Skip to main content

profikulturism kas sport?

Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » profikulturism kas sport?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 110 total)
  • Autor
    Postitused
    kimmel
    Member

olen lugenud siin artikleid ja kirjutab,kui on võimalik ja tahad oma elu sellega rikkuda siis lase käia.kas asi ongi siis nii hull??

Bonsuna
    Member

Kirjutad, et oled lugenud artikleid SIIN, oletan, et siis siin lehel. Kui nii siis midagi muud sellelt lehelt pro kulturismi kohta leida oleks natu naiivne. Siin aetakse “rida” TERVES KEHAS TERVE VAIM! Vähemalt mingis osas on see näiline vaid. Amatöörkulturism ja eelpool öeldud loosung aga kaks täiesti erinevat maailma. Amatööride tipud ja pro kulturism, vahe on ainult mingil määral keelatud ainete kogustes mida kasutatakse ja ka niipalju, et mingi osa amatööre üritab suurvõistlusteks ained kehast välja saada olles siis mõnda aega leebemate-kiirelt välja minevate ainete peal ja lõpus ka päris ilma. Selline on reaalne elu, sellel alal vähemalt. On muidugi mõni erand aga päris tippu need mehed amatööride kulturismis ei küündi. Klassikud, tuleb tõdeda, et seal on veel võimalik ilma keelatud aineteta hea õnne korral midagi korda saata. Aga no, klassikaline kulturism pole ka päris kulturism. Kui muidugi keegi aru saab mida ma sellega mõtlen.

Sõlm
    Member

Sport nagu iga teine. Nõuab aega, järjekindlust ja pühendumist.

jrx
    Member

orignaalne tsitaat on, et

“…tuleb palvetada, et terves kehas (oleks ka) terve vaim”

Tippspordi puhul pole tihti tegemist ei terve keha ega terve vaimuga:)

Aga minu meelest kulturismi spordiks/mittespordiks klassifitseerimisel ei ole see oletatav dopingainete (kui selle all mõtled “tervise rikkumist”) küsimus sugugi mitte kõige olulisem küsimus.

Ja mis puudutab “aega, järjekindlust, pühendumist” definitsiooni, siis vabandust, aga kas lilleseade on sport?

kimmel
    Member

orignaalne tsitaat on, et

“…tuleb palvetada, et terves kehas (oleks ka) terve vaim”

Tippspordi puhul pole tihti tegemist ei terve keha ega terve vaimuga:)

Aga minu meelest kulturismi spordiks/mittespordiks klassifitseerimisel ei ole see oletatav dopingainete (kui selle all mõtled “tervise rikkumist”) küsimus sugugi mitte kõige olulisem küsimus.

Ja mis puudutab “aega, järjekindlust, pühendumist” definitsiooni, siis vabandust, aga kas lilleseade on sport?

jah tegelt oleks pidanud olema küsimuses kas tervise sport

matroxx
    Member

Sport keskendub väliselt mõõdetavale ja võrreldavale saavutusele…njah nii ütleb Wikipedia kuid mina ei nõustu täelikult sellega.

kuna kuturismis mängib tähtsat osa ka oskuslik poseerimine ning toimub hindamine KOHTUNIKE poolt siis kõige otsemas mõttes tänapäeval ehk ei ole see päris sport.

selline on minu arvamus.

arvan ka,et mõiste sport on pidevas muutumises ja arenemises.

emmimees
    Member

Poksis ju annavad ka kohtunikud punkte..

Xero
    Member

“Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!” [E.Hemingway]

Brüno
    Member

Kulturism ei ole mingi sport.

ROtter
    Member

Kulturism ei ole mingi sport.

Jah, sest kulturism on elustiil.

matti
    Member

Võite mind tükkideks tõmmata või üles puua,aga mina isiklikult kulturismi spordiks ei pea

kunnar
    Member

Arvan samuti, et kulturism pole sport. Põhjus selles, et võitja määramine pole objektiivne. Spordis on tulemus täpselt mõõdetav. Näiteks võitja on see, kes jookseb kiiremini või kes tõstab suurema raskuse pea kohale. Mitte nagu kulturismis kus tulemuse otsustab kohtunike subjektiivne arvamus. Isegi male on rohkem sport, paned vastasele mati ja kellelgi pole midagi kobiseda.

ROtter
    Member

Arvan samuti, et kulturism pole sport. Põhjus selles, et võitja määramine pole objektiivne. Spordis on tulemus täpselt mõõdetav. Näiteks võitja on see, kes jookseb kiiremini või kes tõstab suurema raskuse pea kohale. Mitte nagu kulturismis kus tulemuse otsustab kohtunike subjektiivne arvamus. Isegi male on rohkem sport, paned vastasele mati ja kellelgi pole midagi kobiseda.

Aga iluvõimlemine, iluuisutamine, vettehüpped?

kunnar
    Member

Aga iluvõimlemine, iluuisutamine, vettehüpped?

Minu meelest samuti mitte eriti sport, kuigi need on isegi olümpiaalad. Vähemalt võistlemine nendel aladel nõuab suuri oskusi. Kui näiteks iluuisutamises käpuli käid siis häid punkte ei saa. Kulturismis analoogset “käpuli käimise” ohtu ei paista olevat.

hehee
    Member

Minu meelest samuti mitte eriti sport, kuigi need on isegi olümpiaalad. Vähemalt võistlemine nendel aladel nõuab suuri oskusi. Kui näiteks iluuisutamises käpuli käid siis häid punkte ei saa. Kulturismis analoogset “käpuli käimise” ohtu ei paista olevat.

Sellisel juhul oleks kulturiste palju rohkem.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 110 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.