Skip to main content

Palju liha süüa?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Palju liha süüa?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere!Olen lugenud ja vaadanud,aga pole selgusele jõudnud,palju peaks vähemalt liha päevas sööma.Mõni väitnud siin,et kui liha ei söö,siis lihas ei kasva.See pole ju ometigi tõsi.Kas näiteks päevas 200g sea-või kanafileest piisaks(kasvõi ühel söögikorral)?Ja kuidas sööte teie,kui näiteks liha sel päeval laual pole?Kodujuust,kartul,juurviljad ?Viimasel ajal sealiha isu ära läinud ja kanafille kallivõitu,tahaks vähema lihaga ära ajada.

TÄNAN!

Kassisilm
    Member

Minu algaja arvamus/arusaam:

1)Inimene vajab võrdselt nii taimset kui loomset valku.

2)Kindlasti see piisab või mitte piisab on individuaalne – mina söön vähe näiteks liha ja 200 grammi päevas on minu jaoks mõnel päeval normaalne, mõnel päeval ei söö üldse liha. Mõnel teisel aga võib pool kilo olla normaalne – mine sa tea.

3) Kala on hea lahendus – kui hästi otsida siis leiab kaubamajadeski teinekord soodushinnaga mõne latika, ahvenaid vm. Palju propageeritakse siin tuunikala, aga õige (palun mitte kraesse hüpata selle sõna peale) tuunikala on ka kallis, poodides on lihtne lahendus konservid. Munavalge on ka loomne valk.

joonast
    Member

Tere!Olen lugenud ja vaadanud,aga pole selgusele jõudnud,palju peaks vähemalt liha päevas sööma.Mõni väitnud siin,et kui liha ei söö,siis lihas ei kasva.See pole ju ometigi tõsi.Kas näiteks päevas 200g sea-või kanafileest piisaks(kasvõi ühel söögikorral)?Ja kuidas sööte teie,kui näiteks liha sel päeval laual pole?Kodujuust,kartul,juurviljad ?Viimasel ajal sealiha isu ära läinud ja kanafille kallivõitu,tahaks vähema lihaga ära ajada.

TÄNAN!

Liha, ehk siis ka valgu vajatav kogus on inimeste puhul erinev. See oleneb inimese kaalust, füüsilisest aktiivsusest ja ka teistest aspektidest.

matjusm
    Member

TÄNAN!

Ei ole mingit kogust mida sa “peaksid” päevas liha sööma nii et ära oota mingit konkreetset vastust selles mõttes. Isiklikult söön 400-600g päevas pluss veel igasugused muud valguallikad kuid ma ka kaalun ja treenin päris palju nii et mõnele füüsiliselt väheaktiivsele 50kg’ne inimesele oleks see vast liiast.

Vilps
    Member

TÄNAN!

Jah, 200 grammi on täiesti piisav kogus, et lihast kasvatada. Ära sellepärast nüüd muretse.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.