Erinevate tootjate 2,5% pastöriseeritud poepiimad
- This topic has 23 replies, 12 voices, and was last updated 14 years, 5 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
august 8, 2011 at 12:37 p.l. #21520
protein_pets
MemberOlen pikka aega joonud alpenrose (kuulduste järgi sama mis tere piim, lihtsalt ilma promota ja säästumarketi klientide jaoks) ja tere 2,5% poepiimasid, nende odava hinna (0,5€) tõttu. Täna aga otsustasin võrrelda alpenrose piima valio alma 2,5% piimaga ja viimane oli tunduvalt kooresema maitsega, sel ajal kui alpenrose meenutas rohkem vett.
Kuidas siis tegelikult lood on – milline tootja töötleb piima kõige vähem, millist tasub eelistada? Toitainete sisalduse poolest on kõik 2,5% piimad identse sisaldusega, vähemalt paki peale kantud info järgi.
On kellegil vettpidavat infot paljaste spekulatsioonide asemel?
edit: Piimavaatluse tulemused:
august 8, 2011 at 12:49 p.l. #309837tomba
Memberkasutaks ka teemat ära ja küsiksin kas olete proovinud poes saadaval(tartus) nopri toorpiima ning kuidas oskate kommenteerida?
august 8, 2011 at 12:59 p.l. #309839htilga
MemberPigem võiks üldse toorpiima eelistada
august 8, 2011 at 1:21 p.l. #309842tomba
MemberEile just nägin Ujula Konsumis, hind oli minu meelest vanas rahas 14(sorry läks eur meelest).
Küsin ka seda, naised saunas rääkisid et tänapäeval tehakse piima mingist pulbrist, ehk pool on päris piim ja pool on pulbrist. Kas on tõsi? Isev seda muidugi ei usu(ei tahaks uskuda vähemalt).
august 8, 2011 at 1:41 p.l. #309844Archangel
MemberEile just nägin Ujula Konsumis, hind oli minu meelest vanas rahas 14(sorry läks eur meelest).Küsin ka seda, naised saunas rääkisid et tänapäeval tehakse piima mingist pulbrist, ehk pool on päris piim ja pool on pulbrist. Kas on tõsi? Isev seda muidugi ei usu(ei tahaks uskuda vähemalt).
Ameerikas vist eriti levinud veel… Ei tea kuidas Eestis lood.
august 8, 2011 at 1:50 p.l. #309847ROtter
MemberPigem võiks üldse toorpiima eelistada
august 8, 2011 at 6:02 p.l. #309866Bulletproof
MemberAlpenrose piima ammu enam ei osta. Sama põhjus, mis teemalagatajal- maitseb nagu vesi ja vett ma poest ei osta.
august 10, 2011 at 11:17 e.l. #309998protein_pets
MemberOstsin kokku erinevaid 2,5% pastöriseeritud poepiimasid, mida lähedalasuvates poodides saada oli ning tegin kokkuvõtte:

Parim 2,5% poepiim on seega Valio Alma, hea hinna-kvaliteedi suhtega on ka Tere piim, mis sellegipoolest kergelt kallimale Farmi toodangule alla jäi.
Alpenrose piim on võrreldes Valio Alma omaga aga suisa põrandapesuvedelik – ei vääri kandmast piima nime.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 10, 2011 at 11:27 e.l. #309999AlanBStard
ModeratorMida sa jändad nende fake-piimadega, osta naturaalset
august 10, 2011 at 11:30 e.l. #310000protein_pets
MemberNaturaalne on kallis ja raskesti kättesaadav. Tahtsin ökopoest lõunal talupiima osta (et paremat võrdlusmomenti saada), oli otsa saanud.
august 10, 2011 at 11:45 e.l. #310002Alexander Andrusenko
ModeratorKüsin ka seda, naised saunas rääkisid et tänapäeval tehakse piima mingist pulbrist, ehk pool on päris piim ja pool on pulbrist. Kas on tõsi? Isev seda muidugi ei usu(ei tahaks uskuda vähemalt).Eesti kohta täpselt ei tea, aga mujal maailmas kehtib see väide tõesti. Piimast eraldatakse rasv ja tehakse rasvatuks pulbriks. Eraldatud rasv läheb peamiselt juustu valmistamiseks. Rasvatust piimapulbrist tehakse tavaline piim (lahjendatakse veega), kuhu rasvasuse suurendamiseks lisatakse kookoserasva, mis on võrreldes piimarasvaga äärmiselt odav. Niiviisi saadud piim on oluliselt odavam.
august 10, 2011 at 11:48 e.l. #310004AlanBStard
ModeratorNaturaalne on kallis ja raskesti kättesaadav. Tahtsin ökopoest lõunal talupiima osta (et paremat võrdlusmomenti saada), oli otsa saanud.69 senti liiter pole väga kallis ? Tallinnas. Igas linnas ja alevis jah pole saada, praegu olen ise ka kuival.
august 10, 2011 at 12:47 p.l. #310009vrsm
MemberOstsin kokku erinevaid 2,5% pastöriseeritud poepiimasid, mida lähedalasuvates poodides saada oli ning tegin kokkuvõtte:
Parim 2,5% poepiim on seega Valio Alma, hea hinna-kvaliteedi suhtega on ka Tere piim, mis sellegipoolest kergelt kallimale Farmi toodangule alla jäi.
Alpenrose piim on võrreldes Valio Alma omaga aga suisa põrandapesuvedelik – ei vääri kandmast piima nime.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>hahaa, päris lahe katse!
huvitav, et kõige valgusem piim on ka parima maitsega…
ja õnneks olen ma vist kõrge taluvuslävega, sest alpenrose piima puhul ma vesisust kunagi märganud pole – saan rahuga odavaimat kräppi edasi kulistada
august 10, 2011 at 1:28 p.l. #310012