Mäesuusatamine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Üritused, sündmused, koolitused, eksamid » Mäesuusatamine
- This topic has 9 replies, 8 voices, and was last updated 16 years tagasi by
jorsik.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 16, 2010 at 7:58 p.l. #21119
kristin
MemberKas oskad soovitada head kohta ja ka treenerit mäesuusatamisega alustamiseks Eestis (et mingi põhi alla saada)? Nii põhja-Eestis kui lõunas (kuutsemäe v pigem munakas?). Kui tead mõnda teist foorumit, kus selle kohta võibolla õigem küsida, siis anna ka teada:)
jaanuar 16, 2010 at 8:06 p.l. #250304jaanuar 16, 2010 at 8:35 p.l. #250307Fdvk
MemberSelliseks asjaks pole treenerit vaja.. Proovi ise mäe peal, suht kähku õpid ära.
jaanuar 16, 2010 at 8:38 p.l. #250308Raivo Piiber
MemberSelliseks asjaks pole treenerit vaja.. Proovi ise mäe peal, suht kähku õpid ära.Võiks ikka instruktor olla küll, läheb valutumalt
jaanuar 16, 2010 at 8:51 p.l. #250309LaurL
MemberNeed kuutseka omad õpeatavad igatahes valet tehnikat, selle tehnikaga mis seal õpetataks ikka suure mäe otsa ei lähe ( rootsi, slovakkia, austria, norra mäed).. Ja kui liigakaua seda valet tehnikat järgind ka oled siis pärast on väga raske seda ümber õppida – räägin omast kogemusest
Kindlasti peaks treener olema – enne kui mõne kõrgema mäe otsa lähed , kõrgema mäe otsa minnes tuleks minna mõne sellise gruppiga kus korralik suusatreener ka kaasas on kes paar päeva õpetab : puusadeasendit, jalgadeasendit, põlvedeasendit ja üldse kuidas turvaliselt läbida suurel kiirusel takistusi!
Kuutsekal või munakal võib niisama liugu lasta, pole õieti mägegi rääkimata tõsistest vigastustest!
jaanuar 16, 2010 at 8:56 p.l. #250310Raivo Piiber
MemberNeed kuutseka omad õpeatavad igatahes valet tehnikat, selle tehnikaga mis seal õpetataks ikka suure mäe otsa ei lähe ( rootsi, slovakkia, austria, norra mäed).. Ja kui liigakaua seda valet tehnikat järgind ka oled siis pärast on väga raske seda ümber õppida – räägin omast kogemusestKindlasti peaks treener olema – enne kui mõne kõrgema mäe otsa lähed , kõrgema mäe otsa minnes tuleks minna mõne sellise gruppiga kus korralik suusatreener ka kaasas on kes paar päeva õpetab : puusadeasendit, jalgadeasendit, põlvedeasendit ja üldse kuidas turvaliselt läbida suurel kiirusel takistusi!
Kuutsekal või munakal võib niisama liugu lasta, pole õieti mägegi rääkimata tõsistest vigastustest!
Jap, ma ise samuti õppisin – Rootsis Ares koos instruktori ja mõne oskajama kaaslasega. Kuutsekal vaid paar korda laskunud ja eks ta paras mätas ole … Ja sealsete instruktorite tasemest pole aimugi, kuid eks ta alustamiseks ole õigem koht kui kusagil Kesk-Euroopas punasele mäele ronimine
Seda nii tervisele, egole kui rahakotile
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2010 at 1:15 p.l. #251792Cardoo
MemberSelliseks asjaks pole treenerit vaja.. Proovi ise mäe peal, suht kähku õpid ära.Just Alati oskaja näpunäited aitavad arengul kaasa! ja ma usun ,et treeneri käe all on areng kiirem tulema !
jaanuar 24, 2010 at 3:03 p.l. #251810veikot
MemberNeed kuutseka omad õpeatavad igatahes valet tehnikat, selle tehnikaga mis seal õpetataks ikka suure mäe otsa ei lähe ( rootsi, slovakkia, austria, norra mäed).. Ja kui liigakaua seda valet tehnikat järgind ka oled siis pärast on väga raske seda ümber õppida – räägin omast kogemusestKindlasti peaks treener olema – enne kui mõne kõrgema mäe otsa lähed , kõrgema mäe otsa minnes tuleks minna mõne sellise gruppiga kus korralik suusatreener ka kaasas on kes paar päeva õpetab : puusadeasendit, jalgadeasendit, põlvedeasendit ja üldse kuidas turvaliselt läbida suurel kiirusel takistusi!
No seda arvad sina, täiesti algaja suusatajale on ka Kuutsemäe liiga kõrge ja isegi ohtlik (räägin oma kogemusest, pole 10. aastat suuski alla saanud, see talv kui sõpradega Kuutsemäel käisime, kukkusin nii, et põlve sidemed said päris kõvasti viga ja põlv oli poole jämedam kui tavaliselt. Jalgadele pole jõusaalis pärast seda 3 nädalat saanud trenni teha!
Teine näide: tuttav pidi Austriasse minema, ka polnud enne suusatanud mägedel. Keegi sõber soovitas Kuutsekal enne proovimas käia. Kutt tuli tagasi mõlemad käed kipsis!
jaanuar 30, 2010 at 12:08 e.l. #252766MõmmiLiis
MemberOlen mäesuuska nüüdseks miski 7-8 aastat harrastanud. Proovinud olen Eesti erinevaid nõlvasid, kui ka suusakuurorte Soomes, Slovakkias, Austrias, Šveitsis.
Alustasin esimestel aastatel tagasihoidlikumalt – Soome/Eesti/Slovakkia. Suusatamise sain selgeks aga alles Austrias! Ja põhjus on lihtne – seal on väga palju erineva tasemega radu pikkade laskumistega – turvalised, hästi hooldatud ja mitte ülemäära ülerahvastatud. Erinevad pikad lauged rajad (nö sinised mäed) tagavad algajale mäesõbrale võimaluse pikalt ja stabiilselt keskenduda ning oma pöördeid/samme/pidurdamisi harjutada. Kuutseka/Kütioru jms probleemiks on see, et rahvast on piisavalt palju, mis ei tekita ei turvalist tunnet ega piisavat mahtu rahus harjutamiseks. Laskumised on lühikesed ja sageli algajale mitte kõige parema kaldega.
Minu esimene mäesuusa kogemus leidis aset Soomes, elamus oli uus ja huvitav, jäin igati rahule. Kui oleksin Kuutsekal alustanud, vist poleks selle hobi juurde jäänud – tundub mulle tänini ohtlikum ja närvilisem kui mis tahes nö kõrgemad mäed. Seestap küsimus ei ole kindlasti võrdluses kõrged mäed versus Eesti madalad mäed. Nn kõrged mäed võivad väga sujuvalt ja pikkadena alla kulgeda.
Nüüd, kus korralike after-skide ja päikseliste Alpide maitse on suhu saadud, ega naljalt mujale enam kipu… rahakott muidugi ei rõõmusta, aga aktiivne puhkus ja positiivsed elamused on alati 100% garanteeritud. Soovitan proovida
jaanuar 30, 2010 at 9:34 e.l. #252790jorsik
MemberMa olen ainult Eesti küngastel käinud aga alustamiseks on ilmselt Kuutsemäe sobivaim, esimene nõlv on ühtlaselt laugjas õppimiseks, Munakas on liiga keeruline ja raske, Kütiorg on ka suhteliselt hea ühtlase sileda nõlvaga. Ise ma treeneri abi ei kasutanud, enne suusatamisega proovimist olin paar aastat üritanud lauatamist selgeks saada, niiet suusatamine tundus pärast seda eriti lihtne olevat.
AutorPostitusedViewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)- You must be logged in to reply to this topic.