Liha, kolesterool
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Liha, kolesterool
- This topic has 10 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
detsember 18, 2009 at 9:55 p.l. #20741
JoosepV
MemberKas liha söömisele tuleb mingilt maalt piir ka panna, ehk kui palju liha võiks ühes päevas süüa? Olen tähele pannud, et “suuremad mehed” söövad ikka väga palju liha.
Kui palju kolesterooli päeva jooksul tarbida võib? Ning kui palju munakollaseid võiks päeva jooksul tarbida?
Aitähh
detsember 18, 2009 at 10:16 p.l. #243767Vilps
MemberKas liha söömisele tuleb mingilt maalt piir ka panna, ehk kui palju liha võiks ühes päevas süüa? Olen tähele pannud, et “suuremad mehed” söövad ikka väga palju liha.Kui palju kolesterooli päeva jooksul tarbida võib? Ning kui palju munakollaseid võiks päeva jooksul tarbida?
Aitähh
250 – 350 mg kolesterooli päevas on normaalne tarbida. Sama raamat, kus see info pärineb väidab, et ÜLE ühe munakollase ei tohiks päevas kestvalt tarbida. Lihtsalt üks näide siis – 50g muna munakollases on 260mg kolesterooli, samas selles imendub vaid 25-40%. Ise olen üle poole aasta tarbinud vähemalt 5-6 päeval nädalas 3 tervet muna päevas. Muu toitumine on ok, trenni ka ka piisavalt – pole negatiivselt mõjunud. Ja kolesterool pole normaalses koguses halb, vaid vastupidi – nii, et ära karda seda.
Kui teed trenni või pidevalt füüsilist tööd, siis liha peaks kindlasti menüüsse kuluma. Eks liha on ka igasugust, mõnes rohkem rasva, mõnes vähem. Koguste kohta on raske öelda, olneb inimesest. Väga raske öelda, kui palju nüüd see õige kogus oleks.
detsember 18, 2009 at 10:37 p.l. #243772algaja11
Membertäpselt.
detsember 18, 2009 at 10:43 p.l. #243776naissfeiss
MemberKolesterooli toidust suuremal hulgal saades väheneb selle tootmine ja imendumine. Liigina oleme kohanenud kolesterooli tarbimisega ja minu teada ei ole ühtegi tõendit, et vähegi toidust võimalik saada olev kogus kolesterooli mõjutab halvasti vere kolesteroolitaset.
Sama lugu on küllastunud rasvadega. Pikaajalised kontrollitud uuringud näitavad üksmeelselt, et küllastunud rasv ei tõsta LDL kolesterooli taset, aga PUFA’d alandavad.
detsember 20, 2009 at 1:58 p.l. #243976JoosepV
MemberTekkis paar küsimust toitumise kohta.
Näiteks, söön tund poolteist – kaks tundi enne trenni, suur tükk liha, salatit korralikult, suurem klaas piima kõrvale ja paar leiba.
Jõuan trenni, oletame kaks tundi möödas, olen soojenduse ära teinud ja kõht totaalselt tühi. Millest see tulla võib?
Kuskil artiklis oli selline väide :
Enne trenni : 70-90 grammi aeglaseid ja kiireid süsivesikuid (kombineerituna), 20-40 g proteiini, vesi.Tean mis tunne on olla trennis täis kõhuga, täitsa jubedus. Sellest küsimus : Kas enne trenni hunnik aeglaseid süsivesikud süües ei hakka trenni ajal kõht valutama?
Trennis kulutan ala 1000 Kcal saal + aeroobilist ja siiamaani pole midagi trenniajal peale vee tarbinud, kas oleks aeg midagi energilist trenni ajal süüa?
Ning kuidas selle “imendumisega” oli, et ala tunni aja jooksul imendub 10g valku. Mis need kogused olid kui palju valku/süsivesikuid imendub tunni aja jooksul?
Ning oletame, need on enam-vähem teada, millist rolli siis “glükeemiline indeks” mängib? Ehk kui söön 100g banaani või 100g riisi, kuidas need siis seedivad?
Suur aitähh.
detsember 20, 2009 at 4:05 p.l. #244010ants16
MemberKuskil artiklis oli selline väide : Tean mis tunne on olla trennis täis kõhuga, täitsa jubedus. Sellest küsimus : Kas enne trenni hunnik aeglaseid süsivesikud süües ei hakka trenni ajal kõht valutama?
Proovi järgi, endal küll mingit probleemi pole kui enne trenni söön, vb natuke uimasem oled trennis.
detsember 21, 2009 at 11:14 e.l. #244125Lightheaded
MemberSüsivesikute koha pealt nii täpselt ei oska öelda, aga kui enne trenni midagi tõsisemalt sööd, siis magu ei suuda täisvõimsusega töötada ning toit hakkab maos roiskuma, seega pole söödust väga kasu.
detsember 21, 2009 at 11:23 e.l. #244127asdfghjkl
MemberMa olen ni iaru saanud, et kollesterool on aine, mis ujub veres ringi. Ja see, kui palju teda sinna ujuma lastakse, ei sõltu sellest kui palju (dieet-)kollesterooli, rasva ja süsivesikuid sisse süiakse, et see hulk, mis lõpuks veres ujuma hakkab, see sõltub muudest asjaoludest. Üheks asjaoluks on mingid nö geenid, mis määravad kui palju seda kolesterool iverre ujuma lastakse. Neil kellel on need geenid halvad natuke, neile antakse elu jooksul tablette, mis need nn geene ohjeldavad, milel tulemuseks ei uju niipalju kolesterooli veres. Et mingid geenid määravad seda kuipalju kolesterooli tase inimesel on. Kusagilt on nii meelde jäänud. Seega pole mõtet nagu lugeda munade ja saia kogust, et kui sul on geenid head, siis niikuinii kolesterooli on normis ehk hea, kui on halvad geenid, siis sööd sa muna või saia ükskõik kui vhe/palju, ikka on normist väljas see tase. See lihtsalt kusagilt nii meelde jäänud, parandage kui asi nii pole.
detsember 21, 2009 at 12:03 p.l. #244136ROtter
MemberSüsivesikute koha pealt nii täpselt ei oska öelda, aga kui enne trenni midagi tõsisemalt sööd, siis magu ei suuda täisvõimsusega töötada ning toit hakkab maos roiskuma, seega pole söödust väga kasu.Sa koolis ikka oled käinud?
detsember 21, 2009 at 7:18 p.l. #244275Lightheaded
MemberMis see siia puutub, kas ma olen koolis käinud või mitte? Kuidas see asi nüüd käib, hakkame üksteist sisutute kommentaaridega mõnitama ja võtame selle teema üle, selle asemel et seletada teiste väärarusaamad õigeks?
detsember 21, 2009 at 8:18 p.l. #244311ROtter
MemberMis see siia puutub, kas ma olen koolis käinud või mitte? Kuidas see asi nüüd käib, hakkame üksteist sisutute kommentaaridega mõnitama ja võtame selle teema üle, selle asemel et seletada teiste väärarusaamad õigeks?Koolis lihtsalt ei õpetata väärarusaamasid.
Enne, kui midagi postitada, võiks asjad endale selgeks teha.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.