muskleid, tahaks lihtsalt “tiibadest” lahti saada.
Ning minu treenimise eesmärk polegi mitte mingisugune number kaalul ega riietel. Tahan lihtsalt olla tervislik(um) ja näha parem välja, tunda end enda kehas tõeliselt hästi. Tunnen juba praegu, et trennis käimine maandab pingeid ja teeb enesetunde paremaks, ka jõuab ma rohkem asju valmis, olen tegusam.
Toitumine on mul jo-jo efektiga: koolipäevad on pikad ning sooja toidu vahepaladeks on tihtipeale müslibatoon, õun, porgand, jogurt. Šokolaad on minu nõrkuseks, aga luban seda endale harva (tihtipeale just siis, kui meeleolu nullis on ja tundub, et tänu koolile tuleb üks magamata öö) ning krõpsud-limpsid jäävad ka väga harva söömise hulka. Söön hommikuti tugevalt, kui sooja putru ei saa, siis müsli ja vähese rasvasisaldusega jogurt, banaan, teraviljavõileivad, munad (loomulikult mitte korraga). Õhtuti söön kodust sooja toitu, ka söön koolis sooja lõunat (koolitoit on meil hea ning tasakaalukas, alati on valikus mitu salatit, mida söön hea meelega).
Nüüd otsustasin pöörduda targemate poole: kuidas saada ülakeha tugevamaks ja käsi vormi? Ka ei teeks paha muud nõuanded, mida algajale trennitegijale jagada
jaanuar 14, 2011 at 3:42 p.l. #286234Archangel
MemberToitumine korda. Muud ei olegi väga soovitada. Kuna trenni sa juba teed siis metsikuid muutusi sellega seoses teha vaja ei ole. Kui tahad ülakeha tugevamaks siis tee vastavaid harjutusi ülakehale.
Rinnalt surumine (alustad tühja kangiga näiteks), triitsepsile kukla tagant surumine kahe käega ühe hantliga, biitsepsile küünarvarte kõverdamised jne jne.
Ning mingeid punnitavaid käemuskleid ei saa, sa ka siis kui aasta aega ainult käsi piinaksid. Naisterahvaste keha lihtsalt ei suuda lihasmassi niivõrd kiiresti kasvatada.
Isegi kui vaadata aastaid treeninud naissportlaste käsi, siis harva saaks öelda, et neil oleksid mingid punnitavad lihased
jaanuar 14, 2011 at 4:51 p.l. #286239daemonium
MemberSöön hommikuti tugevalt, kui sooja putru ei saa, siis müsli ja vähese rasvasisaldusega jogurt, banaan, teraviljavõileivad, munad (loomulikult mitte korraga). Õhtuti söön kodust sooja toitu, ka söön koolis sooja lõunat (koolitoit on meil hea ning tasakaalukas, alati on valikus mitu salatit, mida söön hea meelega).Nüüd otsustasin pöörduda targemate poole: kuidas saada ülakeha tugevamaks ja käsi vormi? Ka ei teeks paha muud nõuanded, mida algajale trennitegijale jagada
jaanuar 14, 2011 at 6:14 p.l. #286241viki667
Memberhttp://www.fitness.ee/?act=article&articleID=540
vähem süsivesikuid, eriti tooteid suhkrust, rohkem häid rasvu ( http://naine.postimees.ee/?id=335063 ) ja loomulikult valke nii loomseid / taimseid.
sisuliselt kui lased aeroobset 30 minutit päevas pulsiga 120-135 ja toitud õigesti, on kaalu võimalik langetada ka nii, et isegi kõht ei ole tühi.
jaanuar 14, 2011 at 9:30 p.l. #286258Nony
MemberLohutuseks ehk veel niipalju, et enamasti hakkabki rasv esmajärjekorras sulama just kätelt (ja ülakehalt)
veebruar 20, 2011 at 9:05 p.l. #290624star
MemberSuur aitäh kõigile, kes vastanud on!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Viimased kuu aega on olnud minu õudusunenäoks – veetsin pikalt aega angiini/bronhiidi hübriidiga kodus ning trennitegemine ja söömine vajusid mõlemad ära. Uuest nädalast uue hooga trenni ning võtan arvesse kõigi teie soovitusi ka toitumise osas
Küsimusi käte osas on veel:
Milliseid harjutusi oleks “hea ja kerge” näiteks kodus teha, ilma lisavahenditeta?
veebruar 20, 2011 at 9:40 p.l. #290627protein_pets
MemberKaljapüttidega sai ikka omal ajal õlatreeningut tehtud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Taga -ja keskosa saab ilusasti kasvama.AutorPostitusedViewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)- You must be logged in to reply to this topic.