Skip to main content

Pullover ja üks küss

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Pullover ja üks küss

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • Autor
    Postitused

Kavast “Edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks” pulloveri tehes käib mul õlaliigesest nõks läbi.

Eelnevatest kogemustest tean, et see nõks lõppeb väga valuliku õlaliigesega.

Millega võiks selle harjutuse asendada?

Veel üks küss:

Oletame et seerias on 3 x 10-12 kolmandal korral annan endast maksimumi aga millest lähtuda esimese kahe seeria tegemisel?

10, 11, max vms?

Tegelt on veel küsimus nr kolm ka, triitsepsi harjutuse kohta:

Seljaga plokkmasina poole olles köishoidikuga käte õlgade kõrguselt peakohale surumine.

Mis siuksest harjutusest arvate, mulle hakkas meeldima ja tundub, et efektiivne.

Kas on mõtet seda harjutust sellesse kavasse panna, kui jah, siis kas lisada või muu triitsepsi harjutus ära jätta?

emmimees
    Member

Proovi asendada kangiga, pikali olles, siis ei ole õlad nii taha surutud. Esimesel seerial lähtu näiteks sellest, et jääb mõningane varu ..teisel seerial vähe varu ja kolmandal suutlikkuseni, ehk siis tee ühe ja sama raskusega kõik seeriad, pead leidma selle õige!

Proovin…

Aga nagu ma aru saan on pullover rinnalihase treenimiseks, kavas on järjest 1 surumine 2 kalde all surumine ja 3 pullover.

Kas negatiivse kalde all surumine pulloveri ei asenda või see vist on juba teine teema?

matjusm
    Member

Kavast “Edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks” pulloveri tehes käib mul õlaliigesest nõks läbi.

Eelnevatest kogemustest tean, et see nõks lõppeb väga valuliku õlaliigesega.

Millega võiks selle harjutuse asendada?

Tee sellist harjutust nagu “straight arm cable pulldown”:

http://www.exrx.net/WeightExercises/Latiss…rmPulldown.html

Tee sellist harjutust nagu “straight arm cable pulldown”:

http://www.exrx.net/WeightExercises/Latiss…rmPulldown.html

Peaks ka sobima jah, proovin…

asdfghjkl
    Member

Oletame et seerias on 3 x 10-12 kolmandal korral annan endast maksimumi aga millest lähtuda esimese kahe seeria tegemisel?

10, 11, max vms?

Kerge raskusega soojendus-seeriatega igas harjutuses lähevad algajad liiale teinkord. Idee seisneb selles, et kui liha on soojendatud grilli peal soojaks ja söödi seda salatiga tund aega tagasi, ja nüüd tahetakse süia näiteks ketsupiga, ja, liha on grillrestil kusagil soojana siiani püsinud, siis pole mõtet teda hakata tugeva tule peal taas kõrvetama-soojendama, ta on juba niigi soe, et süia koheselt ketsupiga. Miskit sedalaadi paremat kujundit võiks keegi välja mõelda.

Aga järelemõtlemiseks soojendus-seeriate kohta se hea sait, seal muudki head algajatele lugemiseks:

http://www.professionalmuscle.com/forums/a…-beginners.html

You do a lot of warm-ups for your first exercise of

the day. You do one warm-up for the first exercise of

each bodypart, only to optimise the firing of te

neuropathways.

Let’s use chest as an example – if for example your

max (work set) in the incline press is 3 plates, then

you do 2 warm-ups with the bar, 2 warm-ups with one

plate, 1 warm-up with 2 plates and then your work set

with 3 plates. The work set is a set where you fail at

about 6 reps.

Then, after you fail in the incline press, you move

straight to flat flyes. You do not need a warmp now

because your chest is more than warm after you failed

on presses.

And that’s it for chest.

Mon – Chest, Shoulders, Triceps

* Incline press – warm-up sets, 1 work set

* Flat flyes – 1 work set

* Millitary press – 1 warm-up, 1 work set

* Lateral flyes – 1 work set

* Rear delt machine – 1 work set

* Tricep pushdowns – 1 warm-up, 1 work set

* Lying tricep extensions – 1 work-set

Kas on neist ingl.k. tsitaadist kasu, või vaja emakeeles lahti tõlkida?

capoguy
    Member

õlga lööb nõksu kui küünarnukid laiali vajuvad, hoia koos

inside14
    Member

Oleneb ka kuidas “Pulloverit” teha.

Nt. Esimene, teine.

Kunagi tegin ka ise sarnaselt esimesele variandile ainult, et kangiga ning tundsin samuti ebamugavust õlgades. Vahe on neil selles, et käed küünarliigesest on kõverdatud ning esimese variatsiooni puhul ei tooda hantlit/kangi rinnale vaid sirgetel kätel silmade kohale. Kui hakkasin teist sooritust proovima sain muretult teha. Teise puhul saab ka suuremat raskust kasutada ja rohkem venitust tunda.

Lugesin läbi selle ingliskeelse teksti.

Toitumisele ei hakand eriti tähelepanu pöörama kuna olen dieedil samal ajal, protekat hakkan vast tulevikus õgima kui kaal allpool.

Arusaamatuks jääb, miks peab 5 seeriat eriraskustega tegema, et lihast soojaks saada, kas tõesti nii palju…

Arusaamatuks jäi tiba su lause “Kerge raskusega soojendus-seeriatega igas harjutuses lähevad algajad liiale teinkord.”

Need kolm seeriat ma teeks sama raskusega.

Või, mis Te nüüd räägite, et ma peaks tegema ühele lihasgrupile tegema 5 soojendusseeriat ja siis rinna korral 1 seeria surumist, 1 seeria kaldes surumist ja 1 kord pulloveri?

See ju Kiivika tehtud kava, kas tänapäeva treeningmeetodid niipalju muutunud või?

Loogiline on, et lihas peab tegema midagi, mida ta ei ole enne teinud, et teda kasvama sundida aga seeriate teooria jääb vähe segaseks veel.

aivo1359
    Member

Matjusmi näide on väga hea ja mina teen lisaks teist varianti,olles seljaga ploki poole ning tõmban rihmasid niimoodi üle pea.Ka seda võid proovida.Mul on selle jaoks tehtud pikad kahekäe rihmad. Nõks võib käia ka valest asendist või lodevalt tehtud harjutuse puhul.Selline triitsepsi harjutus on päris tõhus kui puhtalt teha.

asdfghjkl
    Member

miks peab 5 seeriat eriraskustega tegema, et lihast soojaks saada, kas tõesti nii palju…

Arusaamatuks jäi tiba su lause “Kerge raskusega soojendus-seeriatega igas harjutuses lähevad algajad liiale teinkord.”

Need kolm seeriat ma teeks sama raskusega.

Põhiline üld-idee oli seal artiklis sinu küsimuse jaoks selles, et pole mõtet teha harjutustes mõttetuid liigseid soojendusi!

Sinu puhul on jutt ilmselt trenni harjutusest nr. 2, mida pole mõtet kahe soojendusega-alustada, kuna soe on nö juba ammu sees.

Põhiväärtus selles harjutuses on viimases seerias, mille kohta ni iartikkel kui ka sina soovitad feilure-ni või selle lähedale teha ca 6 korduselise seeriaga, see seeria on see mis maksab. Kui sa teed 3-seerialise harjutuse seal, siis see on omamoodi mahutrenn, 3-seerialise mahuga, lihaskasvuks piisaks aga ühest selliseks seeriaks.

Toon praktilise näite. Kui surusin tuttavtega naljaviluks kätt hiljuti, siis järgmisel päeval oli tuntav lihas-valu poolel kehal, samas kui teen 3-seerialise harjutuse trennis, siis ei saa lihast tihti kuigi valusaks. See käesurumise võistlus oli seesama, millest siin räägime hetkel:

* Flat flyes – 1 work set

Üldiselt ma ei teadnudki, et 2 esimest seeriat soojendusseeriaks nimetatakse…

Esimest korda näen sellist kava aga kui see peaks paremini toimima kui teine, eks siis peaks proovima.

Kui selline süsteem on algajatele, milliseks siis muutub kava edasijõudnutel, tehakse ikkagi 3 vms seeriat igale harjutusele?

Kas siis kõikide lihasgruppide puhul peaks olema ligikaudselt 6 kordust?(tavaliselt on see arv suurem ja erinevatel lihasgruppidel erinev)

Olen mõelnud, et lihaskasvu stimuleerib rohkem raskuse muutumine kui kordade arvu kasvamine, seega muudan raskusi suuremaks iga trenn.

Käesurumise puhul on tegu treeninguga, kus on ühes seerias 1 kordus huvitav, kuidas siis lihas areneks teha järjepidevalt ühes seerias 1 maxkoormusega kordus?

“A muscle will not grow until it’s recovered. The

muscle will not begin to recover until the nervous

system is recovered. It takes roughly 24hours for the

nervous system to recover from a workout. Only then

will the muscle begin to recover and grow. So, you

should never train 2 days in a row. Even if you train

different bodyparts, you still use the same nervous

system. You train 2 days in a row, your nervous system

recovers, but by the time the muscles begin to, you

train again, so the body has to concentrate again on

recovering the nervous system.”

Kui see tõsi, miks siis üldse vahetult peale trenni valke pugida? Kas mingid ained aitavad kiiremini närvisüsteemi taastada?

Rääkisin Morozoviga täna, ütles, et selle treeninguga ei koorma lihast piisavalt ära, kuigi aktsepteeris, et oluline on just see viimane max pingutus.

Saa nüüd siis aru, mis õige, mis mitte…

inside14
    Member

Saa nüüd siis aru, mis õige, mis mitte…

Siin ei olegi õiget või valet. Igaüks peab leidma iseendale selle õige, mis just tema puhul töötab. Õpi tundma oma keha ning vastavalt sellele treeni, kõik on individuaalne.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.