Skip to main content

Oliiviõli võtmine

Avaleht » Forums » Toitumine » Üldine » Oliiviõli võtmine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • Autor
    Postitused
    marjasha
    Member

Võib suht arulage küsimus tunduda, aga palju ma ikkagi oliiviõli võtma peaksin päevas? Siiani olen teelusikatäie hommikul võtnud, kas peaksin ka õhtul sama koguse võtma, või siis kohe suurem kogus, või piisab ka teelusikast? Ja siia otsa veel, et kas Borges`i kümpressitud extra virgin on ok?

Madis232
    Member

mina võtan täpselt seda sama oliiviõli, ja 1 supilusikatäie 2x päevas. hommikul ja õhtul, söögiga. Maitse on parem, kui ta on pikemat aega avatud pudelis olnud!

marjasha
    Member

mina võtan täpselt seda sama oliiviõli, ja 1 supilusikatäie 2x päevas. hommikul ja õhtul, söögiga. Maitse on parem, kui ta on pikemat aega avatud pudelis olnud!

Aga kas see mitte halvasti õlile ei mõju, kui avatud pudelis hoida… Hmm, teine küsimus tekkis ka seoses õliga- kas hoida külmkapis või mitte?

ROtter
    Member

Võib suht arulage küsimus tunduda, aga palju ma ikkagi oliiviõli võtma peaksin päevas? Siiani olen teelusikatäie hommikul võtnud, kas peaksin ka õhtul sama koguse võtma, või siis kohe suurem kogus, või piisab ka teelusikast? Ja siia otsa veel, et kas Borges`i kümpressitud extra virgin on ok?

Miks sa teda üldse võtma pead?

trennineiu
    Member

Aga pane oliivõli näiteks salatisse või leiva/saia peale (ülihea!). Miks seda eraldi veel võtta?

Parem tee eraldi kalamaksaõli või linaseemneõli kuuri.

marjasha
    Member

Aitähh vastuste eest- tunnistan, et ei jaga õlidest tõesti ööd ega mütsi. Aga ilmselt lähen siis kala- või linasemne peale üle ja oliiviõli jätan toitude jaoks

gymer
    Member

Aga miks mitte kalamaksaõli?

marjasha
    Member

Aga miks mitte kalamaksaõli?

Ma just mainisin, et ei jaga eriti õlidest, aga katsun natuke uurida nende erinevaid omadusi ja leida endale sobiv

asdfghjkl
    Member

Ma kasutan ise sellist oliivikat hetkel:

http://www.oleificiosalvadori.com/Classici%20ing.htm

(saan hinnaga 62kr – 1L)

Ja kasutan seda täpselt samamoodi nagu tavalist toiduõli varem kasutasin- et kasutan toiduõli vähe, ja enamasti praadimisel. Eraldi kui toidulisandina oliivõli minuarust võtta pole mõtet, pigem on see veidi tervislikum toiduõli lihtsalt, tavaline toiduaine nö.

Vaatasin tootja kodulehte ja silma jäi sealt ka viinamarja seemne õli:

http://www.oleificiosalvadori.com/Greapseeds.htm

Mõtlesin, et milleks sedalaadi õli kasulik võiks olla küll?

ROtter
    Member

Vaatasin tootja kodulehte ja silma jäi sealt ka viinamarja seemne õli:

http://www.oleificiosalvadori.com/Greapseeds.htm

Mõtlesin, et milleks sedalaadi õli kasulik võiks olla küll?

Praadimisel ei hakka nii kergelt suitsema.

Aile
    Member

Praadimisel ei hakka nii kergelt suitsema.

Parem on praadimisel ikkagi kookosrasv.

jrx
    Member

Parem on praadimisel ikkagi kookosrasv.

Aga kuskohast seda saada?

ROtter
    Member

Üks kindel koht on Stockmann.

Aile
    Member

Kookosrasv, mis on seal myygis on odavaim, mida ma Eestis n2inud olen, kuid tal puudub kookosele omane l6hn.

Parim kookosrasv, mida ma siit osta saanud olen on Kaupmehe hulgilaos Thai Pure Natural Coconat Oil.

hehee
    Member

Ökopoodides on ka. Olen neist saanud kaht varianti. Üks on võipakki meenutavas pakendis, selles on kookoshelbed ka sees. Purgis müüdav on puhas rasv ja lõhnab vähem.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.