Skip to main content

Valgud

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Valgud

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
    Peeter
    Member

Nagu teada peaks jõusaalis käija sööma 1,5-2 g valku kg kohta päevas, et rahuldada päevaseid valguvajadusi.

Küsimus – Kas selle valgu pealt tuleb kaloreid ka arvutada, või läheb see lihase ehituseks ja kaloreid tuleks lugeda muu toidu pealt.

Probleem selles, et tahan kaalu langetada 91 kg pealt 85 kg peale.

Selleks proovin ühildada kaalujälgijate dieeti ja atleetvõimlemist. Et mulle vajaminev valk kokku saada tuleks mul süüa ca 300g kodujuustu ja 300 g kana, millest saab u 6*18=108g valku (ülejäänud vajaminev valk tuleks muust toidust). Vastav kogus toitu annab kaalujälgijate dieedis ca 16 punkti. Kokku on mul päevas 25 punkti. Allesjäänud 9 punktiga saab kerge hommikusöögi (5p). Korralik lõuna aga on ca 10p., nii et tuleb näts puudu.

dr.Zook
    Member

See valk tuleb KINDLASTI päevakaloraazhi sisse lugeda. Tõesti, trikk selles ongi, et saada rasvavaest valku (et kaloraazh oleks väiksem), suuremad võistlejad-mehed, eriti massitrenni perioodil peaksid kõrvale võtma valgukontsentraate. Amatöör-mittevõistlejale pole see valgukonsentraat nii tähtis (peaks ka tavatoiduga – munavalge, liha, kohupiim – hakkama saama).

Samas! Kaalujälgimine on rehkendatud tavainimesele tavakoormusega, kõvadele trennijatele peaksid normid pisut teised olema. JA! Jõutrennija ei saa vaadata kaalu – lihasega tuleb ju massi juurde ja see ongi taotuslik, rohkem näitab rasvaprotsent ja mõõdulint!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.