Kavad ja nende arvustamine
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kavad ja nende arvustamine
- This topic has 13 replies, 6 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
emmimees.
-
AutorPostitused
-
november 27, 2009 at 3:22 p.l. #20346
matti
MemberTere,
ma mõtlesin ,et võiks teha sellise teema ,kuhu saaksid oma kavad üles panna kõik ,kes soovivad nende kohta teistelt kasutajatelt hinnangut saada.
Head riputamist
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 27, 2009 at 4:18 p.l. #237399matjusm
MemberPäris hea idee sul.
Ma olen seda kava juba mõnda aega teinud aga huvi pärast tahaks lihtsalt näha mida mõni spetsialist sellest arvab:
(vabandan aga nii mõnigi harjutus on inglisekeelse nimetusega sest ei tea kodumaist nime)
Päev 1: Rind ja biitseps (klassikaline rannalihaste päev) + klassikaline tõstmine
Variant 1: Kangiga surumine (4-5 seeriat) ning 1-2 lendamisharjutust (kas pec deck, hantlid või cable-crossover) 3 seeriat.
Variant 2: Hantlitega surumine (3 seeriat), kangiga surumine positiivse kalde alt (2-3 seeriat), mingi lendamisharjutus (3 seeriat)
Vaheldan neid kahte varianti nädalast nädalasse.
Küünarvarte kõverdused kas tavalise kangiga, EZ kangiga või kaablimasinaga (teen ainult ühte ühe trenni jooksul ning vaheldan seda nädalast nädalasse) 4 seeriat
Kas hammer curls või mingisugused pealthaardes küünarvarte kõverdused (3 seeriat)
Tõukamine (siin ei saa väga seeriatest rääkida kuna tagemist on väga teistsuguse harjutusega)
Power snatch
Päev 2: Jalad+alaselg
Variant 1: Kükk (4-5 seeriat) ja rack pull (4-5 seeriat)
Variant 2: Box squat (4-5 seeriat) ja jõutõmme (4-5 seeriat)
Vaheldan neid kahte varianti nädalast nädalasse.
Lunge (tuharalihaste harjutus)- (3 seeriat)
Sääretõsted kas istudes või seistes (3 seeriat)
Vahest teen reie ja “hamstringi” masinaid ka otsa pärast vabaraskusi.
Päev 3: Puhkus
Päev 4: Selg
Teen alati 3’e erinevat “tõmbamis” harjutust, neist kaks on tavalised tõmbamised ja üks on ülevalt alla tõmbamine, 3-4 seeriat. Valin midagi nende hulgast:
Lõuatõmbed
Lat pulldown
Hantliga sõudmine
Kangiga sõudmine
T-Bar row
Päev 5: Õlg, trapets, triitseps + klassikaline tõstmine
Mingi õlapress (kas hantlitega istudes, kangiga istudes või kangiga seistes- iga nädal üritan erinevat teha)- (3-5 seeriat)
Power snatch
Tõukamine
Hantlitega lendamine külgedele (3-4 seeriat)
Õlakehitused (teen iga trenn mingit erinevat varianti)- 3 seeriat
Rööbaspuudel surumine (3 seeriat)
Kaablimasinaga triitsepsit (3 seeriat)
Päev 6 ja 7 on vabad, siis algab tsükkel uuesti.
november 27, 2009 at 6:31 p.l. #237408matti
MemberOn väga hea, et oled võtnud kasutusele klassikalised harjutused, siis on sinu treening kaval üks puudus- puudub jõutõmme, lisaks aitab jõutõmme tublisti kaasa ka klassikalise tõstmise arengule. Päeva 1 ja 2 puhul soovitaksi varieerida, kord kasutada varianti üks, siis taas teist…
Edit: tegelikult on see teema kasutaja Erkko idee, mina olin ainult tema käteks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 27, 2009 at 6:50 p.l. #237411matjusm
MemberOn väga hea, et oled võtnud kasutusele klassikalised harjutused, siis on sinu treening kaval üks puudus- puudub jõutõmme, lisaks aitab jõutõmme tublisti kaasa ka klassikalise tõstmise arengule. Päeva 1 ja 2 puhul soovitaksi varieerida, kord kasutada varianti üks, siis taas teist…Edit: tegelikult on see teema kasutaja Erkko idee, mina olin ainult tema käteks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõutõmme on mul kavas sees, teisel päeval.
Ning ma varieeringi. Võibolla ma ei väljendanud ennast piisavalt selgelt aga point on selles et ühes trennis teen Variant 1’e, järgmises trennis variant 2’e.
november 27, 2009 at 8:25 p.l. #237422emmimees
MemberLeia kõhule ka paar harjutust.
november 27, 2009 at 8:39 p.l. #237423Rihh
MemberTere
Minu kava jaotatud sis selliseks
1.Päev-Rind,Triits
2.Päev-Õlg,Biits
3.Päev.puhkus
4.Päev-Jalg,Selg
Kaks trenni ja üks puhkus jne(Üle kahe päeva kõht ka)
november 27, 2009 at 8:47 p.l. #237425emmimees
MemberViimane päev sul väga raske tehtud, st 2 suurt lihasgruppi(selg, jalg) ühel päeval ei soovita …või siis pane kasvõi esimeseks päevaks kui tahad väga neid koos teha.
november 27, 2009 at 8:54 p.l. #237427Rihh
MemberViimane päev sul väga raske tehtud, st 2 suurt lihasgruppi(selg, jalg) ühel päeval ei soovita …või siis pane kasvõi esimeseks päevaks kui tahad väga neid koos teha.Ml endale nagu on seni sobinud,aga kuidas soovitaksite jaotuse nii et need oleks eraldi?
Tänud!
november 27, 2009 at 9:03 p.l. #237428matjusm
MemberTereMinu kava jaotatud sis selliseks
1.Päev-Rind,Triits
2.Päev-Õlg,Biits
3.Päev.puhkus
4.Päev-Jalg,Selg
Kaks trenni ja üks puhkus jne(Üle kahe päeva kõht ka)
Väga veider, et õlal ja biitsepsil mis on suhteliselt väikesed lihased on omaette päev aga samas on jalg ja selg kuidagi kokku pandud.
Pigem tee niimodi:
1. Rind/õlg/triitsepts
2. Selg/biitseps
3. Jalad
Leia kõhule ka paar harjutust.Mulle üldse ei meeldi kõhu treenimine. Vahest teen istessetõuse aga üldiselt jätan sixpack’i lihase omapead.
november 27, 2009 at 9:06 p.l. #237429Rihh
MemberVäga veider, et õlal ja biitsepsil mis on suhteliselt väikesed lihased on omaette päev aga samas on jalg ja selg kuidagi kokku pandud.Pigem tee niimodi:
1. Rind/õlg/triitsepts
2. Selg/biitseps
3. Jalad
Mulle üldse ei meeldi kõhu treenimine. Vahest teen istessetõuse aga üldiselt jätan sixpack’i lihase omapead.
Kas nii sobiks?
et kolmas päev oleks Jalg-õlg
november 27, 2009 at 9:19 p.l. #237430Alexander Andrusenko
ModeratorMinul on praegu selline lihtne kava, et polegi mingit kava. Teen 3 baasharjutust (neidki mitte iga nädal) ja abiharjutusi nii, nagu parasjagu tuju on. Jaotus on:
1. rind + triitseps.
2. jalg, selg.
3. plahvatuslik rind + õlg.
Rinnapäeval teen lamades surumist ja igasuguseid lisaharjutusi – kitsa haardega surumine, JM press, Tate press, lendamised FIT pallil, harva positiivse kaldega kangi surumine, maas surumine, triitsepsile plokil, prantsuse surumine jne. Kasutan tihti kumme erinevatel harjutustel.
Teisel päeval on esimene harjutus midagi küki moodi (nüüd lisaks klassikalisele teen ka kastile kükki aeg-ajalt), siis harjutused lailihasele (igasugused plokid ja kaldpinnad), siis jõutõmme ja harjutused jalale masinatel.
Kolmandal päeval on kerge surumine (plahvatuslik, mõnikord kummidega), kerge triitseps, raske õlg. Õlale svung või Smithil surumine, lisaks harjutused hantlitega.
Iga trenn on erinev, 2 nädalat järjest samu asju ei tee. Baasharjutustes hoian kordusi hetkel umbes 3 juures. Paar korda nädalas teen kõhtu.
See on mul selline võistlusväline tsükkel hetkel.
november 27, 2009 at 9:36 p.l. #237432Raul23
MemberMina olen leidnud niisuguse lahenduse:
E:Jala sirutaja lihased,säär
T:Õla esimene osa ja keskmine osa,triitseps
K:Selg(nii raske päev kui võimaõlik kuna ei taha minumeelest korralikult edasi areneda),õla tagaosa.
N:Rind,biitseps
R:Jala tagaosa,säär
Eks igal päeval saavad ka teised lihased koormust aga keskendun just neile mis teatud päeval ette antud.
november 27, 2009 at 9:38 p.l. #237433Raul23
MemberKõhtu teen iga päev ehk siis küljelihaseid iga teine päev ja esimesi iga teine päev.
november 27, 2009 at 9:40 p.l. #237434emmimees
MemberRihh: Jalg-õlg on ok. Samas ma teeks ka triits-biits koos, tead kui hea on vaadata kui käsi läheb üleni poole paksemaks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Kellelegi ei meeldinud siin kõhulihaste treenimine – kõhulihaseid on vaja kükil-jõutõmbel, et keha asendit hoida turvalisena, niiet 1-2x nädalas võiks midagi teha kõhule ka, on endal kindlam tunne.
Ning biitsa ja selja trenni vahele võiksid jätta mitu päeva, kuna plokitõmmetel saab biits üsna kõva koormuse
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.