Skip to main content

Toidulisandite võtmine?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandite võtmine?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    MWEchamp
    Member

Tere,

Küsiksin teie arvamust sellisest jaotusest.

Trennipäev:

Enne trenni: 5g glutamiini, 10 g dekstroosi

Peale trenni: 60 g dekstroosi, 30 g proteiini, 5 g glutamiini

Vaba päev: 5 g kreatiini, 2,5 g glutamiini.

Tänan ette.

Teadmiseks, olen 17 a. 183 pikk, 73 kilo, 1 aasta treeninud

inside14
    Member

Trenni päeval võid ka kreatiini võtta nt hommikul ja/või peale trenni.

Mis erinevus on treening- ja puhkepäeva toitumises?

MWEchamp
    Member

Aitäh hea artikli eest!

joey
    Member

Tere,

Küsiksin teie arvamust sellisest jaotusest.

Trennipäev:

Enne trenni: 5g glutamiini, 10 g dekstroosi

Peale trenni: 60 g dekstroosi, 30 g proteiini, 5 g glutamiini

Vaba päev: 5 g kreatiini, 2,5 g glutamiini.

Tänan ette.

Teadmiseks, olen 17 a. 183 pikk, 73 kilo, 1 aasta treeninud

Isiklikult muudaks ära nii: enne trenni süsivesikuallikaks midagi muud, kui lihtsuhkur. 5g glutamiini jätaks kas enne või peale trenni. Teise 5g võtaks enne magamaminekut. Peale trenni võtaks sisse ka kreatiini. Vabal päeval jätaks kreatiini üldse välja (oleneb kui mitu korda nädalas trenni muidugi teed) ja glutamiini võtaks 5g enne magamaminekut.

Goleteral
    Member

Liialt keeruline, glutamiin+kreatiin & valk+süsivesikud ühte kompotti ja peale trenni sisse – vsjo.

MWEchamp
    Member

Isiklikult muudaks ära nii: enne trenni süsivesikuallikaks midagi muud, kui lihtsuhkur. 5g glutamiini jätaks kas enne või peale trenni. Teise 5g võtaks enne magamaminekut. Peale trenni võtaks sisse ka kreatiini. Vabal päeval jätaks kreatiini üldse välja (oleneb kui mitu korda nädalas trenni muidugi teed) ja glutamiini võtaks 5g enne magamaminekut.

Suur aitäh!

Et siis näeks nii välja?:

Trennipäev:

Enne trenni: 5g kreatiini, 10 g süsivesikuid ( Millist?),

Peale trenni: 60 g dekstroosi, 30 g proteiini, 5 g glutamiini, 5 g kreatiini

Enne magamaminekut: 5g glutamiini

Vaba päev: Enne magamaminekut : 5 g glutamiini.

Aimuu
    Member

Suur aitäh!

Et siis näeks nii välja?:

Trennipäev:

Enne trenni: 5g kreatiini, 10 g süsivesikuid ( Millist?),

Peale trenni: 60 g dekstroosi, 30 g proteiini, 5 g glutamiini, 5 g kreatiini

Enne magamaminekut: 5g glutamiini

Vaba päev: Enne magamaminekut : 5 g glutamiini.

süsivesikutena võid kasutada näiteks viinamarjamahla või dextroosi

MWEchamp
    Member

süsivesikutena võid kasutada näiteks viinamarjamahla või dextroosi

joey sõnul ei ole just lihtsuhkrud head, dekstroos on ju lihtsuhkur, samuti viinamarjamahalas olev suhkur.

Mcken
    Member

joey sõnul ei ole just lihtsuhkrud head, dekstroos on ju lihtsuhkur, samuti viinamarjamahalas olev suhkur.

Söö siis kiiresti seedivaid süsivesikuid näiteks puuvilju nagu õun, banaan

Vägivaldur
    Member

Söö siis kiiresti seedivaid süsivesikuid näiteks puuvilju nagu õun, banaan

Viinamari on aeglaselt seeditav süsivesik või?

Mcken
    Member

Viinamari on aeglaselt seeditav süsivesik või?

Ma mõtlesin muid kiirestiseedivaid süsikaid

MWEchamp
    Member

ma ei tea kas ma mäletan õieti aga oli vist nii et

lihtsuhkrud ehk monosahhariidid imenduvad kiiresti, nt puuviljad ja muu selline?

liitsuhkrud ehk polüsahhariidid imenduvad aeglaselt nt kartulis olev tärklis?

Kui ma õieti aru sain siis mul oleks enne trenni vaja võtta aegalselt imenduvaid süsivesikuid. Kas selleks nt kaerahelbed sobiksid, kuigi neid jama süüa, mingi pulber oleks hea koksina juua koos kreatiiniga.

Mcken
    Member

ma ei tea kas ma mäletan õieti aga oli vist nii et

lihtsuhkrud ehk monosahhariidid imenduvad kiiresti, nt puuviljad ja muu selline?

liitsuhkrud ehk polüsahhariidid imenduvad aeglaselt nt kartulis olev tärklis?

Kui ma õieti aru sain siis mul oleks enne trenni vaja võtta aegalselt imenduvaid süsivesikuid. Kas selleks nt kaerahelbed sobiksid, kuigi neid jama süüa, mingi pulber oleks hea koksina juua koos kreatiiniga.

Viisteist või 30minutit enne trenni söö 20grammi valgupulbrit vadakujoogi või muu valgusegu kujul ja tarbi 30-40 grammi süsivesikuid, et olla kogu trenni jooksul võimeline tugevalt treenima. ja jää aeglaselt seedivate süsivesikute hjuurde nagu:oakliid, kaerahelbed, rukki või-täisterajahust leib

MWEchamp
    Member

Viisteist või 30minutit enne trenni söö 20grammi valgupulbrit vadakujoogi või muu valgusegu kujul ja tarbi 30-40 grammi süsivesikuid, et olla kogu trenni jooksul võimeline tugevalt treenima. ja jää aeglaselt seedivate süsivesikute hjuurde nagu:oakliid, kaerahelbed, rukki või-täisterajahust leib

Suur aitäh sulle. Aga kas enne trenni on ikka väga vaja vadakut võtta. Praeguse MASU ajal pole see just rahakotile kõige kergem?

PumaZ
    Member

Suur aitäh sulle. Aga kas enne trenni on ikka väga vaja vadakut võtta. Praeguse MASU ajal pole see just rahakotile kõige kergem?

Ma kui võtan siis võtan 100g kodujuustu enne trenni, kaseiinil on anti kataboolne toime.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.