maalt ja hobusega
- This topic has 15 replies, 11 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
november 19, 2009 at 4:20 p.l. #19640
Gary
MemberTere!
Olen “Kes siis veel!” linnast pärit tudeng.Üritan rämpstoidu ja suhkrulimonaadide maailmas elada sportlikku elu ja toituda tervislikult.Tegelen kaks aastat jõusaali treeninguga.Peegelpilt ja jõunäitajad on muutunud meeldivamaks,kuid on soov edasi liikuda.Loen fitnessi artikleid ja foorumeid,proovin arusaada ja katsetan.Kasu on olnud tohutult,näiteks kokkan omale ise süüa ja võtan kooli kaasa.Kuid tunnen on miski on siiski valesti.Nimelt õhtuks kummid tühjad ja treening suur eneseületamine.Ma ei soovi toitumiskava vaid teie soovitusi, kui palju valke,rasvu,süsivesikuid peaks üks 22aastane noormees tarbima ja kuidas nad päeva peale jäotada.Huvitav oli hiljutine vee tarbimise foorum.Jäi arusaamatuks üks asi.Käin ise ringi veepudel kotis ja 1,5l pudel on lõunaks tühi.Treeningul ei tekki mingit soovi juua.Peale treeningut läheb jälle vesi,tee ja piim õhtul alla.Kas peaksin vee tarbimist päeva jooksul vähendama ja treeningul hakkama jooma?Olen 186cm,78kg.
Tänan tähelepanu eest.
november 19, 2009 at 4:29 p.l. #235805runts
Memberkas see väsimus ületreeningust ei või olla?
november 19, 2009 at 4:37 p.l. #192617Gary
Memberkas see väsimus ületreeningust ei või olla?Ei usu.Teen 4 päeva jaotust edasijõudnutele.Nädala lõpus viibin palju värskes õhus(koduaed ja muud tööd),magan hästi.
november 19, 2009 at 4:44 p.l. #235807Annika Pärtel
MemberTere!Olen “Kes siis veel!” linnast pärit tudeng.Üritan rämpstoidu ja suhkrulimonaadide maailmas elada sportlikku elu ja toituda tervislikult.Tegelen kaks aastat jõusaali treeninguga.Peegelpilt ja jõunäitajad on muutunud meeldivamaks,kuid on soov edasi liikuda.Loen fitnessi artikleid ja foorumeid,proovin arusaada ja katsetan.Kasu on olnud tohutult,näiteks kokkan omale ise süüa ja võtan kooli kaasa.Kuid tunnen on miski on siiski valesti.Nimelt õhtuks kummid tühjad ja treening suur eneseületamine.Ma ei soovi toitumiskava vaid teie soovitusi, kui palju valke,rasvu,süsivesikuid peaks üks 22aastane noormees tarbima ja kuidas nad päeva peale jäotada.Huvitav oli hiljutine vee tarbimise foorum.Jäi arusaamatuks üks asi.Käin ise ringi veepudel kotis ja 1,5l pudel on lõunaks tühi.Treeningul ei tekki mingit soovi juua.Peale treeningut läheb jälle vesi,tee ja piim õhtul alla.Kas peaksin vee tarbimist päeva jooksul vähendama ja treeningul hakkama jooma?Olen 186cm,78kg.
Tänan tähelepanu eest.
Valkude, rasvade ja süsikate jaotamine päeva peale ongi sisuliselt toitumiskava. Kui sa arvad, et toitumine on enamvähem ok, siis polegi midagi katki kui õhtuks väsinud oled- kool vms väsitab ju päris palju. Katseta juua umbes pool tunnikest enne õhtust treeningut tass kanget kohvi, see ergutab.
Vett ja vedelikke tuleb juua niipalju kui isu on. Pigem soovitan inimestel alati rohkem juua- unustatakse juua, midde nö ei jooda üle.
november 19, 2009 at 5:10 p.l. #235811Gary
MemberValkude, rasvade ja süsikate jaotamine päeva peale ongi sisuliselt toitumiskava.Andex! Küsimuse ülesehitus oli ilmselt vale.Mitu grammi valke,rasvu ja süsivesikuid peaks päeva jooksul minu vanune mees tarbima?
november 19, 2009 at 5:16 p.l. #235816asdfghjkl
MemberLugesin, et tegu on uimasusega. Siis võiks tarvitada ergutavaid preparaate. Todasama näiteks võiks proovida, mille nimi hetkel ei meenu. Tegu on asjaga, mida reklaamitakse enne lõpukirjandi kirjutamist, et ostke apteekidest seda preparaati, ja aju muutub virgaks ja sobilikuks kirjandi jaoks. See preparaat minuteada on täiesti vabalt saadaval apteegist. /–/ Jah, googeldasin nüüd, selle asja nimi ongi “E 322”, ehk “letsitiin”, seda siis võtta mõned doosid, siis peaks ergas olema.
Näiteks ka selles pudinas on seda:
Glasuuritud dessert “Leiva” rukkileivaga 43 gBalbiino AS (tootja)
+2…+6C
Koostis: kohupiim, suhkur, hüdrogeenitud taimne rasv, kakaopulber(19.75%), vanilliin, taimne rasv, vesi, rukkileib, lõhna- ja maitseained, happesuse regulaator, säilitusaine, paksendaja, letsitiin
Kategooriad: kohuke
100gr toodet sisaldab keskmiselt
Energiat
369 kcal
Valke
6.6 %
Süsivesikuid
30.6 %
Rasvu
24.5 %
http://grotezo.ee/tooted/213-glasuuritud-d…va-rukkileivaga
Keegi võiks oma sõnadega lihtsalt lahti seletada letsitiini toimemehhanismi siin.
november 19, 2009 at 5:17 p.l. #235818Raul23
MemberKui trenn ja muidu ka tundub et oled liiga väsinud siis ehk sööd just liiga vähe.Vitamiine peaks ka kindlasti sööma.Arvan et peaksid rääkima kuna ja kui palju sööd ja mida siis ehk on teistel lihtsam mingeid nõuandeid jagada.
november 19, 2009 at 5:18 p.l. #235819Sakurai
MemberTauriin, Kofeiin. Head ergutid
november 19, 2009 at 5:22 p.l. #235812Annika Pärtel
MemberAndex! Küsimuse ülesehitus oli ilmselt vale.Mitu grammi valke,rasvu ja süsivesikuid peaks päeva jooksul minu vanune mees tarbima?See ongi täiesti individuaalne ju. Oleneb päevasest energiakulust ja toitumispõhimõtetest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Rasvade ja süsikate osakaal võib lähvuvalt viimasest päris palju kõikuda.november 19, 2009 at 5:40 p.l. #235824Gary
MemberArvan et peaksid rääkima kuna ja kui palju sööd ja mida siis ehk on teistel lihtsam mingeid nõuandeid jagada.Hommik 7.00 – taldrik kaeraputru,2 muna ,viil spikut
11.00 – kohupiima kook 300g,piim 200g,3 õuna (kõik potsikutega kaasas)
16.00 – liha ~150g,pruun riis või kartul,klaas keefiri,sepik
17.30 – treening
20.30 – lliha ~150g,pruun riis või kartul,mingi salat,klaas keefiri,sepik
22.30 – kodujuust 300g
Kellaajad orinteeruvalt.Trennis ei olegi see tunne uimasus kuivõrd jalad ja käed rasked.
november 19, 2009 at 7:07 p.l. #235846samuil
MemberVõtan sõna ainult vedeliku tarbimise koha pealt.Peale seda kui mind peale üht veetarbimise foorumit lolliks nimetati,küsisin otse Marek Kalmuse käest tema arvamust.Ma arvan ,et tal ei ole selle vastu midagi kui seda ka teistele esitan.
Vedelik:
Jällegi ei ole kindlat reeglit et 1l või 4l päevas. Mina joon trennis 0,5l vett kui sedagi ja kaalun pea 120kg lihaseid. (treenitud organism lihtsalt ei kuumene nii kergelt üle, et hakkaks ohtralt vedelikku kaotama, higistama)Kes trennis on sunnitud omale 2 l või enam vett sisse valama see on ilmselgelt eelnevalt juba oma keha vedeliku puuduses hoidnud, muidu sellist vee vajadust trennis, kangitrennis olla ei saa, kui muidugi saalis 30 kraadi C ei ole. Juua tuleks väikeste lonksudena iga 10min tagant ntx, seda siis trennis. Jalaka soovitus 1l tunnis on samuti üldine soovitus ja sobib pigem kestvusalale kui kangisaali. Aga kuna see on üldine, siis mahuvad enamus inimesed ka kangisaalis treenides selle 1l=1h vahemikku.
Mis veel, treenitud ja vähemtreenitud organism vajab samuti koormuse ajal erinevat hulka vedelikku. Eks sealt need suured liitrinumbrid foorumis tulevadki ma usun mis trennis omale sisse valatakse.)
november 19, 2009 at 8:34 p.l. #235860Wire
MemberHommik 7.00 – taldrik kaeraputru,2 muna ,viil spikut11.00 – kohupiima kook 300g,piim 200g,3 õuna (kõik potsikutega kaasas)
16.00 – liha ~150g,pruun riis või kartul,klaas keefiri,sepik
17.30 – treening
20.30 – lliha ~150g,pruun riis või kartul,mingi salat,klaas keefiri,sepik
22.30 – kodujuust 300g
Kellaajad orinteeruvalt.Trennis ei olegi see tunne uimasus kuivõrd jalad ja käed rasked.
Kui sa enne trenni ei sööks riisi ega kartulit nt.. sööks liha, salatit, tatar hapukoorega ja tass kohvi enne trenni.. ehk ei ole siis nii uimane.
Kui ma peale loenguid koju jõuan ja makarone või kartult peaks sööma, siis vajub luuk kohe kinni… Rasva ja valku rohkem enne trenni.
Nii arvan ma
november 19, 2009 at 8:35 p.l. #235862Istuv Sõnn
MemberGary – see toitumise teema ei ole nüüd päris nii lihtlabane, kui mulle tundub, Sa endale ette kujutad. Siin tuleks jutt liiga pikk. Uuri ikka omal käel ka. Sa oled ju tudeng – peaksid oskama teemasid analüüsida ja andmeid sõeluda. Ehkki Sinu õigekirja ja lausete vahel tühikute puudumist vaadates hästi ei usu, et Sa mõnes ülikoolis kirjas oled. Ürita taset hoida. Edu Sulle! Pea püsti!
november 19, 2009 at 8:45 p.l. #235870Gary
MemberTänan selgituste eest. Homsest enam ülikooli ei lähe. Hakkan õigekirja õppima. Tänan veelkord kõiki!
Olen venelane ja püüan kirjutada nagu oskan. Vabandage!!! Rohkem siin foorumis sõna ei võta.! Luban!
november 19, 2009 at 11:44 p.l. #235897x_Thomas_x
MemberSellisel juhul tuleb sulle au anda, kuna vene noormehe kohta kirjutad see eesti keeles vägagi häst.
Jõudu ja jaksu:)
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.