magus kui mesi
- This topic has 18 replies, 8 voices, and was last updated 15 years tagasi by
vrsm.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 14, 2011 at 6:53 p.l. #20792
vrsm
Memberküsimus on järgmine – kas mesi või mitte?
kuivõrd ise mett tarvitate, mis kogustes….
millal oleks kasulik mett tarvitada – kui üldse? muidu on küll väga tervislik asi (arusaadav, et peab kvaliteetne mesi olema, mitte mingi suvaline ungari suhkrusiirup), kuid kuidas kehas käitub?
kui õigesti mäletan, siis mesi vist oli aeglase imendumisega? mis on mee eelised/negatiivsed pooled? kas näiteks valgujoogi/taastusjoogi koostisesse sobiks?
kui oskate veel midagi tarka mee kohta öelda, siis on on ka igasugused muud faktid teemasse väga teretulnud
sõnaga – arutelu mee koha üle toitumisplaanis.
jaanuar 14, 2011 at 7:05 p.l. #286246eesti mees
Memberküsimus on järgmine – kas mesi või mitte?kuivõrd ise mett tarvitate, mis kogustes….
millal oleks kasulik mett tarvitada – kui üldse? muidu on küll väga tervislik asi (arusaadav, et peab kvaliteetne mesi olema, mitte mingi suvaline ungari suhkrusiirup), kuid kuidas kehas käitub?
kui õigesti mäletan, siis mesi vist oli aeglase imendumisega? mis on mee eelised/negatiivsed pooled? kas näiteks valgujoogi/taastusjoogi koostisesse sobiks?
kui oskate veel midagi tarka mee kohta öelda, siis on on ka igasugused muud faktid teemasse väga teretulnud
sõnaga – arutelu mee koha üle toitumisplaanis.
Mina hakkasin mett tarvitama kui jäin haigeks ja ütleks et kehale mõjub vägagi hästi. Juues teed meega leevendab hingamisteedes röginat ja puha. Kui vaata minu elukaaslast siis tema tarvitab iga päev ühe teelusika jagu puhtalt, mõjub paremini kui teega ja pole tema minu haigust omale külge haakinud. Mesi ei talu kuumutamist, isegi leiges teed mee raviomadused kergelt vähenevad. Arst ka soovitas mulle kui saan süüa puhtalt. Mesi vist tugvendab su imuunsus süsteemi. Ah ja kunagi oli ühel mu tuttaval maoga probleeme, talle olla ka arst soovitanud mett tarbida
jaanuar 14, 2011 at 8:31 p.l. #286254protein_pets
MemberMis on saanud legendaarsest mehest nimega Mr Mesi?
jaanuar 30, 2011 at 8:51 p.l. #288368vrsm
MemberMis on saanud legendaarsest mehest nimega Mr Mesi?pole kuulnudki! kuid kõlab põnevalt, andke teada, kui miskit selgub.
lisaks võiks teada anda jätkuvalt arvamusi mee kohta, millal teda toitumise seikuohalt tarbida oleks kõige mõttekam jne
jaanuar 30, 2011 at 9:02 p.l. #288369Xero
MemberMett väga kuuma teega ei soovitata juua, kuna siis pole mee toimest kasu. Mee struktuur ja omadused pidid kuumas tees lagunema, oma toime ja eesmärgi kaotama.
jaanuar 30, 2011 at 9:08 p.l. #288371vrsm
MemberMett väga kuuma teega ei soovitata juua, kuna siis pole mee toimest kasu. Mee struktuur ja omadused pidid kuumas tees lagunema, oma toime ja eesmärgi kaotama.jep, seda olen kuulnud jah ning pärast seda lõpetasin ta teesse ja küpsetistesse toppimise ära. kahju muidugi, et ta “kuumakindel” pole… tihtipeale kasutaks suhkru asemel hea meelega.
jaanuar 30, 2011 at 9:11 p.l. #288372Xero
MemberNojah, kui soovid teele lihtsalt magusust juurde, siis otseloomulikult on ta parem kui suhkur või mõni muu magusaallikas.
jaanuar 31, 2011 at 10:28 e.l. #288402eesti mees
Membermina kasutan v eel mett koos kodujuustuda, minule maitseb nii vägagi hästi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 31, 2011 at 10:46 e.l. #288404jrx
MemberNojah, kui soovid teele lihtsalt magusust juurde, siis otseloomulikult on ta parem kui suhkur või mõni muu magusaallikas.Kuidas “parem” täpselt?
Kodujuust mee ja kaneeliga… mmm…
jaanuar 31, 2011 at 10:48 e.l. #288405gmaster
MemberMa arvan et kui võimalik, siis kindlasti kasutada. Olenemata eesmärgist.
Ütleksin, et sellise keskmise kiirusega sv?
Ei kannata vist üle 65 kraadiseid temperatuure.
Endal läks kooliperioodi alguses 0,5kg nädalas, tegin väga palju šeike blenderis.
jaanuar 31, 2011 at 4:43 p.l. #288426Xero
MemberKuidas “parem” täpselt?Kodujuust mee ja kaneeliga… mmm…
Ütleme siis nii, et kasulikum.
jaanuar 31, 2011 at 6:57 p.l. #288435vrsm
Memberisegi kasutan teda üpris palju, olen avastanud, et mesi sobib pea kõigega väga hästi (mõistuse piirides loomulikult).
kui retsepte pakkuda, siis kõige lihtsam on selline:
200g kohupiima
3spl mett
soovi korral vedeldamiseks piiiiisut nt piima
=priima
…et kesmise kiirusega süsivesik umbes? ok, jätan meelde, see on kasulik info.
veebruar 1, 2011 at 7:44 e.l. #288470jrx
MemberÜtleme siis nii, et kasulikum.Seda ma mõtlesingi, et kuidas ta tee sees kasulikum on kui valge suhkur?
veebruar 1, 2011 at 12:59 p.l. #288508vs
MemberSeda ma mõtlesingi, et kuidas ta tee sees kasulikum on kui valge suhkur?Ütle siis kohe, et erilist vahet pole.
Mina muidugi ei tea üldse millest jutt käib. Olen inimene tänavalt, ja olen kuulnud, et suhkur on paha-paha. Mesi teeb valuliku kurguga lausa imesid-järelikult peab ju natukene parem olema, kui suhkur, kui temaga ravida saab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 1, 2011 at 1:17 p.l. #288513jrx
MemberÜtle siis kohe, et erilist vahet pole.Mina muidugi ei tea üldse millest jutt käib. Olen inimene tänavalt, ja olen kuulnud, et suhkur on paha-paha. Mesi teeb valuliku kurguga lausa imesid-järelikult peab ju natukene parem olema, kui suhkur, kui temaga ravida saab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Light a man a fire and he’s warm for the night… set a man on fire and his warm for the rest of his life
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihtsalt suhkruna erilist vahet ei ole. Mees on isegi rohkem kaloreid natuke. Aga kuumutamata toormee kasulikkuse vastu küll vaidlema ei hakka:)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.