Mass / Reljeef
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Mass / Reljeef
- This topic has 8 replies, 5 voices, and was last updated 16 years tagasi by
LaizeN.
-
AutorPostitused
-
veebruar 3, 2010 at 11:54 e.l. #21432
LaizeN
MemberEi ole sellist teemat silma jäänud, kuid ise olen praegu kahe vahel.
Olin surmkindel, et tahaks maksimaalselt reljeefi – sealt ka siis vastav toitumine jne.
Samas nüüd hakkan mõtlema, et tahaks ka rohkem massi ja jõudu, st kava totaalset ümbertegemist.
Niisiis, küsimus pole ainult minus, vaid võiks olla ka üldisele publikule, kes on kahevahel, ei tea, mis on hetkel õige : mass / reljeef
Kindlasti oleneb see ka indiviidi soovist, east, kehatüübist jne.
Ühesõnaga, inimesed, kes pole võistlevad kulturistid, kes tegelevad asjaga pädevalt ( st jõusaal, keha vormimine.. )
Mis kaalu – pikkuse vahekorras oleks kõige mõtekam kumbagi valida
Mis rasva % oleks kõige mõtekam reljeefi alustada ( pärast massi, et selga kasvanud lihas/pekk üleliigseks ei läheks )
Endal on nii, et kõhulihased näha ei ole; tundub, nagu liha oleks,kuid vähe – samas on ka pekki liiast, kuid pole kõhtu ees.
Endast siis : pikkus 174, kaal 70, rasva % ~16, iga 18
Tõsine tahe on jõudu / massi teha ( tuleb ka väga kergelt, st, et paari kuuga võin kaalu lisada meeletult, täpselt vastupidi langetamisega ), jõud kasvab ka üpris hea kiirusega, eelnevad massi, jõukuurid andsid üllatavalt häid tulemusi. Samas ei tahaks ka suur olla, ilma reljeefsuseta, ÜHESÕNAGA : Kas enne pekist lahti, reljeefsus ja siis vaikselt, tasapisi jõudu ja massi, või keskmisega reljeefsusega teha mass korralikuks ja siis üks korralik reljeefsus kava ?
veebruar 3, 2010 at 12:05 p.l. #253658daemonium
MemberEi ole sellist teemat silma jäänud, kuid ise olen praegu kahe vahel.Olin surmkindel, et tahaks maksimaalselt reljeefi – sealt ka siis vastav toitumine jne.
Samas nüüd hakkan mõtlema, et tahaks ka rohkem massi ja jõudu, st kava totaalset ümbertegemist.
Niisiis, küsimus pole ainult minus, vaid võiks olla ka üldisele publikule, kes on kahevahel, ei tea, mis on hetkel õige : mass / reljeef
Kindlasti oleneb see ka indiviidi soovist, east, kehatüübist jne.
Ühesõnaga, inimesed, kes pole võistlevad kulturistid, kes tegelevad asjaga pädevalt ( st jõusaal, keha vormimine.. )
Mis kaalu – pikkuse vahekorras oleks kõige mõtekam kumbagi valida
Mis rasva % oleks kõige mõtekam reljeefi alustada ( pärast massi, et selga kasvanud lihas/pekk üleliigseks ei läheks )
Endal on nii, et kõhulihased näha ei ole; tundub, nagu liha oleks,kuid vähe – samas on ka pekki liiast, kuid pole kõhtu ees.
Endast siis : pikkus 174, kaal 70, rasva % ~16, iga 18
Tõsine tahe on jõudu / massi teha ( tuleb ka väga kergelt, st, et paari kuuga võin kaalu lisada meeletult, täpselt vastupidi langetamisega ), jõud kasvab ka üpris hea kiirusega, eelnevad massi, jõukuurid andsid üllatavalt häid tulemusi. Samas ei tahaks ka suur olla, ilma reljeefsuseta, ÜHESÕNAGA : Kas enne pekist lahti, reljeefsus ja siis vaikselt, tasapisi jõudu ja massi, või keskmisega reljeefsusega teha mass korralikuks ja siis üks korralik reljeefsus kava ?
Oi-oi …
selliste mõõtudega SELLINE rasvaprotsent?!
See pekki liiast tundub sellest,et lihast on vähe.
Tee rahulikult massi.Kui söömine paigas,võid avastada,et rasvaprotsent on lihaskasvu tõttu isegi langenud …,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2010 at 12:15 p.l. #253666LaizeN
MemberOi-oi …selliste mõõtudega SELLINE rasvaprotsent?!
See pekki liiast tundub sellest,et lihast on vähe.
Tee rahulikult massi.Kui söömine paigas,võid avastada,et rasvaprotsent on lihaskasvu tõttu isegi langenud …,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kusjuures ma kardsin vastupidist, kuid endal on tõsine soov teha massi..Mnjh, kui nüüd tõele näkku vaadata, siis need krdi reljeefi kavad on suht ainult kahjuks tulnud, vb sp, et pole mille arvelt veel maha tõmmata, st all pole veel midagi

Aga tänud, täpselt sellist julgustust ma vajasingi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Plaan siis – 9 nädalat Kaido kava ( 3x nädalas ), 1x Tai poks ja nädalas üks rahuliku tempoga aeroobne, et taastumist parandada.
Söök pigem rohkem rasva ja enne ja pärast trenni süsivesikuid, kuna pekki lähen ikka suht lihtsalt -.-
veebruar 3, 2010 at 7:31 p.l. #253843Lightheaded
MemberSellist parameetrit pole küll olemas, mis näitaks millal peaks keskenduma jõu arendamisele või millal reljeefi. Jõu arendamisel (madalad korduste arvud, suured seeriate arvud) suureneb lihas (= toimub hüpertroofia) müofibrillide arvelt, millest lihase funktsionaalne osa koosnebki. Nn. reljeefi arendamisel suureneb aga lihasmaht sakroplasma arvelt, mis on selline želeesarnane ollus mis lihases müofibrillide vahel “ulbib”. Viimasel juhul ei arene jõunäitajad kuigi märgatavalt. Tavaliselt aga on treening enam-vähem balanseeritud ning rakendab mõlemaid hüpertroofiaid. Saad suurendada teatud hüpertroofia osakaalu korduste arvu ja seeriate arvu muutes. Indrek Otsus on oma raamatus väga tabavalt ära seletanud, miks pole kulturistid oma sakroplasmaatilise hüpertroofiaga siiski jõuetud täispumbatud kujud. Võtmeks on mõlema balanseerimine. Lõpetuseks üks tsitaat I. Otsuse raamatust ka:
Kindlasti pole mõtet klammerduda mingi kitsa kordusvahemiku külge, kui eesmärgiks on lihasmass. Iseasi on see, kuidas erinevaid kordusi rakendada: kas kasutada laia diapasooni igas treeningus või eraldada igale kordusvahemikule mingi periood.Uh, lohisev ja keeruline tekst sai nüüd, aga põhikonks on selles, et asju tuleb varieerida. Ei ole mõtet teha aastaringi ühte ja sama kava ning oodata häid tulemusi. Ning nagu kuldreegel ütleb, et köögis kasvab lihas kõige paremini e. toitumine korda!
veebruar 3, 2010 at 7:56 p.l. #253857LaizeN
MemberSellist parameetrit pole küll olemas, mis näitaks millal peaks keskenduma jõu arendamisele või millal reljeefi. Jõu arendamisel (madalad korduste arvud, suured seeriate arvud) suureneb lihas (= toimub hüpertroofia) müofibrillide arvelt, millest lihase funktsionaalne osa koosnebki. Nn. reljeefi arendamisel suureneb aga lihasmaht sakroplasma arvelt, mis on selline želeesarnane ollus mis lihases müofibrillide vahel “ulbib”. Viimasel juhul ei arene jõunäitajad kuigi märgatavalt. Tavaliselt aga on treening enam-vähem balanseeritud ning rakendab mõlemaid hüpertroofiaid. Saad suurendada teatud hüpertroofia osakaalu korduste arvu ja seeriate arvu muutes. Indrek Otsus on oma raamatus väga tabavalt ära seletanud, miks pole kulturistid oma sakroplasmaatilise hüpertroofiaga siiski jõuetud täispumbatud kujud. Võtmeks on mõlema balanseerimine. Lõpetuseks üks tsitaat I. Otsuse raamatust ka:Uh, lohisev ja keeruline tekst sai nüüd, aga põhikonks on selles, et asju tuleb varieerida. Ei ole mõtet teha aastaringi ühte ja sama kava ning oodata häid tulemusi. Ning nagu kuldreegel ütleb, et köögis kasvab lihas kõige paremini e. toitumine korda!
Sa vist ei lugenud mu postitust üldse, või lihtsalt tahtsid tarka panna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud sellegi poolest
veebruar 3, 2010 at 8:01 p.l. #253859Lightheaded
MemberSa vist ei lugenud mu postitust üldse, või lihtsalt tahtsid tarka panna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Tänud sellegi poolest
Veidi kaldusin teemast kõrvale küll. Aga point oli ikkagi see, et ei saa öelda et nüüd pead tegema reljeefi ja nüüd jõudu ning kui sa ainult ühte teed, siis pole see ka päris õige. Ise vahetan kavu iga kuu-paari tagant. Kord rohkem jõule keskenduv, kord massile/reljeefile.
veebruar 3, 2010 at 8:19 p.l. #253867Jarmo Oberst
MemberSelle asemel, et üle mõelda treeni kõvasti, söö korralikult ja puhka ka. 70kg-sena pole mingit mõtet reljeefile pühenduda. Tee raskeid baasharjutusi ja vaata kuidas jõud kasvab ja muskel naerab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2010 at 8:25 p.l. #253869PumaZ
MemberVeidi kaldusin teemast kõrvale küll. Aga point oli ikkagi see, et ei saa öelda et nüüd pead tegema reljeefi ja nüüd jõudu ning kui sa ainult ühte teed, siis pole see ka päris õige. Ise vahetan kavu iga kuu-paari tagant. Kord rohkem jõule keskenduv, kord massile/reljeefile.Reljeefi vast saab kõige paremini teha köögis, poti ja panniga.
Ma ise olin sinuga suht samas seisus , et kõhtu kattis väike rasvakiht ning siis mõtlesin, et kumba teha kas kuivemaks minna või siis lihast juurde võtta. Aga kuna suvi on kaugel, siis mõtlesin juurde võtta ikka. Kui sul keha talletab rasva kergelt, siis ära liiga suurde + kaloraazi kah mine.
veebruar 3, 2010 at 8:31 p.l. #253872LaizeN
MemberReljeefi vast saab kõige paremini teha köögis, poti ja panniga.Ma ise olin sinuga suht samas seisus , et kõhtu kattis väike rasvakiht ning siis mõtlesin, et kumba teha kas kuivemaks minna või siis lihast juurde võtta. Aga kuna suvi on kaugel, siis mõtlesin juurde võtta ikka. Kui sul keha talletab rasva kergelt, siis ära liiga suurde + kaloraazi kah mine.
Üritan 9 nädalat ( Kaido surumise kava ) korralikult, tasapisi jõudu arendada, mitte liiga rasva minna ja siis enne suve teeb oma vast kätte võidetud lihased nähtavaks ka, loodame
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.