Harjutuse tehnika kontroll: power clean ja power snatch
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Harjutuse tehnika kontroll: power clean ja power snatch
- This topic has 7 replies, 3 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
Vilps.
-
AutorPostitused
-
detsember 22, 2009 at 4:22 p.l. #20798
matjusm
MemberOlen hakanud klassikalist tõstmist harrastama ning mu tehnika vajab olulist lihvimist. Mõnda aega tagasi filmisin end kui üritasin teha “power clean”i ning “power snatch”i (ei tea täpseid eestikeelseid nimetusi).
Siin on video ning sooviksin saada konkreetseid vihjeid selle kohta mida ma saaks parandada.
Olen avastanud järgmised vead oma tehnikas:
1) Selg pole piisavalt sirge
2) Power clean’is kui ma kangi üles tõmban, ma kõverdan käsi liiga varakult ning see rikub kogu harjutuse tehnika ära.
detsember 22, 2009 at 6:05 p.l. #240018smack
MemberOlen hakanud klassikalist tõstmist harrastama ning mu tehnika vajab olulist lihvimist. Mõnda aega tagasi filmisin end kui üritasin teha “power clean”i ning “power snatch”i (ei tea täpseid eestikeelseid nimetusi).Siin on video ning sooviksin saada konkreetseid vihjeid selle kohta mida ma saaks parandada.
Olen avastanud järgmised vead oma tehnikas:
1) Selg pole piisavalt sirge
2) Power clean’is kui ma kangi üles tõmban, ma kõverdan käsi liiga varakult ning see rikub kogu harjutuse tehnika ära.
Neid harjutusi õpitakse alustuseks tegema poole pealt ehk nö hang clean ja hang snatch.
Kui sa inglise keelt oskad, siis võin paar t-nationi linki visata, mis õpetavad cleanima ja snatchima.
detsember 22, 2009 at 6:14 p.l. #244647Vilps
MemberMa ei tea neid inglise keelseid nimetusi, kuid rinnale võtu puhul trapets (nö. õlgaderkehtitus) ei tundu töötavat. Pead tõusma päkale ning trapetsi üheaegselt tööle saama. Kui oled nende abiga kangi juba piisavalt kõrgele saanud, siis alles kõverdad jalgu põlvedest ning võtad kangi rinnale. Teiseks, harjuta see sisse, et õlavars (küünarnukk) oleks kõrgemal. Usun, et suuremate raskuste puhul tunned juba praegu randmes valu.
detsember 22, 2009 at 6:25 p.l. #244649matjusm
MemberMa ei tea neid inglise keelseid nimetusi, kuid rinnale võtu puhul trapets (nö. õlgaderkehtitus) ei tundu töötavat. Pead tõusma päkale ning trapetsi üheaegselt tööle saama. Kui oled nende abiga kangi juba piisavalt kõrgele saanud, siis alles kõverdad jalgu põlvedest ning võtad kangi rinnale. Teiseks, harjuta see sisse, et õlavars (küünarnukk) oleks kõrgemal. Usun, et suuremate raskuste puhul tunned juba praegu randmes valu.Randmetes valu ei tunne. Vahest on ebamugav kui kangi õlgadele püüdes ei lange ta mitte õlalihastele ega rinna ülaosale vaid sinna vahele, kontide peale. Igal juhul tähtsaim on ikkagi see kuidas randmed on, mitte see kui kõrgel küünarnukid on. Ma pole end seni sellise nurga alt analüüsinud kuid võibolla ma suudan õige randmepositsiooni saavutada ilma küünarnukke väga kõrgele viimata.
Olen nõus et trapetsikehitus pole mul kõige parem. Ma vist kasutan liiga palju käsi ning rinnalevõt (see vist ongi selle eestikeelne nimetus?) on mul liiga sarnane “upright row”ga.
Smack, too need T-Nation’i artiklid lagedale.
detsember 22, 2009 at 6:57 p.l. #244653smack
Memberdetsember 22, 2009 at 7:05 p.l. #244655Vilps
MemberRandmetes valu ei tunne. Vahest on ebamugav kui kangi õlgadele püüdes ei lange ta mitte õlalihastele ega rinna ülaosale vaid sinna vahele, kontide peale. Igal juhul tähtsaim on ikkagi see kuidas randmed on, mitte see kui kõrgel küünarnukid on. Ma pole end seni sellise nurga alt analüüsinud kuid võibolla ma suudan õige randmepositsiooni saavutada ilma küünarnukke väga kõrgele viimata.Olen nõus et trapetsikehitus pole mul kõige parem. Ma vist kasutan liiga palju käsi ning rinnalevõt (see vist ongi selle eestikeelne nimetus?) on mul liiga sarnane “upright row”ga.
Smack, too need T-Nation’i artiklid lagedale.
Samas randmete koha pealt ka see, et mida madalamal on küünarnukid, seda suurem pinge läheb randmetele – suurem painutus on ju sees. Peaks loogiline olema:)
Trapetsi kohapealt, liiga vara võtad kangi rinnale – harjuta esialgu lihtsalt kergemate raskustega erifaase, et tehnika paika saada.
detsember 22, 2009 at 7:22 p.l. #244659smack
MemberTehnika koha pealt võin kommenteerida, et õpi kõigepealt jõutõmmet tegema. Sul on selg küürus…
Powerclean ja snatchil tuleb see plahvatuslik tõmme kusagilt põlvede juurest(vist kui kang üle põlvede), mitte otse maast. Seepärast soovitatakse hangcleani ja hangsnatchi teha, kuna see arendab plahvatuslikku osa.
Snatchil tundub, et sul kang kerest veidi eemal ja tõmbad nagu õlgadega. Kang saadetakse teele puusadest tuleva jõuga, käed lihtsalt juhivad seda.
detsember 22, 2009 at 8:03 p.l. #244670Vilps
MemberSnatchil tundub, et sul kang kerest veidi eemal ja tõmbad nagu õlgadega.Rinnalevõtu puhul tegelikult sama asi, mille enne unustasin mainida. Kang liigub sul hetkel otse üles, kehast eemal. Tegelikult peaks liikumissuund olema mööda sääri, reisi, puusi jne…Ühesõnaga keha lähedalt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.