Jõusaali kava
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Jõusaali kava
- This topic has 21 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
ants16.
-
AutorPostitused
-
detsember 10, 2009 at 2:54 p.l. #20596
maafakker
MemberKasutasin siis jõusaalis edasijõudnute kava kolmeks. Näitasin seda kava ka oma korvpalli treenerile. Tema aga ütles mulle selle kava peale, et see on lihtsalt enda vormis hoidmiseks, sellepärast et kehaosade lihaste treenimine ei kattu, näiteks nädalas treenid rinda ainult ühe korra nädalas. Ja nädal pidi olema liiga pikk aeg taastumisele. Mida teie arvate. Muudsin tema soovituse järgi kava selliseks E teen kava 1.päeva, T teen kava 2.päeva, K teen 3.päeva, N teen kava 1.päeva jälle ja R kava 2.päeva. Andke soovitusi jne. Ise ei ole selle taastumis värgi ja asjadega nii kursis. Help.
detsember 10, 2009 at 3:17 p.l. #241280ants16
MemberKasutasin siis jõusaalis edasijõudnute kava kolmeks. Näitasin seda kava ka oma korvpalli treenerile. Tema aga ütles mulle selle kava peale, et see on lihtsalt enda vormis hoidmiseks, sellepärast et kehaosade lihaste treenimine ei kattu, näiteks nädalas treenid rinda ainult ühe korra nädalas. Ja nädal pidi olema liiga pikk aeg taastumisele. Mida teie arvate. Muudsin tema soovituse järgi kava selliseks E teen kava 1.päeva, T teen kava 2.päeva, K teen 3.päeva, N teen kava 1.päeva jälle ja R kava 2.päeva. Andke soovitusi jne. Ise ei ole selle taastumis värgi ja asjadega nii kursis. Help.Ilmselgelt su korvpalli treeneril ei ole vastavat haridust et kritiseerida seda kava, kui oled algaja siis võta algajate kõva, aga kui oled juba mõned kuud trennis rassind siis see edasijõudnute kava peaks sind toitma küll.
Kui teha sellist kava mida sa praegu näitasid siis ületreening peaks tulema juba kuu ajaga, kui sa veel sinna korvpalli otsa teed.
detsember 10, 2009 at 3:19 p.l. #241282maafakker
MemberMa olen siiski juba 6 kuud jõusaaliga tegelenud ja tahaks kuulda veel arvamusi.
detsember 10, 2009 at 3:20 p.l. #241283Raivo Piiber
MemberKas su põhialaks on korvpall? Mitu korda nädalas?
detsember 10, 2009 at 3:21 p.l. #241284maafakker
MemberJah korvpall on põhialaks. 3 korda nädalas on trennid
detsember 10, 2009 at 3:24 p.l. #241285Raivo Piiber
MemberJa treener tahab, et sa teeksid veel 5x jõusaali? Mismoodi su trennid välja näevad? Ja mis haridus su treeneril on? Jõusaal saab sinu põhiala kõrval olla vaid toetavaks!
detsember 10, 2009 at 3:27 p.l. #241286maafakker
MemberJa treener tahab, et sa teeksid veel 5x jõusaali? Mismoodi su trennid välja näevad? Ja mis haridus su treeneril on? Jõusaal saab sinu põhiala kõrval olla vaid toetavaks!Jõusaali minek oli ikkagi mu enda tahtmine. Korvpalli näevad välja nagu ikka trennid , harjutame ja mängime jne. Haridust ei oska öelda , aga igaljuhul on ta ka kehalise õpetaja. Tahaks ikkagi vastust ka selle taastumise koha pealt.
detsember 10, 2009 at 3:39 p.l. #241289Janar Rückenberg
MemberKui sa kaks jõusaali trenni oma kolmele korvpalli trennile lisaks teed on ülikõva. Ma pole küll kossutreener, kuid see eest treenib minu käe all jõusaalis nii mõnigi poiss, kel samuti põhialaks korvapll. 2 jõusaali + 3 korvitrenni = 5 trenni nädalas, mis on piisav. Võta siitsamast minu tehtud kahepäeva kava, mis katab kõik arenguvajadused, mida üks korvpallur võiks soovida:
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…mp;top=top.lime
või
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4715
Viimases on kolm jõusaali päeva nädalas.
detsember 10, 2009 at 3:41 p.l. #241290Bulletproof
Membertee korvpalli ja jõusaali eri päevadel. kui nädalas teha 5x jõusaali ja 3x korvpalli, siis kahtlen, et ilusti taastuda jõuad.
detsember 10, 2009 at 3:43 p.l. #241291Raivo Piiber
MemberKunagi sai koostööd ühe jalgpalluriga tehtud ning tal oli sama situatsioon (peaaeg) ehk 4 pallitrenni nädalas. Üle jäid 2x jõusaali ning jagasime selle lihtsalt kaheks – ülakeha ja alakeha, kuid lõime 3 faasi: 1. sissetöötav, kohanemine (3-6 n), maksimaaljõud (3-6 n) ja kiiruslik jõud (3-6 n). Töötas, areng oli väga hea!
detsember 10, 2009 at 3:45 p.l. #241292maafakker
MemberTänud vastamast. Kui kellegil veel soovitusi siis jagage !
detsember 10, 2009 at 4:38 p.l. #241306matjusm
MemberTänud vastamast. Kui kellegil veel soovitusi siis jagage !Juhul kui on soov treeningsagedust natukene tõsta, siis võid võtta selle sama edasijõudnute kava 3-ks jaotatuna ning teha seda tihedamini. Ära hoia end kinni mingisuguses “x-korda nädalas jõusaalis” mõtlemisviisis, on ka teisi variante. Näiteks võid teha selle 3’se jaotuse ära kolme päevaga, võtta 1-2 päeva puhkust ja siis teha kava uuesti läbi. Mina treenisin sarnase viisiga päris pikka aega ja tulemusi tuli ikka küll.
detsember 10, 2009 at 4:52 p.l. #241310Raivo Piiber
MemberJuhul kui on soov treeningsagedust natukene tõsta, siis võid võtta selle sama edasijõudnute kava 3-ks jaotatuna ning teha seda tihedamini. Ära hoia end kinni mingisuguses “x-korda nädalas jõusaalis” mõtlemisviisis, on ka teisi variante. Näiteks võid teha selle 3’se jaotuse ära kolme päevaga, võtta 1-2 päeva puhkust ja siis teha kava uuesti läbi. Mina treenisin sarnase viisiga päris pikka aega ja tulemusi tuli ikka küll.Lisaks veel 3 korvitrenni nädalas???
detsember 10, 2009 at 6:21 p.l. #241331Acqua
MemberMind on see kava, muudatustega, viimased 7 kuud ilusti toitnud, lihast on tulnud juurde märgatavalt. Ja mitte et mul enne lihast poleks olnud. Samas mõni sõber, kes treenib 5-6x nd, pole üldsegi nii palju arenenud, nii et ära usu enda treenerit, kahest-kolmest korrast piisab sulle küll.
detsember 10, 2009 at 6:25 p.l. #241335Raivo Piiber
MemberSportliku arengu juures on tähtsad 3 KVALITEETSET osapoolt: trenn, toitumine ja PUHKUS!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.