Toitumine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Toitumine
- This topic has 6 replies, 4 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
goodfella.
-
AutorPostitused
-
detsember 8, 2009 at 5:27 p.l. #20571
goodfella
Member1) 7.00 1/2 tass kohvi, puder,2-4 muna.
2) 12.00 200g liha (kana, kala, kalkun, punane liha), tärklist mittesisaldav juurviljadega, puuviljadega ja/marjadega salat (oliiviõliga).
3) 15.00 enne trenni – 2,3 muna , riis/paar saia meega , tass rohelist teed.
4) 18.00 peale trenni- paar puuvilja, rasvavaba kohupiima 150-200g
5) 21.00 liha (kanaliha, loomaliha)/terved munad, puder 100g ,köögiviljad , täisteraleib/sai, tee.
Tervist jälle, lugesin siit ja sealt ja valmistasin midagi.
Küsiks siis teadjamate käest mida annab parandada(mida vähendada, mida juurde lisada) ja ehk peab veel toidukordade osas arvestusi tegema (kas juurde lisama või vähendama)
Ise olen 17a, 76-80kg, 177
detsember 8, 2009 at 5:28 p.l. #240854Amarillo
Memberenamvähem
detsember 8, 2009 at 5:50 p.l. #240858matjusm
Member1) 7.00 1/2 tass kohvi, puder,2-4 muna.2) 12.00 200g liha (kana, kala, kalkun, punane liha), tärklist mittesisaldav juurviljadega, puuviljadega ja/marjadega salat (oliiviõliga).
5) 21.00 liha (kanaliha, loomaliha)/terved munad, puder 100g ,köögiviljad , täisteraleib/sai, tee.
Küsiks siis teadjamate käest mida annab parandada(mida vähendada, mida juurde lisada) ja ehk peab veel toidukordade osas arvestusi tegema (kas juurde lisama või vähendama)
Kas eesmärk on kaalulangus või kaalutõus?
Ma pole küll ekspert aga minu arvamus on see:
Teisel söögikorral võiks võibolla olla juures veel midagi süsivesikuterikast nagu kartul, riis, makaron või muud sarnast.
Ning ma mõtlesin et võibolla oleks parem teha 5’s eine otse pärast trenni kuna ta on nii suur ja toitev ja 4’s eine on päeva viimane.
Aga enne kui sa minu arvamust liiga tõsiselt hakkad võtma, oota ja vaata mida mõni tõeline spetsialist selle kohta ütleb.
detsember 8, 2009 at 7:31 p.l. #240892R.Tamm
Member1) 7.00 1/2 tass kohvi, puder,2-4 muna.2) 12.00 200g liha (kana, kala, kalkun, punane liha), tärklist mittesisaldav juurviljadega, puuviljadega ja/marjadega salat (oliiviõliga).
Esimene eine võiks ka midagi värsket sisaldada, tomatit nt. Ku puder, siis soovitavalt tatar.
Teine eine OK, aga puuviljad pole siinkohal ilmtingimata vajalikud.
Kolmas eine – kui järgneb pea vahetult trenn, siis võib ju olla kah nii, aga mesi pole vast kõige parem variant. Tegelikult ka riis ja sai pole parim valik. Pealegi, kui treening järgneb nt 30 min jooksul, siis on kirjeldatud eine liialt mahukas.
Treeningjärgne eine võiks olla päeva “tugevaim”. Tärkliserikkad toidud, kui neid süüa soovid, peaksid jääma peamiselt just sellesse einesse.
Päeva viimane eine võiks olla kergem.
detsember 9, 2009 at 4:01 p.l. #241040goodfella
MemberEsimene eine võiks ka midagi värsket sisaldada, tomatit nt. Ku puder, siis soovitavalt tatar.Teine eine OK, aga puuviljad pole siinkohal ilmtingimata vajalikud.
Kolmas eine – kui järgneb pea vahetult trenn, siis võib ju olla kah nii, aga mesi pole vast kõige parem variant. Tegelikult ka riis ja sai pole parim valik. Pealegi, kui treening järgneb nt 30 min jooksul, siis on kirjeldatud eine liialt mahukas.
Treeningjärgne eine võiks olla päeva “tugevaim”. Tärkliserikkad toidud, kui neid süüa soovid, peaksid jääma peamiselt just sellesse einesse.
Päeva viimane eine võiks olla kergem.
Peale kolmandat einet umbes 16.00 on trenn.
“peaksid enne jõusaali tarbima palju süsivesikuid ja need peaksid olema valdavalt kiiresti imenduvad nt. riis, sai, mesi. “ – seda lugesin mingist tekstist seoses massi kogumisega.
Samuti ei soovitata kohe peale trenni midagi väga rasket süüa. “Hiljem ca. 60 – 90 min. pärast jõutreeningut planeeri toidukord, mis sisaldab valku, süsivesikuid, kui ka kasulikke rasvhappeid.
Sõltumata sellest, kas sul on aeglane või kiire ainevahetus, pärast jõusaali pead igal juhul sööma. Sa pead tarbima piisavalt süsivesikuid,
ohtralt valku ja kasulikke rasvhappeid.”
Ja Kohe pärast jõutrenni
40-100 g süsivesikuid (1:1 kiiresti ja aeglaselt imenduvad süsivesikud)
30-50 g valku (kiiresti imenduv vadak)
Kuigi minu toitumiskava nõuab veel parandamist, hakkab vaikselt arenema kava
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 9, 2009 at 5:24 p.l. #241058R.Tamm
MemberPeale kolmandat einet umbes 16.00 on trenn.“peaksid enne jõusaali tarbima palju süsivesikuid ja need peaksid olema valdavalt kiiresti imenduvad nt. riis, sai, mesi. “ – seda lugesin mingist tekstist seoses massi kogumisega.
Samuti ei soovitata kohe peale trenni midagi väga rasket süüa. “Hiljem ca. 60 – 90 min. pärast jõutreeningut planeeri toidukord, mis sisaldab valku, süsivesikuid, kui ka kasulikke rasvhappeid.
Sõltumata sellest, kas sul on aeglane või kiire ainevahetus, pärast jõusaali pead igal juhul sööma. Sa pead tarbima piisavalt süsivesikuid,
ohtralt valku ja kasulikke rasvhappeid.”
Ja Kohe pärast jõutrenni
40-100 g süsivesikuid (1:1 kiiresti ja aeglaselt imenduvad süsivesikud)
30-50 g valku (kiiresti imenduv vadak)
Kuigi minu toitumiskava nõuab veel parandamist, hakkab vaikselt arenema kava
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hoolimata sellest, kas tahad koguda massi või rasva põletada, võiksid toitumispõhimõtted samad olla; väikesed modifikatsioonid määraku, kas kasvad või kahaned. Seda muidugi juhul, kui eesmärk ennekõike lihast kasvatada/säilitada ja teha seda tervislikult (tervist säästes). Kui eesmärk on viimatimainitu, siis loe parem nt seda http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4631 ja lähtu sealt loetust.
Jõudu!
detsember 9, 2009 at 5:33 p.l. #241064goodfella
MemberHoolimata sellest, kas tahad koguda massi või rasva põletada, võiksid toitumispõhimõtted samad olla; väikesed modifikatsioonid määraku, kas kasvad või kahaned. Seda muidugi juhul, kui eesmärk ennekõike lihast kasvatada/säilitada ja teha seda tervislikult (tervist säästes). Kui eesmärk on viimatimainitu, siis loe parem nt seda http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4631 ja lähtu sealt loetust.Jõudu!
tänud abi eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.