Skip to main content

Endavalmistatud spordijook

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Endavalmistatud spordijook

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor
    Postitused
    13
    Member

Nimelt võib välismaistelt saitidelt leida mitmeid retsepte koduse spordijoogi valmistamiseks. Enamasti sisaldab see puuviljamahla(maitse lisamiseks), sooja vett, külma vett, suhkurt ja soola. Midagi sarnast:

1/2 tsp. salt

8 tbsp. sugar

1/2 cup water

1/2 cup orange squash

7 1/2 cups cold water

Kas see sool seal joogis on pigem halb, kuna teadagi tarbivad enamus inimesi rohkem soola kui vajalik, või läheb see trenni ajal/peale trenni juues tõesti asja ette? Mõistlik oleks osta ikkagi poest teadatuntud spordijoogipulbrit?

Vilps
    Member

Minu loogika. Kuna trenn on üldjuhul nö. protsess, kus higistad ju soolasid välja (töövõime langus, võimalik krambite teke jne), siis on ju loogiline, et see tuleb millegagi asendada. Sellepärast on ka treeningute ajal soovitatav pigem juua mineraalvett, kus on need vajalikud ühendid juba olemas. Samas, kui trenn ikka väga pikk ei ole 1.5h ++, siis ei näe erilist mõtet spordijoogi taolist asja tarbida.

Usun, et selle lisasoola pärast sa kindlasti muretsema ei pea.

Jarmo Oberst
    Member

Parimaks trennijoogiks peetakse mineraalvee ja mahla segu, suhtes 2:1. Kuid tõesti kui trenn pole mitu tundi kestev siis selleks spordijoogiks vajadust pole.

kike89
    Member

Selliste retseptide järgi peaks päris normaalne asi tulema, proovisin kord apelsinimahlaga mingi retsepti järgi.. täitsa hea tuli.. nagu päris :???:”>

13
    Member

Minu loogika. Kuna trenn on üldjuhul nö. protsess, kus higistad ju soolasid välja (töövõime langus, võimalik krambite teke jne), siis on ju loogiline, et see tuleb millegagi asendada. Sellepärast on ka treeningute ajal soovitatav pigem juua mineraalvett, kus on need vajalikud ühendid juba olemas. Samas, kui trenn ikka väga pikk ei ole 1.5h ++, siis ei näe erilist mõtet spordijoogi taolist asja tarbida.

Usun, et selle lisasoola pärast sa kindlasti muretsema ei pea.

Nimelt on minu treeningu pikkus 1,5h ja ei tunnegi nagu spordijoogi vajadust eriti, pudel vett sobib ideaalselt. Küll aga higistan ma tohutult palju tööl olles. Kuna õhutemperatuur on mul hetkel nii mõnigi päev 30 kraadi ja harva pole ka juhused kui kuni 40 kraadi. Töötan ma siseruumides ja higi voolab ausaltöeldes mistahes ilmaga. Sellepärast olen hakanud mõtlema spordijoogi tarbimise peale. …Pealegi piiran ma enda soolatarbimist niigi. Kas ma võin samahästi lisada toidule rohkem soola, või on parem seda omastada ikkagi higistamise ajal järk-järgult joogi näol?

Jarmo Oberst
    Member

Nimelt on minu treeningu pikkus 1,5h ja ei tunnegi nagu spordijoogi vajadust eriti, pudel vett sobib ideaalselt. Küll aga higistan ma tohutult palju tööl olles. Kuna õhutemperatuur on mul hetkel nii mõnigi päev 30 kraadi ja harva pole ka juhused kui kuni 40 kraadi. Töötan ma siseruumides ja higi voolab ausaltöeldes mistahes ilmaga. Sellepärast olen hakanud mõtlema spordijoogi tarbimise peale. …Pealegi piiran ma enda soolatarbimist niigi. Kas ma võin samahästi lisada toidule rohkem soola, või on parem seda omastada ikkagi higistamise ajal järk-järgult joogi näol?

Higistad sa ju välja erinevaid mineraalaineid. Mina soovitaksin juua mineraalvett kas siis mulliga või ilma.

jrx
    Member

Higistad sa ju välja erinevaid mineraalaineid. Mina soovitaksin juua mineraalvett kas siis mulliga või ilma.

Ma ei hakka uue teemaga risustama, aga äkki mõni ekspert teab vms – kui palju ja kas see info on avalik on keskmise Eesti linna (erinevate linnade?) kraanivees erinevaid mikroelemente?

13
    Member

Kas spordijoogis on need mineraalained sees? Spordijoogi hind tuleb mul pulbri näol hetkel sama kallis või isegi odavamkui mineraalveel. Mitte et spordijook oleks siin odav aga mineraalvesi on häbematult kallis. :???:”>

Jarmo Oberst
    Member

Kas spordijoogis on need mineraalained sees? Spordijoogi hind tuleb mul pulbri näol hetkel sama kallis või isegi odavamkui mineraalveel. Mitte et spordijook oleks siin odav aga mineraalvesi on häbematult kallis. :???:”>

Spordijookide ja mineraalvee pudelite siltide peal on kirjas kui palju ja mis aineid nad sisaldavad.

AlanBStard
    Moderator

Ma ei hakka uue teemaga risustama, aga äkki mõni ekspert teab vms – kui palju ja kas see info on avalik on keskmise Eesti linna (erinevate linnade?) kraanivees erinevaid mikroelemente?

Midagi on igal pool aga kas mugavat ülevaadet on, ei tea

http://www.evel.ee/?id=18&page=20

http://www.terviseamet.ee/keskkonnatervis/…-tulemused.html

Kui vaja siis mitu tuttavat tegeleb vee ja järelevalvega.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.