Skip to main content

uneaeg?

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » uneaeg?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
    mees232
    Member

Terv!

Tahtsin kysida kas ylemagamine mõjub ka lihastele halvasti ja treeningule sama palju kui vähemagamine.Mis võiks olla maks magatud uni?

MWEchamp
    Member

Sama halvasti ta nüüd kindlasti ei mõju, ülemagamine ikka parem kui vähemagamine. Max magamis aega ma usun et ei olegi, see sõltub nii paljudest asjadest

Vanusest, päevast, soost, tegevusealadest jne jne.

mees232
    Member

Sama halvasti ta nüüd kindlasti ei mõju, ülemagamine ikka parem kui vähemagamine. Max magamis aega ma usun et ei olegi, see sõltub nii paljudest asjadest

Vanusest, päevast, soost, tegevusealadest jne jne.

kas mehed magavad kauem siis

MWEchamp
    Member

kas mehed magavad kauem siis

Pagan ma ei mäleta enam. Ma olen kuskilt artiklist lugenud, et magatund tundide arv sõltus soost. See võis aga olla järjekordne ” Teadlased on avastanud…” rubriigi artikkel. Palun vabandust mitteadekvaatse info eest!

matroxx
    Member

kindlasti on ülemagamisel halb mõju.esiteks on väsimuse tunne ning seetõttu kipub trenn ka nõrk olema.vahel kui vaimselt väsinud ollakse tundub automaatsel kohe lihas ka nõrk kuid puudub lihtsalt energia et harjutusi korralikult sooritada.

Mcken
    Member

Minarust 7-8 tundi oli soovitatav uneaeg. Aga ma ei usu, et rohkem magamine midagi halba teeb

Nädalavahetusel magan isegi 12tundi jutti siis olen ennast korralikult välja puhanud.

Mcken
    Member

kindlasti on ülemagamisel halb mõju.esiteks on väsimuse tunne ning seetõttu kipub trenn ka nõrk olema.vahel kui vaimselt väsinud ollakse tundub automaatsel kohe lihas ka nõrk kuid puudub lihtsalt energia et harjutusi korralikult sooritada.

Ma ei tea mul just vastupidi. Kui kaua magan siis on värske tunne aga kui korralikult pole maganud siis jõusaali minnes on selline nõrk ja unine tunne, et viskaks pingile magama.

Nõrk tunne tekkib ka siis kui enne trenni ei ole midagi söönud.

Mr Fox
    Member

Ma ei tea mul just vastupidi. Kui kaua magan siis on värske tunne aga kui korralikult pole maganud siis jõusaali minnes on selline nõrk ja unine tunne, et viskaks pingile magama.

Nõrk tunne tekkib ka siis kui enne trenni ei ole midagi söönud.

Kindlasti ülemagamine ei ole kasulik.Enda peal kogetud.

Amarillo
    Member

oleneb tõesti, kui reedeti magan 3h, siis laupäeval 12h, pühapäev täitsa hea olla:P

LaurL
    Member

8 tundi on minimaalne uneaeg , mis tuleks ära magada iga öö vähemalt – räägivad psühholoogid

Endal on nimodi , kui magan alla 8 tunni olen rampväsinud järgmine päev … Kui üle 9 tunni igapäev kätte saab siis on enesetunne hea ja jubehea on olla kohe hommikul ärgates!

InsaneQlimax
    Member

8 tundi on minimaalne uneaeg , mis tuleks ära magada iga öö vähemalt – räägivad psühholoogid

Tähtis ei ole ainult magatud aeg, vaid ka see, et magamamineku ajad oleksid stabiilsed. Kui igapäev minna samal ajal magama on uneaeg palju effektiivsem.

-Egert
    Member

Unekvaliteet on ka erinev. Igasugused segavad asjad toas välja lülitada.

matroxx
    Member

pigem ikkagi jah unekvaliteet.vahest on peale 8 tundi magamist palju parem olla kui teinekord peale 12 tunnist magamist.

kui ikka öösel 3 magama minna siis on uimane olenemine päeval kindel.

Xero
    Member

Arvan, et ülemagamisel võib inimene olla rohkem uimasem ja vaimselt väsinum kui alamagamisel. Alamagamisel oled ehk lihtsalt unine ja tahad igal võimalikul hetkel magada või siis uni tuleb peale.

Endal on muidu nii, et vabadel päevadel, mil magan ~ 12 tundi, tunnen end välja puhanuna, kuid olen ka 15 tundi maganud ning see on üleliiast olnud. Samas, on minu jaoks 7-8 tundi alamagamine. Tee mis tahad, ei ole end välja puhanud ja unekas on pidevalt peal. Minu jaoks oleks minimaalne aeg 10 tundi, siis pole päeva jooksul unekat, väsimust, uimasust või muud sarnast.

emmimees
    Member

mulle on 8h vähe ..10h und on okei minu jaoks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.