Skip to main content

piimasaaduste seedimine

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » piimasaaduste seedimine

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    Tomcat
    Member

lugesin, et kõik oragnismid ei imenda laktoosi tõttu piimasaadusi. Mida see täpsemalt tähendab ja kuidas kindlaks teha, kas endal organism imendab või mitte? Hetkel arvestatud 90g valku piimasaadustest päevas saada ja kui see kõik tühja jookseb, siis on täitsa hull lugu

M.M.
    Member

Sa said vist valesti aru, ma loodan. Laktoos on piimasuhkur mida on umbes 4,5-5,5 % . Laktaas on on laktoosi hüdrolüüsiv ensüüm ja kui laktaasi eritumine on ebapiisav või puudub siis laktoos hüdrolüüsub osaliselt või üldse mitte. Sellega seoses hüdrolüüsimata laktoos põhjustab seedehäireid. Sai vist liiga keeruline jutt. Mis puutub valgu imendumisse, siis ei ole vaja muretseda.

L
    Member

Tegemist on laktoosi talumatusega,mis esineb u.20% inimestest.Kääritamata piimatoodetes sisaluv laktoos,mida ei lagundata või lagundatakse osaliselt kutsub esile tavaliselt kõhulahtisust(nagu ütles ka M.M).Tomcat´i jutu iva võib olla selles,et kui laktoos kutsub esile tõsise kõhulahtisuse,siis piimatoodete tarbimisel toimub toitainete(k.a.valgud)väiksem imendumine.

shinobi
    Member

Tõesti tegemist on laktoosi talumatusega.

väike link siinkohal

http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/p…rance/index.htm

kus on ka äratoodud uuringu kohaselt et

“The condition is least common among persons of northern European descent.

Ühesõnaga Põhja Eurooplaste seas on see kõige vähem levinud, sellest tulenevalt igatahes mina olen alati piima joonud ja praegugi joon kuskil 1-2 liitrit päevas ning seedehäiretest on asi kaugel ja tunne on väga hea.

Ükskord oli tõesti kuidagi käisin pidevalt vetsu vahet aga siis tuli välja et see oli ikka Proteiin No. 1 mis mul pasa keema ajas….

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.