Skip to main content

Küsimus korduste kohta ühes seerias

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Küsimus korduste kohta ühes seerias

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Henryveve
    Member

Tere,

Oleks selline küsimus, kui ma tahan kõige enam reljeefi arendada mitu kordust oleks soovitatav siis teha.

Kusagilt kuulsin, et suurte raskustega kuni 8 korda arendab reljeefi, aga samas kas 8-12 korda mitte ei peaks andma massi ?

Raivo Piiber
    Member

Tere,

Oleks selline küsimus, kui ma tahan kõige enam reljeefi arendada mitu kordust oleks soovitatav siis teha.

Kusagilt kuulsin, et suurte raskustega kuni 8 korda arendab reljeefi, aga samas kas 8-12 korda mitte ei peaks andma massi ?

Reljeefi arendab sul köök, toitumine!

matjusm
    Member

Tere,

“Reljeef” või mass on toitumise küsimus, mitte see kui mitu kordust sa teed. Ning et “reljeefne” (mille all ma oletan et sa mõtled madalat rasvaprotsenti) välja näha, on mingit lihaskogust ka vaja. Muidu oled lihtsalt väga kõhn vennike. Pigem alusta lihaste kasvatamisega ning kui arvad et rasva on veidi paljuvõitu, siis hakka seda vähendama.

Lightheaded
    Member

Lihaste hüpertroofiatest.

Kokkuvõte: Lihase mahtu suurendab suurte korduste arvuga metoodika ning väikese korduste arvuga trenn arendab jõudu, väga suurte kordustega tuleb jõu-vastupidavus.

Henryveve
    Member

Reljeefi arendab sul köök, toitumine!

No see on kõik on väga ilus, aga mind huvitab just korduste arvu tähtsus ühes seerjas.

Ma olen lugenud järgmiselt:

-8 kordust annab jõudu

8-12 kordust annab massi

ja rohkem siis reljeefi (mille all mõtlen lihaste mahu suurendamist)

Kuid samas lugesin ka et 8 kordust suurte raskustega aitab lihaste mahu suurendamisele kaasa mitte

Raivo Piiber
    Member

No see on kõik on väga ilus, aga mind huvitab just korduste arvu tähtsus ühes seerjas.

Ei oma tähtsust, sest lihas kordusi ei ole. Kuid üldiselt arvatakse, et vahemik 1-5 on parim maksimaaljõu kasvatamiseks, 6-12 mass ja jõud ning sealt edasi lihasvastupidavus. Korralikuks lihaskasvuks on sul vaja vähemalt 2 neist kolmest kokku panna, miksida, kombineerida, aretada …

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.