Jalgpallur jõusaalis
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Jalgpallur jõusaalis
- This topic has 19 replies, 10 voices, and was last updated 16 years tagasi by
Gertkink.
-
AutorPostitused
-
oktoober 23, 2009 at 9:53 e.l. #19116
2Godfather1
MemberTere, foorumirahvas.
Postitan siia esimest korda ja teen seda kohe uue teema algatamisega. Olen mänginud jalgpalli 15 aastat, kuid jõusaali pole veel kunagi sattunud.
Viimase aasta jooksul olen lugenud läbi materjalid “Jalgpalli füsioloogia” ja “Total Soccer Fitness”, ometi tahaks siinsete inimestega arutada, mida teen jõusaalis õigesti, mida valesti ning mida võiks lisaks teha ja mida kavast sootuks kustutada.
Kuna Eesti Meistrivõistlused algavad 2010a. märtsi esimene nädal, siis on mul aega 18 nädalat end vormi ajada.
Jõudu on plaanis 3 erinevat etappi teha:
1.) Baasjõud – 6 nädalat – jõusaalis
2.) Maksimaalne jõud – 6 nädalat – jõusaalis
3.) Vastupidavusjõud + plahvatuslikjõud – 6 nädalat – jalgpalliväljakul
Küsimus, kas skeem 6-6-6 on algajale okei? Või peaksin mõtlema näiteks skeemile 6-8-4?
Küsimus 2 – Esimesel etapil vundamenti laduma hakates peaksin millele tähelepanu pöörama? Mingeid pulbrikuure tuleks juurde lisada?
oktoober 23, 2009 at 4:21 p.l. #229887Mikk4
MemberTere, foorumirahvas.Postitan siia esimest korda ja teen seda kohe uue teema algatamisega. Olen mänginud jalgpalli 15 aastat, kuid jõusaali pole veel kunagi sattunud.
Viimase aasta jooksul olen lugenud läbi materjalid “Jalgpalli füsioloogia” ja “Total Soccer Fitness”, ometi tahaks siinsete inimestega arutada, mida teen jõusaalis õigesti, mida valesti ning mida võiks lisaks teha ja mida kavast sootuks kustutada.
Kuna Eesti Meistrivõistlused algavad 2010a. märtsi esimene nädal, siis on mul aega 18 nädalat end vormi ajada.
Jõudu on plaanis 3 erinevat etappi teha:
1.) Baasjõud – 6 nädalat – jõusaalis
2.) Maksimaalne jõud – 6 nädalat – jõusaalis
3.) Vastupidavusjõud + plahvatuslikjõud – 6 nädalat – jalgpalliväljakul
Küsimus, kas skeem 6-6-6 on algajale okei? Või peaksin mõtlema näiteks skeemile 6-8-4?
Küsimus 2 – Esimesel etapil vundamenti laduma hakates peaksin millele tähelepanu pöörama? Mingeid pulbrikuure tuleks juurde lisada?
Tere,
Esiti küsin, kas sa järgnevat linki oled varem uurinud?
http://www.sport-fitness-advisor.com/soccertraining.html
Kui nüüd uurisid, siis kas sa said sealt teada ka midagi uut?
Usun et ma ei valeta kui ütlen et siit foorumist sa kvaliteetset abi, treeningkava näol ei saa. Kindlasti tahaks terve hunnik inimesi sulle soovitada:” Võta siit saidilt algajate kava”. Selliseid postitusi ignoreeri.
Sealt lingilt mis ma sulle andsin, seal on näiteks baasjõu ja-vastupidavuse algajate kava olemas, kahjuks sealt edasi tuleb vist raha aisata, mida ma soovitada/laita ei oska.
Aga minu soovitus on et võta mõne korraliku klubiga kontakti ja uuri treenimise kohta.
oktoober 23, 2009 at 4:26 p.l. #229891Sakurai
MemberMiks ta peaks selliseid soovitusi ignoreerima? Ma arvan just, et sina paned siin infoga pange vähe
oktoober 23, 2009 at 4:41 p.l. #229899Acqua
MemberMina ütleks omaltpoolt, et treeni plahvatuslikkust eelkõige jõusaalis. Eriti jalgadele ilmselt. (Pool)kükist üleshüpped kergema raskusega vms nt.
oktoober 23, 2009 at 5:01 p.l. #229907InsaneQlimax
MemberJälgida võiksid ka mõne sprinteri kava, kiiruse ja kiirusliku vastupidavuse jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2009 at 5:06 p.l. #229908Mikk4
MemberMiks ta peaks selliseid soovitusi ignoreerima? Ma arvan just, et sina paned siin infoga pange vähe
Sest see ei aita parandada tema sooritusvõimet jalgpalliväljakul! Kes teab, see teab! Sina ilmselt ei tea.
oktoober 24, 2009 at 9:20 e.l. #2300392Godfather1
MemberJälgida võiksid ka mõne sprinteri kava, kiiruse ja kiirusliku vastupidavuse jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mu loogika ütleb, et sprinteri kavas puudub kiiruslik vastupidavus – asemel võiks plahvatuslikjõud olla. Muidu – hea soovitus.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2009 at 9:25 e.l. #230041rennosport
MemberTere,
usun, et 6 nädalat max joudu on ilmselgelt palju.
Eriti just sel juhul kui pole varem joudu teinud.
Mina soovitaks 8 4 6.
baasjoud on ikka koige alus ja seda peaks korralikult tegema.
Samuti on sinu ala puhul kiiruslik ja plahvatuslik joud tähtis:)
oktoober 24, 2009 at 10:54 e.l. #230052matroxx
Membermismoodi puudub kiiruslik vastupidavus?? ainuüksi plahvatusliku jõuga hakkama ei saa.
pmt kiiruslik vasupidavus ongi üks kõige olulisemaid külgi nii sprindis kui ka jalgpallis.
oktoober 24, 2009 at 11:34 e.l. #230056Andrek
Membermatroxx mitu aastat sina sprindi ja jalgpalliga tegelenud oled, et võid seda 100% kinnitada. Las spetsialistid annavad sellise koha pealt nõu, mitte sina kes oled võibolla kuskilt midagi kuulnud/lugenud.
oktoober 24, 2009 at 11:56 e.l. #2300592Godfather1
Membermismoodi puudub kiiruslik vastupidavus?? ainuüksi plahvatusliku jõuga hakkama ei saa.pmt kiiruslik vasupidavus ongi üks kõige olulisemaid külgi nii sprindis kui ka jalgpallis.
Jalgpallis on kindlasti kiiruslik vastupidavus üks tähtsamaid, kuid sprinter ju viib oma võimeid vastupidavus trenniga alla. Ma võin muidugi eksida – pole spetsialist ja samuti ainult asjadest lugenud, kasutasin lihtsalt väheke loogikat.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mikk4, tänud Sulle lingi eest. Osad teemad lugesin läbi ja midagi uut küll ei leidnud, kuid mõned asjad oligi vaja enesele lihtsalt üle korrata.
PS! Siin foorumis käibki erinevate postitajate vahel sõda? Päris harjumatu on lugeda, kõik võitlevad, kaklevad oma seisukohtade eest.
oktoober 24, 2009 at 1:02 p.l. #230060matroxx
Membertegelen sprindiga teist aastat…olenevalt distantsist on just kiiruslik vastupidaus väga oluline,muidugi ka tehniline pool jne.
kui rääkida aeroobsest vastupidavuses siis ja kuid kiiruslik on natuke midagi muud.
tõsi sprinterid teevad kiirusliku just ettevalmistus perioodil enne võistlusi.hiljem lisandub jõu trenn.
oktoober 24, 2009 at 1:35 p.l. #230065Vilps
MemberEi ole küll jalgpalli inimene, kuid ühtteist ikka jagan.
Kõik kasutajad rõhutavad, et anaeroobne vastupidavus on jalgpallis väga oluline, seda ta kindlasti ka on. Aga te unustate selle kõige elementaarsema, millega tuleb põhja ladumist uueks hooajaks alustada. Selleks on aeroobne vastupidavus, millega tuleks alustada, saavutada piisav tase, ning edasipidise ettevalmistuse käigus vähendada treeningkordade arvu nii palju, et suudetakse seda samat taset hooaja vältel juba hoida. 90 minutit on vaja platsil olla ning intensiivset tööd teha, pidevalt olukorrad vahelduvad – peatused, spurdid, tehnilised elemdid palliga jne. Kõik treeningprogrammid peavad olema koostatult progresseeruvalt.
Teema algatajale – nagu aru saan oled Eesti ML-i mängija. Sinu treener peaks loogiliselt võttes olema piisavalt pädev, et sulle nõu anda.
oktoober 24, 2009 at 3:07 p.l. #230078InsaneQlimax
Membermatroxx mitu aastat sina sprindi ja jalgpalliga tegelenud oled, et võid seda 100% kinnitada. Las spetsialistid annavad sellise koha pealt nõu, mitte sina kes oled võibolla kuskilt midagi kuulnud/lugenud.Keegi ei jaga nõuandeid tühja.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise teen just praegu sprindi trennis kiiruslikku vastupidavust. ( Lõikude jooksmine[200m,300m] nii 85% kiirusega )
Naq matroxx ütles: on sügiseti ettevalmistus-periood.
oktoober 24, 2009 at 4:59 p.l. #230092Andrek
MemberLoe mu post uuesti läbi, ma ei kirjutanud seda sellepärast, et keegi tühja miingisuguse nõuande andis, vaid kui kindel see fakt on. Sprint ja jalgpall on täiesti erinevad spordialad, seega nõuanne võiks tulla jalgpallurilt, kes on sellise kuuri läbi teinud või midagi sarnast nagu 2godfather1 tahab läbi teha. Spetsialisti nõuanne, kes sinuga näost näkku jagaks arvamusi, oleks muidugi parim, kuna inimesed on erinevad.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.