Söök lisa
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Söök lisa
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 24 years, 1 month tagasi by
dr.Zook.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 7, 2002 at 4:55 p.l. #201
Vaatleja
MemberNii kui juba toidust juttu tuli, siis veel mõned küsimused . . .
Ott räägi välja, milline on sinu toitumine? On ju söömine kõige alus. Ma söön nagu jumal juhatab ja sellepärast trennis kasu eriti pole ka (vähemalt kõhu peal). Tean palju peab valku tarbima ja mitu korda päevas sööma peab jne.
Küsimus järgmine: kas on netis kuskil mingi eestikeelne lehekülg, kus oleks kirjas erinevate toiduainete valgu, süsivesikute jne. koostised.
Pulli pärast arvutaks enam vähem kokku ja teeks omad järeldused, mida süüa mida jätta. Kui nii enamvähem teaks siis oskaks ka söömist kuidagi reguleerida.
jaanuar 7, 2002 at 7:34 p.l. #27763dr.Zook
MemberKoostistabelid on kättesaadavad igatsugu ingliskeelsetes netilehekülgedes, aga sealsed toidutöötlused (ja -nimed!) on veitse erinevad ja seetõttu võivad erineda meieomadest. Eestikeelsed raamatud on poodides olemas (aga kuidas sa siis tead palju valku tegelikult tarbid??). Kaloraazhi ja koostist ei tuleks mitte kokku arvata “pullipärast” vaid see on tõsisele tegijale kindlasti vajalik, peab pidama pikka aega (või vähemalt enne võistlusi ajal) lausa päevikut! Et kõhu pealt rasva maha saada, on vaja teha aeropsi ja hoida toit kontrolli all (mida on lihtsa “arvamisega” ilmvõimatu teha, kui sul ülisuurt kogemust taga pole).
jaanuar 8, 2002 at 4:21 p.l. #27764Vaatleja
MemberSa dr. Zook saidki aru, mida ma öelda tahtsin. Kust kurat mina, tavaline Eestlane, pean teadma, kuidas, millal ja kui palju tarbida. Käin jõusaalis regulaarselt, ujun, mängin palli, jooksen, aga kõhuge on ikka nats rasvane. Mõni teine mees sellise treenituse juures näeks juba välja nagu mees kuskilt moeajakirjast. Mul näed ei aita miski. Trenni teen, aga toitun vist kuidagi valesti või on mul juba geenides paksuks jäämise oht?
jaanuar 8, 2002 at 5:51 p.l. #27765dr.Zook
MemberGeen peab ikka väga paigast ära olema, et paksuks teeks. Individuaalsed iseärasused muidugi on – kõhnemad kiire ainevahetusega, jämedamad aeglasemaga, aga kindlasti saavad kõik õige toitumisega paremaks.
Reeglid on üldiselt lihtsad – ära söö rohkem kui füüsiliselt kulutad (umbkaudne ööpäevane kaloraazh = kehakaal kg x 33, õgvenda vastavalt oma iseärasustele), söö rohkelt valku (kehakaal kg x 1,5…2 grammi), jaota toidukaloraazh ühtlaselt üle päeva 5…6 korrale (koguselt rohkem võib süüa hommikul ja trenni ümber), kui tahad rasvast alla võtta: lahuta ööpäevasest üldkaloraazhist ca 300 kcal ja hoia seda, JA pea päevikut.
AGA kõige tähtsam – leia omale toitumise suhtes kogemustega konsultant, sest teisi (tähtsaid) detaile on kõvasti rohkem (sest rohkem küll ma ei viitsi kirjutada). VÕI loe “Muscle & Fitness’i” või ka veebis muud materjali.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.