Skip to main content

Hüppeliigeste treenimine

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Hüppeliigeste treenimine

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere kõigile.

Emm mul on siis selline mure, et tegelen korvpalliga ja sellel hooajal olen kolmandat korda hüppeliigest vigastanud. Muid vigastusi pole olnud, ainult hüppeliigese omad. Ma tahaks teada, et kuidas saaks hüppeliigeseid kuidagi elastsemaks teha või midagi sellist, et vähendada hüppeliigese vigastamise riski.

Tänan teid kohe ette.

Vilps
    Member

Tean, mis tunne see. Kui sul juba kolm korda on see vigastus tekkinud, siis kindlasti tuleks ta täielikult välja ravida. Teiseks, kasuta hüppeliigese kaitsmeid/sidemeid. Eks see ole korvpallurite tüüpvigastus. Kui korra läheb, siis võib see hakata üsna regulaarselt juhtuma. Sellised väiksed väänamised on üsna tavapärased.

Mida sa veel saad teha, et seda ennetada ja ära hoida või vähemalt vigastuse saamise riski vähendada:

– Alati tee korralik soojendus ning tegele venitamisega, mis on väga oluline

– Korralikud tossud aitavad alati hüppeliigest paremini hoida

– Samuti jõu- ja plümeetriline treening on väga head. Sellised plahvatuslikud harjutused tugevdavad liigeseid, lihaseid, kõõluseid

– Siis võib teha ka erinevaid tasakaalu harjutusi. Need on selleks, et sa suudaksid ennast maandumisel ja õhus olles kontrollida.

Nii palju oskan mina aidata. Keegi võib alati veel juurde lisada.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.