Rasked baasharjutuste kava
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Rasked baasharjutuste kava
- This topic has 19 replies, 11 voices, and was last updated 15 years, 11 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
märts 7, 2010 at 9:44 e.l. #21855
armando
MemberTervist.
Kas sellist kava on mõtet teha 3x nädalas, või tuleks jaotada mitme päeva peale ära koos rohkemate isoleerivate harjutustega? Olen suhteliselt algaja.
Lamades surumine kangiga 3 x 8 – 10
Ploki tõmbed kukla taha 3 x 8 – 10
Õlapress 3 x 8 – 10
Lõuatõmbed 3 x 8 – 10
Biitsepsitele seistes hantlitega küünarvarte kõverdused 3 x 8 – 10
Surumine kitsa haardega 3 x 8 – 10
Kükid 3 x 8 – 10
Säärte sirutused ette trenazööril 3 x 8 – 10
Säärtele seistes pöialetõus, kas trenazööril või kangiga 3 x 8 – 10
Keretõsted kõhupingil 3 x max
märts 7, 2010 at 9:56 e.l. #260240HenryP
MemberTervist.Kas sellist kava on mõtet teha 3x nädalas, või tuleks jaotada mitme päeva peale ära koos rohkemate isoleerivate harjutustega? Olen suhteliselt algaja.
Õlapress 3 x 8 – 10
Lõuatõmbed 3 x 8 – 10
Kükid 3 x 8 – 10
Miks mitte võtta siit fitnessis tööriistade alt üks korralik kava ? Need on päris asjalikud kavad !
Sellise kava järgi, kus sul on 10 rasket harjutust jääks kindlasti trennis oleku aeg väga pikaks, 3st seeriast samas ei piisaks, et saada korraliku trenni mingile lihasgrupile jnejne. Jaota parem korralikult kava 3 päeva peale nädalas ära !
Edu…
märts 7, 2010 at 11:56 e.l. #260279matjusm
MemberTervist.Kas sellist kava on mõtet teha 3x nädalas, või tuleks jaotada mitme päeva peale ära koos rohkemate isoleerivate harjutustega? Olen suhteliselt algaja.
Õlapress 3 x 8 – 10
Lõuatõmbed 3 x 8 – 10
Kükid 3 x 8 – 10
Hea näha et lõpuks on mingi algaja kes saab aru raskete baasharjutuste tähtsusest, mitte ei hakka endale sellist kava koostama kus on sees triitsepsi päevad ja muu taoline jama.
Baasharjutuste kava kohta on sul ikkagi veidi palju isoleerivaid harjutusi- need võiks täiesti välja jätta.
Mark Rippetoe (jõutreeningu jumal minu arvates) pakub algajatele välja sellist kava:
(Loe siit edasi: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=998224)
Workout A
3×5 Squat (kükk)
3×5 Bench Press (rinnalt surumine)
1×5 Deadlift (jõutõmme)
Workout B
3×5 Squat (kükk)
3×5 Standing military press (seistes õlapress)
3×5 Pendlay Rows (kangiga sõudmine)
Või siis tee midagi sellist:
Päev 1:
Kükk
Rinnalt surumine
Õlapress
Päev 2:
Jõutõmme
Lõuatõmme
Kangi/hantliga sõudmine või rinnalevõtt
Või kui kolmele päevale jaotada, siis võid teha surumine/tõmbamine/jalad tüüpi kava:
Päev 1: Surumine
Rinnalt surumine
Õlapress
Rööbaspuudel surumine
Päev 2: Jalad
Kükk
Good morning
Väljaasted või platvormile asted
Sääretõsted
Päev 3: Tõmbamine
Jõutõmme
Rinnalevõtt
Lõuatõmme
Kangi/hantliga sõudmine
Oleks ma teadnud kui tähtsad on baasharjutused ning kui mõttetud igasugused küünarvarte kõverdamised siis kui ma jõutrenniga alustasin, siis oleksin ma oluliselt tugevam ning võibolla ka suurem praegu.
märts 7, 2010 at 1:11 p.l. #260302smack
Õlapress 3 x 8 – 10
Lõuatõmbed 3 x 8 – 10
Kükid 3 x 8 – 10
Kui sa tahad ülekeha treeningkava, siis peaks igale lihasgrupile tegema ainult 1 harjutus päevas. Ehk siis Surumine, lõuatõmbed, kükk ja ntx rumeenia jõutõmme. Seejärel võid mõnda lisaharjutust teha vähemarenenud lihastale. Ntx seistes pöialetõus ja keretõsted kõhupingil.
Kuklataha tõmbed unusta ära, samuti ka kukla tagant surumine- õlgadele vägagi ohtlik harjutus.
märts 7, 2010 at 1:15 p.l. #260305ROtter
MemberKuklataha tõmbed unusta ära, samuti ka kukla tagant surumine- õlgadele vägagi ohtlik harjutus.Miks kukla taha tõmbed ohtlik harjutus on?
märts 7, 2010 at 1:23 p.l. #260307matjusm
MemberMiks kukla taha tõmbed ohtlik harjutus on?Ma ei tea mis täpne teaduslik seletus on aga mulle näiteks on igasugused kuklatagused harjutused, olgu see siis surumine või tõmbamine, väga ebamugavad ning ma ei suuda neid eriti teha.
märts 7, 2010 at 2:25 p.l. #260325Arnie
MemberKas tänapäeval enam alaselja treenimist vajalikuks ei peetagi?
Selles kavas küll ei märganud ühtegi alaselja harjutust peale küki, mis polegi otseselt alaselja harjutus..
E: Jutt siis armando kavast
märts 7, 2010 at 2:42 p.l. #260327airmax27
Member
Ma ei tea mis täpne teaduslik seletus on aga mulle näiteks on igasugused kuklatagused harjutused, olgu see siis surumine või tõmbamine, väga ebamugavad ning ma ei suuda neid eriti teha.Endal oli alguses samuti ebamugav aga tee alguses väiksemate raskustega soojaks ja siis tõsta vaikselt kaalu.Aja jooksul painduvus paraneb ka ja probleeme ei tohiks enam olla
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 7, 2010 at 4:16 p.l. #260332Noor Ed
MemberKukla taha tõmme just yks mõnusamaid harjutusi ju.
märts 7, 2010 at 5:17 p.l. #260344Anonüümne
GuestKukla taha tõmme just yks mõnusamaid harjutusi ju.Ise just palju kukla taha ei tõmba aga ette rinnapeale meeldb rohkem tõmmata
märts 9, 2010 at 2:34 p.l. #260513armando
MemberHea näha et lõpuks on mingi algaja kes saab aru raskete baasharjutuste tähtsusest, mitte ei hakka endale sellist kava koostama kus on sees triitsepsi päevad ja muu taoline jama.Baasharjutuste kava kohta on sul ikkagi veidi palju isoleerivaid harjutusi- need võiks täiesti välja jätta.
Mark Rippetoe (jõutreeningu jumal minu arvates) pakub algajatele välja sellist kava:
(Loe siit edasi: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=998224)
Oleks ma teadnud kui tähtsad on baasharjutused ning kui mõttetud igasugused küünarvarte kõverdamised siis kui ma jõutrenniga alustasin, siis oleksin ma oluliselt tugevam ning võibolla ka suurem praegu.
Kas see kava on mõeldud põhiliselt jõu arendamiseks?
Kava enda kohta, et kui seda kava teed, kas teed ühe treeningu ajal ainult raskeid baasharjutusi? Milline on su seeriate/korduste arv?Kaua sa seeriate vahel puhkad ja kaua see üldiselt jõusaalis aega võtab?
märts 9, 2010 at 3:28 p.l. #260538veikot
MemberMa ei tea mis täpne teaduslik seletus on aga mulle näiteks on igasugused kuklatagused harjutused, olgu see siis surumine või tõmbamine, väga ebamugavad ning ma ei suuda neid eriti teha.Sellepärast ei suudagi, et ei harjuta!!! Alati tunduvad need harjutused rasked ja ebamugavad mida teha ei jõuta, nagu keegi juba varemgi ütles alusta väikeste raskustega ja mine sealt edasi tasapisi!
märts 9, 2010 at 4:23 p.l. #260550matjusm
MemberKas see kava on mõeldud põhiliselt jõu arendamiseks?Kava enda kohta, et kui seda kava teed, kas teed ühe treeningu ajal ainult raskeid baasharjutusi? Milline on su seeriate/korduste arv?Kaua sa seeriate vahel puhkad ja kaua see üldiselt jõusaalis aega võtab?
Jõud ja suurus käivad käsikäes. Jõud tuleb siis kui treenid, mass tuleb siis kui sa sellele lisaks ka vastavalt toitud.
Ning millise kava kohta sa täpsemalt küsid? Kui on see esimene, siis loe sealt lingilt mida ma andsin. Kui mõtled neid mida ma ise välja mõtlesin, siis ma arvan et samuti võiks seeriaid kordusi teha 3×5 nagu selles teises kavas.
märts 9, 2010 at 7:59 p.l. #260572matroxx
Memberei ütleks,et jõud ja suurus just nii väga üksteisega seotud on.
lihas võib olla märkimisväärselt tugev kuid mõõtmetelt tagasihoidlik.
märts 9, 2010 at 8:12 p.l. #260573matjusm
Memberei ütleks,et jõud ja suurus just nii väga üksteisega seotud on.lihas võib olla märkimisväärselt tugev kuid mõõtmetelt tagasihoidlik.
On ikka seotud küll. Lihase tugevus (vähemalt Wikipedia andmetel: http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle#Strength) sõltub kolmest asjast millest üks on lihase läbimõõt. Suurem lihas on tugevam lihas.
Mõni väiksem mees võib küll olla märkismisväärselt tugev kuid kõik jõurekordid on ikkagi tohutute kappide käes. Kulturistid on valdavalt ikkagi üpris tugevad ning jõutõstjad/klassikalised tõstjad (kui nad ei ole mingites madalamates kaalukategooriates) on sama jällegi päris suured.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.