Skip to main content

Süsivesikute funktsioon peale treeningut?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Süsivesikute funktsioon peale treeningut?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    zxcvb
    Member

Mis on süsivesikute ülesanne kohe pärast treeningut võtmisel? Mis juhtub siis, kui ma võtan ainult valku ja süsivesikuid ei võta? Kas siis tuleb ainult lihast ja rasva ei tule? Väga loll küsimus, kuid hakkasin selle lause peale mõtlema: Pärast trenni on esikohal siiski süsivesikud. Hera 80 sisaldab kõrges protsendis vadakuvalku, seega tuleks ~30-40g Hera80’le lisada juurde ~supilusikatäis Dextrot, kuid kõik oleneb siiski isikust, treeningust ja eesmärkidest.

Mis on süsivesikute ülesanne kohe pärast treeningut võtmisel? Mis juhtub siis, kui ma võtan ainult valku ja süsivesikuid ei võta? Kas siis tuleb ainult lihast ja rasva ei tule? Väga loll küsimus, kuid hakkasin selle lause peale mõtlema: Pärast trenni on esikohal siiski süsivesikud. Hera 80 sisaldab kõrges protsendis vadakuvalku, seega tuleks ~30-40g Hera80’le lisada juurde ~supilusikatäis Dextrot, kuid kõik oleneb siiski isikust, treeningust ja eesmärkidest.

Lihase glükogeenivarude taastamine esiteks. Need on süsivesikute varud organismis, mille arvelt sa üldse trenni teedki. 3 spl Herat+4 Dextrot oleks õigem. Kui rasva jurude tekib, siis on see pigem toitumiskava üldise ülesehituse süü.

Archangel
    Member

Süsivesikutel oma roll ka mängida muudes asjades aga pole nii pädev mees väga põhjalikult neid lahti seletama.

Üldjoontes süsivesikud tõstavad keha insuliinitaset, mis omakorda parandab valkude transporti lihastesse.

Eelistatult kindlasti kiired süsikud ning kindlasti ei ole palju vaja võtta.

Aga kõik sõltub inimesest, toitumisest ja treeningust.

Üldjoontes soovitaks siiski võtta nii enne trenni kui ka peale trenni – koos valguga ka süsikuid. No mingi 20g pakuks võiks ikka olla.

AlanBStard
    Moderator

Ma jätaks kiirete süsivesikute lahmimise kõhnadele inimestele kes kuidagi juurde ei võta ja rasva pärast ei pea muretsema.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.