mure kasvu pärast
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » mure kasvu pärast
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 21 years, 10 months tagasi by
Fred Antson.
-
AutorPostitused
-
märts 22, 2004 at 1:22 p.l. #2170
tormi
MemberTere
Vanust on mul hetkel 15 ja pool ning jõusaalis olen käinud peaaegu pool aastat. Probleem on selles, et mulle tundub, et viimase poole aastaga pole ma peaaegu üldse kasvanud (või ainult väga vähe). Varem kasvasin ma hoogsalt ja ma ei usu, et mu kasv vanuse tõttu seisma jäi, kuna mul on üpris hiline puberteet. Olen lugenud küll kõikjalt, et jõusaal reeglina ei mõjuta kasvu, välja arvatud juhul kui “growth plate” (ei tea mis selle nimi eesti keeles on) ei saa vigastada. Mis see täpselt on ja kas on võimalik, et ma olen seda vigastanud ja seetõttu ei kasva enam? Kas sedasorti vigastus on jäädav või kui ma jõusaalis käimise pooleli jätaks, kasvaksin ma edasi?
Muide, pikkust on mul hetkel ~177 cm
märts 22, 2004 at 2:25 p.l. #37178Anonüümne
GuestNo arvata on et kasv aeglustub kui vanemaks saad.
Ja kui sa jõusaalis käimise pooleli jätaksid, ma võin kihla vedada et see midagi ei muudaks.
märts 22, 2004 at 3:36 p.l. #37179Makaveli
Memberma alustasin 13 aastasena , olin mingi 170cm. Nüüd saan paari kuu pärast 15 ja pikkust on 187cm. Olen regulaarselt jõusaalis käinud ja kasvamisega pole probleemi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 22, 2004 at 6:17 p.l. #37180Kzma
Membernjaa…
ise mul kasvuga probleeme ei ole aga kui aus olla, siis peaks ütlema, et ühe kõrvaga olen kuulnud neid kasvamis jutte…
et kui varakult jõusaalis hakkata käima siis võib midagi sitasti minna, just eriti jõutõstmise puhul jne
sest olgem ausad, üldjuhul need vennad kes on lapsest peale trenni rämedalt teinud just jõusaalis, on mulle umbes mingi rinnani.
aga ega ma mingi spets ei ole, on inimesi kes oskavid sellele küsimusele täpselt vastata…
märts 22, 2004 at 9:05 p.l. #37181tolkamid
Memberkui jõusaalis käid siis pead venitama ka, muidu võib vähem kasvada, ise olen praegu 14 ja teen päevas 5-7 tundi jõusaalis trenni, ning mul endal jääb vähehaaval kasv kinni. soovitan arsti käest küsida
märts 23, 2004 at 6:24 e.l. #37182Ott Kiivikas
MemberKulturismi treeningu ja kasvu pidurdumise kohta on palju diskuteeritud, arvan ikkagi, et kui geneetiliselt ei ole mingit kasvu antud siis seda ka ei tule ja vastupidi. Ainuüksi jõutrenn seda ei pidurda, eriti siis kui toitumine on paigas, st. inimene saab kõik kasvuks ja taastumiseks vahjalikud ained kätte. Kindlasti teha venitusharjutusi ja rippumisi. Ise olen pikem kui oma vanemad, vend kes ei ole tegelenud tugevate jõutreeningutega järjepidevalt on minust mõni sentimeeter pikem, nii et vaadake ikka kui pikad on Teie vanemad ka.
märts 23, 2004 at 3:45 p.l. #37183Fred Antson
MemberPole Sul mingit vigastust-lapsed kasvavad suvel oluliselt kiiremini!
Pealegi kui kasutad lihtsamaid kulturismiharjutusi,mitte harjutusi,kus langeb suur koormus lülisambale (kükk,jõutõmme,seistes surumine,tõsteharjutused rebimine ja tõukamine),pole negatiivne mõju kasvule lihtsalt võimalik.
(Küki ja jõutõmbe mõju lülisambale ei välista tehniliselt puhtal sooritamisel nende kasutamist ka noorukite treeningprogrammis.)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.