Järjekordne massiga seotud teema…
- This topic has 8 replies, 7 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Flow.
-
AutorPostitused
-
november 25, 2009 at 11:25 e.l. #19746
Flow
MemberJah, olen need viimased massiga loetud teemad küll läbi lugenud, kuid on mõned täiendavad küsimused. Esiteks, et kas ma olen õigesti aru saanud, et kui on soov massi saada. Siis peaks enne trenni saama u. 20-40g valku ning u. 100g süsivesikuid, kohe pärast trenni 30-50g kiiresti imenduvaid valke ning 50-100g süsivesikuid. Ning 60-90minutit pärast trenni aeglaselt imenduvad valgud jms?
Mass2 kohta ka küsimus, et nagu fitnessi poe kodukal öeldud, et: “kasutatakse päevas 1- 2 portsu lisaks tavalistele toidukordadele. Võib kasutada ka toidukorra asendajana kui ei ole aega tavatoitu nautida.”
Ehk siis nagu kohe pärast trenni ja siis enne magaminekut oleks kõige paremad ajad?
Ärge väga kurjad olge, et samu teemasi ikka ja jälle üles võetakse, aga jah…
november 25, 2009 at 11:32 e.l. #236877Istuv Sõnn
MemberEi saa kurjaks, aga nii pinnapealselt ei saa asjale läheneda. Kõik kes üritavad kahe-kolme põhitõe teadasaamise järel tulemusi saavutada, pettuvad igal juhul. Kõigepealt tuleb toitumine korda teha, et üldse tekiks mingi mõte toidulisandite järele. Üldjuhul peab ka treening olema nii mahukas, et tavatoidust jääb väheks. Keskmisel ja algajal harjutajal ei ole mingit vajadust toidulisandeid tarbida. Loomulikult olete suur õnn müügimeestele, kes neid lisandeid soovitavad – aga mõelge siiski oma peaga. Kui 75% asjadest on ikka avastamata, siis ei ole mõtet 1..2% kallal juurelda. Enesepettus.
november 25, 2009 at 11:49 e.l. #236878Anonüümne
Guestmass2-te võta peale trenni, aga enne magamaminekut võiksid võtta aeglaselt imenduvat valku ehk promixi.
ja soovitav on süüa enne trenni tund aega.
november 25, 2009 at 11:59 e.l. #236880Rain 6 kanget
Membersoovitaks lugeda läbi selle kirjatüki: http://www.fitness.ee/lehed/amazon/materja…s_kulturism.pdf
november 25, 2009 at 12:51 p.l. #236890toonus
MemberEsiteks toitumine korda!
Siis võid toidukordade vahel massikaid juua!
Enda massiperioodil võtan mina tund-poolteist enne trenni 50g ernevate valkude segu(vadak, kaseiin, soja) pluss 150g pika ahelaga süsivesikuid(sh 50g kamajahu, mis sisaldab 8g valku ja 32g süsivesikuid) ja enne trenni tegin valmis joogi 50g erinevate valkude segu pluss 150g süsivesikuid(glükoos ja malto pooleks pluss veel 50g kamajahu), mida jõin natuke trenni ajal ja enamuse pärast trenni.
Kuna kaalun massiperioodi alguses umbes 96-100kg, siis juurde võtmiseks lihtsalt pean selliseid koguseid tarbima, muidu ei juhtu mitte midagi!
Kui on hirmus tahtmine kaalus juurde võtta, siis kehtib ikkagi reegel: parem natuke rohkem, kui vähem!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 25, 2009 at 9:58 p.l. #237055Bulletproof
Memberartikkel, mis võib abiks olla Vihjeid „Tõsiseks“ Massikogumiseks!!!
november 26, 2009 at 5:50 e.l. #237065Flow
MemberEi saa kurjaks, aga nii pinnapealselt ei saa asjale läheneda. Kõik kes üritavad kahe-kolme põhitõe teadasaamise järel tulemusi saavutada, pettuvad igal juhul. Kõigepealt tuleb toitumine korda teha, et üldse tekiks mingi mõte toidulisandite järele. Üldjuhul peab ka treening olema nii mahukas, et tavatoidust jääb väheks. Keskmisel ja algajal harjutajal ei ole mingit vajadust toidulisandeid tarbida. Loomulikult olete suur õnn müügimeestele, kes neid lisandeid soovitavad – aga mõelge siiski oma peaga. Kui 75% asjadest on ikka avastamata, siis ei ole mõtet 1..2% kallal juurelda. Enesepettus.No oletame, et ei ole toitumine korras (mul endal on nii ja naa), aga oletame, et ei ole. Kas sellisel puhul ei ole sellepärast mõtet lisandeid kasutada, et nad ei ole nii effektiivsed? Või lihtsalt pole nende peale on mõtekas alles siis raha raisata, kui korraliku toitumise ja treeningakavaga treenides enam arengut ei toimu?
(Ning ma olen enamus siin foorumise soovitatud massiga seotud artiklid läbi lugenud, aga aitäh abi eest sellegipoolest).
november 26, 2009 at 6:12 e.l. #237069tereummikust
MemberNo oletame, et ei ole toitumine korras (mul endal on nii ja naa), aga oletame, et ei ole. Kas sellisel puhul ei ole sellepärast mõtet lisandeid kasutada, et nad ei ole nii effektiivsed? Või lihtsalt pole nende peale on mõtekas alles siis raha raisata, kui korraliku toitumise ja treeningakavaga treenides enam arengut ei toimu?(Ning ma olen enamus siin foorumise soovitatud massiga seotud artiklid läbi lugenud, aga aitäh abi eest sellegipoolest).
Jah, ainuüksi toidulisanditest tolku ei ole. Esikohal on ikkagi korralik toitumine, alles siis tuleks vaadata erinevate toidulisandite poole. Peale trenni elementaarne valgushake on aga “must be” igal juhul endast lugupidavale treenijale. Muidugi, kui toidulisandeid ei poolda, võib selle asendada ka näiteks kohupiimaga, lõppude lõpuks teeb ikka sama välja.
Kreatiin on üks sellistest toidulisanditest, mida peaks kasutama alles siis, kui areng kinni hakkab jääma. Päris niisama tühja koha pealt algajale ei soovita, juba ainuüksi seepärast, et tal lihtsalt pole seda vaja.
* Siinkohal lisaks, et valk toidulisandina pole mingisugune imeravim, mis lihaseid pumpab. Igapäevane valgushake (või siis peale trenni) on minul menüüs selleks, et hõlpsamalt kokku saada oma (2g valku per kg) valgukogust. Kui võimalus on, võib selle vabalt asendada ka kodujuustu või lihaga (vms), aga kuna neid päeva jooksul tarbin nagunii, on märksa lihtsam õhtul üks shake valmis segada (ka odavam).
november 26, 2009 at 2:16 p.l. #237190Flow
MemberJah, ainuüksi toidulisanditest tolku ei ole. Esikohal on ikkagi korralik toitumine, alles siis tuleks vaadata erinevate toidulisandite poole. Peale trenni elementaarne valgushake on aga “must be” igal juhul endast lugupidavale treenijale. Muidugi, kui toidulisandeid ei poolda, võib selle asendada ka näiteks kohupiimaga, lõppude lõpuks teeb ikka sama välja.Kreatiin on üks sellistest toidulisanditest, mida peaks kasutama alles siis, kui areng kinni hakkab jääma. Päris niisama tühja koha pealt algajale ei soovita, juba ainuüksi seepärast, et tal lihtsalt pole seda vaja.
* Siinkohal lisaks, et valk toidulisandina pole mingisugune imeravim, mis lihaseid pumpab. Igapäevane valgushake (või siis peale trenni) on minul menüüs selleks, et hõlpsamalt kokku saada oma (2g valku per kg) valgukogust. Kui võimalus on, võib selle vabalt asendada ka kodujuustu või lihaga (vms), aga kuna neid päeva jooksul tarbin nagunii, on märksa lihtsam õhtul üks shake valmis segada (ka odavam).
Okei, nüüd olen põhimõtteliselt enda küsimustele vastused saanud. Tänud abi eest.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.