Skip to main content

Jõusaal põhiliselt!

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Jõusaal põhiliselt!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    j6ujunn
    Member

Terv!

Kas sobib treenida sellise viisiga et kuni 4 korda nädalas jõudu ja aeroobset mitte teha sest ilma selleta keha isiklikult mul areneb paremini,meeldib palju liikuda aga looduses,ja jalutan palju 10000 sammu tuleb päevas ära.Kas see võiks tasa teha?

rennosport
    Member

Igasugune füüsiline tegevus on teretulnud nähtus :o

Aimuu
    Member

no siiski aeroobset tuleks vähemalt korra nädalas teha, aga kui keha areneb nii paremini, siis kasuta seda viisi mis sulle parem on :o

Sakurai
    Member

Veidi peaks siiski aeroobset ka tegema

Mcken
    Member

minuarust tuli kõndida umbes 7000 meetrit päevas, et vormis püsida

JACKO
    Member

Ise massi perioodil teen aeroobset treeningut korra nädalas. Sellest piisas täiesti minu puhul ja muidugi igaühel ka erinev organism. Miks üldse aeroobset trenni vaja teha? Seda ei ole vaja teha ainult rasvapõletuse eesmärgil. Kui ainult teha jõutrenni ja puudub aeroobne treening, siis südame vaheseinad muutuvad liiga paksusks. Tulemuseks on, et suurte raskuste puhul läheb pilt lihtsalt eest ära. Ei soovita kellelgi sellist varianti. Mõõdukas aeroobne treening väga kasulik.

P-A-U-L
    Member

minuarust tuli kõndida umbes 7000 meetrit päevas, et vormis püsida

mine kõnni parem 70000 saad veel parema vormi

Anonüümne
    Guest

Kui ainult teha jõutrenni ja puudub aeroobne treening, siis südame vaheseinad muutuvad liiga paksusks. Tulemuseks on, et suurte raskuste puhul läheb pilt lihtsalt eest ära. Ei soovita kellelgi sellist varianti. Mõõdukas aeroobne treening väga kasulik.

Kui palju on mõõdukas ? Ise olen rohkem keskendunud jõutreeningule ja aeroobset pole üldse teinud (välja arvatud soenduseks) Ma nö. massiperioodil, olen kuulnud, et aeroobset peaks võimalikult minimaalselt tegema siis , eriti kui oled kiire ainevahetusega nagu mina. Mitu korda nädalas , ja kui pikalt peaks tegema et oleks ” mõõdukalt” ja probleeme ei tekiks ?

tereummikust
    Member

Kui palju on mõõdukas ? Ise olen rohkem keskendunud jõutreeningule ja aeroobset pole üldse teinud (välja arvatud soenduseks) Ma nö. massiperioodil, olen kuulnud, et aeroobset peaks võimalikult minimaalselt tegema siis , eriti kui oled kiire ainevahetusega nagu mina. Mitu korda nädalas , ja kui pikalt peaks tegema et oleks ” mõõdukalt” ja probleeme ei tekiks ?

Ma arvan, et kord nädalas tunni ajane tervisejooks on just fine.

vend vähk
    Moderator

Lisaks jõusaalile võiks kindlasti vahelduseks teha kerget jooksmist, ujumist, jalgratas või midagi sellist. Mul oli noorema mehena(17-19) probleeme vererõhuga ja südamehäireid esines ka ja soovitati jooksmas käima hakata ning võtsin aeroobse töö oma programmi sisse ja aja jooksul läksid kõik näitajad ilusti korda ja vastupidavus oli ka oluliselt parem. Kadus ära selline väsimuse tunne teinekord. Soovitan jooksmist kindlasti!

ROtter
    Member

Minimaalne on 2 x nädalas, alla selle ei oma treening mingit arendavat efekti.

mees232
    Member

kas käimine võib ka olla norm aeroobsena,kaal on suur ja käimine meeldib,ntx 2-3x nädalas 1h?

tereummikust
    Member

Minimaalne on 2 x nädalas, alla selle ei oma treening mingit arendavat efekti.

Aga kui jooksmine mu treeningplaanis ei olegi mõeldud mingisugust arendavat efekti omama, näiteks on lisatud sinna vaid “tasakaalustamaks” treeningu mitmekesisust?

Pealegi, olgem ausad, omab ikka küll. Ma jooksen kord nädalas, 1h-1h30min küllaltki kiires tempos ja vastupidavus tunduvalt suurenenud, jalad tugevamad ja üldse parem olla. Aga äkki ma olen ime.

kimmel
    Member

aga kumb annab paremini võhma juurde kas näiteks 40 km kõndimist või 10 km sörki?

mees232
    Member

aga kumb annab paremini võhma juurde kas näiteks 40 km kõndimist või 10 km sörki?

nojaa 40km kõnni jaoks pole aega,kui just matkamas ei ole,muidu krt ei oskagi öelda,sama äkki.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.