veenilaiendid
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » veenilaiendid
- This topic has 7 replies, 4 voices, and was last updated 22 years tagasi by
henza.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 29, 2004 at 8:53 e.l. #1872
Annika Pärtel
MemberMul mingi jama-nii kui hakkasin suuremate raskustega saalis treenima, tekkisid säärte tagakülgedele sinika moodi moodustised, nüüdseks on vasakul säärel juba 2 kühmu üleval. Oen kuulnud, et raskuste tõstmine võib soodustada veenilaiendite teket-kas kellelgi on sama jama olnud? Muidu on ka veresooned üle keha naha alt kumamas, aga jalgade olukord ikka häirib juba.Valu, turseid, krampe jms aga ei ole.
jaanuar 29, 2004 at 10:20 e.l. #35973punamtsike
Membermul on reie siseküljel veeni küljes siuke kotike. juba paar aastat. arst ütles et kui häda ei tee ja suuremaks ei lähe pole midagi. ma ei saandki aru kas tegemist on ikka veenilaiendiga või mitte. kui veenil on punn siis see ei pidavat alati 100% veenilaiend olema. aga kui ikka on veenilaiend siis hea õnne korral saavat seda ka mingi süstiga ravida. üldjuhul siiski kirurgiline sekkumine. kas sellel kõigel otseslt jõusaaliga ka mingi seos on ei oska öelda.
jaanuar 30, 2004 at 7:04 e.l. #35974Annika Pärtel
MemberAga kas ma siis peaks oma trenne kuidagi moodi muutma või? Ära küll jätta ei tahaks.. Kui nüüd arst ütleb, et ikka hakkavad laiendid tekkima, mis siis-ei tohigi enam raskusi tõsta või?Jama küll..Lugesin just netist, et ikkagi pidi seos olema raskuste tõstmisel ja laiendite tekkel, eriti kui nendeks on eelsoodumus (minu vanaemal on laiendid, emal mitte)
jaanuar 30, 2004 at 9:04 e.l. #35975punamtsike
Memberma olen kuulnud et vähene liikumine ja istuv eluviis soodustab veenilaiendite teket. et näit diivanil lösutades surutakse kuskilt mingid veenid kinni jne. mina küll asjast midagi ei jaga aga olen aru saanud et tervise aluseks on mitmekülgsus. kas sa jooksmas näit käid ikka. kuidas on lood laupäevaõhtuse korvpalliga? tegelikult oleks hea kui keegi targem kommenteeriks. ennast ka huvitab.
jaanuar 30, 2004 at 10:01 e.l. #35976Annika Pärtel
MemberNo tegelikult ma teen praegu kuskil 6 trenni nädalas, käin jõusaalis, jooksen ja annan aeroobikat teistele, vahel ujun kah vahelduse mõttes. Oli aegu kus oli isegi 7-8 trenni nädalas, aga see hakkas liiga tegema tervisele(üleväsimus).Seega vaevalt, et need laiendid on liikumatusest..
jaanuar 30, 2004 at 10:50 e.l. #35977punamtsike
Memberma sain alles nüüd aru et sa oled vist naissoost. sel juhul on küll natuke teine lugu. minu vanavanaemal olid veenilaiendid, samuti ka vanaemal ja emal. kusjuures viimane sai need väga noorelt. siis kui rase oli. minu arust on pärilikkusel siin otsustav roll. mulle tundub et sa saad need niikuinii. vahet pole kas käid jõusaalis või ujud. mingi leevendav abivahend on vist need tugisukad. imelik et keegi teine midagi kommenteerind pole.
jaanuar 31, 2004 at 11:45 e.l. #35978joker
MemberJama lugu jah nende veenilaienditega. Endal õnneks need ptüi-ptüi-ptüi puuduvad. Ühele tuttavale oli mingi doktor öelnud, et kui jalga treenid, siis sinna tulevad kohe veenilaiendid- seff nüüd üldse ei julge jalga treenida. Natuke mõistmatuks jääb aga, miks just ainult jalgadele?! Või teisest küljest loogiliselt võttes… siis peaks ju kõik vähegi tegijad veenilaiendite küüsis vaevlema. Või näiteks mu ühel vanaemal olid kah mingid veenilaiendid, aga mingi eriline sportlane ta küll polnud, vähemalt ei pannud tähele, et ta jõusaalis rahmeldaks.
jaanuar 31, 2004 at 4:03 p.l. #35979henza
Memberse algas 2 päeva tagasi saalis kangig seerjaid tehes kui üht äkki tuntsin teravat valu paremal pool rinnus se ei tunndu nagu lihase valu olevat vaid rohkem nagu ribite vahel midagi rinnakorvi peale vajutades teeb haiget. kas kellelgi on kokku puuteid olnud sellise probleemiga ja kuidas seda ravida tuleks, kaua peaks kangist eemale hoidma. kõik soovitused on tere tulnud
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.