Skip to main content

Pekisena lihast kasvatada kergem ?

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Pekisena lihast kasvatada kergem ?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Kas pekisena ( niiet rasvakiht on peal ) on kergem/kiirem lihast kasvatada kui väga madala rasva %-iga ?

Sõlm
    Member

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=5062

Punkt nr. 5 sisaldab vastust, mida otsid.

zwen
    Member

Ehk siis kokkuvõtteks: Kõige parem on lihast kasvatada kerge pekikihiga.

Anonüümne
    Guest

“Kui rasvaprotsent kukub alla 10% on soodne anaboolne keskkond häiritud ja see ei ole enam soodne (juhul muidugi, kui te ei ole juba sündinud ja loodud omama tavalises konditsioonis vaid 5% keharasva).”

Mul on naturaalselt madal rasvaprotsent , siis vist polegi mõtet ennast mingit massilisajat jms täis toppida et seda tõsta vaid lihtsalt keskenduda treenimisele, sest praegult mul 6pack ja üldse lihaseid hästi näha kui rasvaprotsent tõuseks siis ma arvan et see kaoks ära.

Vilps
    Member

“Kui rasvaprotsent kukub alla 10% on soodne anaboolne keskkond häiritud ja see ei ole enam soodne (juhul muidugi, kui te ei ole juba sündinud ja loodud omama tavalises konditsioonis vaid 5% keharasva).”

Mul on naturaalselt madal rasvaprotsent , siis vist polegi mõtet ennast mingit massilisajat jms täis toppida et seda tõsta vaid lihtsalt keskenduda treenimisele, sest praegult mul 6pack ja üldse lihaseid hästi näha kui rasvaprotsent tõuseks siis ma arvan et see kaoks ära.

Mis on su kaal ja pikkus?

Elavhõbe
    Member

Küsin juurde, et kui pikad peaks olema massiperioodid ja kui palju siis juurde võetakse ja palju siis dieediga alla?

Vilps
    Member

Küsin juurde, et kui pikad peaks olema massiperioodid ja kui palju siis juurde võetakse ja palju siis dieediga alla?

See juurdevõtmine oleneb inimesest kindlasti. Ei saa ühest numbrit välja tuua. 8 nädalat on selline paras pikkus massiperioodiks.

Sakurai
    Member

Imelik, et pole kunagi endal kõrvade vahele kuskilt jäänud et rasvakihiga kergem lihast kasvatada. Väga huvitav info igatahes

tereummikust
    Member

Kõik oleneb su eesmärkidest, mõtle loogiliselt. Mida rohkem ja kiiremini lihast tahad kasvatada, seda kauem massiperioodil ka ole.

PT London
    Member

Mida kõrgem rasva%=seda rohkem aromataasi= seda raskem lihast kasvatada!

Lexusl
    Member

Nagu näha on siin kaks arvamust, kumb see siis õige on?

LB
    Member

No mina saan aru, et KERGE rasvaprotsent.Ehk siis 10-15 ?

Lexusl
    Member

No mina saan aru, et KERGE rasvaprotsent.Ehk siis 10-15 ?

Jah aga PT London’i jutu järgi võiks aru saada, et vahet pole kas see protsent on seal 10 ja 15 vahel või ei.

Et mida kõrgem seda raskem on lihast kasvatada????

Elavhõbe
    Member

Kõik oleneb su eesmärkidest, mõtle loogiliselt. Mida rohkem ja kiiremini lihast tahad kasvatada, seda kauem massiperioodil ka ole.

Tegelt oli mul kõik see loogiline osa selge. Sõnastan veidi küsimuse ümber. Kuna massiperioodil kasvab ka rasva % siis kui kõrgeks siinsed mehed selle lasevad, palju jäetakse dieediperioodile alla võtmiseks. Mõte, kas ma nüüd 90kg pealt tõmban kohe massiperioodiga 110-120kg peale aastaga kaalu ja siis põletan 2-4 kuud mingi 10-15kg maha või on targem. Et tõmban 10kg juurde 3-4 kuuga ja siis 5kg maha 1-2 kuuga ja nii mitu raksu 1 aasta jooksul. Võib on see ka põhimõtteliselt iga inimese enda valida? kui nii, siis ikkagi, mida rohkem inimesed harrastavad.

Vaevalt on nüüd mõnel 5% mehel mõtet ennast 15% rasva peale süüa ja siis hakata lihast kasvatama, sest “selles vahemikus kasvab lihas kõige paremini”. Seda teemat võib ka mõista mitmeti. Kui näiteks kulturist peab juba mitmendat kuud dieeti, siis dieedi ajal on niikuinii väga raske lihast kasvatada, ei tohiks lugeda, kas rasvaprotsent on 5% või 15%. Lõpus võib suure tõenäosusega hakata ka lihas hävima, kui rasva% väga madalaks läheb. Üldiselt on see rasvaprotsendi ja lihaskasvu vaheline seos suht väikse tähtsusega, nagu ma aru saan. Ei räägita just palju sellest teemast.

Samas tõesti: kui kehas on väga palju rasva, hakkab see rasvkude omakorda juba mõjutama keha hormonaalsüsteemi mis omakorda suurendab veelgi rasvade ladestumist. Täpset tsitaati ei tea, aga midagi kuulnud olen…

Kui inimesel on tõesti loomulikult väike rasvaprotsent ja seega kiire ainevahetus ja kui ta seega on hardgainer siis vaevalt on vähese lihaskasvu põhjuseks madal rasvaprotsent vaid ikkagi see, et ta on nn hardgainer. Samamoodi kui on mõni paks vend, kellel veidi liha peale tekkinud, siis vaevalt on tal jämedad sääred näiteks sellepärast, et suur rasvakiht aitab lihast kergemini kasvatada, vaid lihtsalt seetõttu, et kogu selle peki kaasaskandmine on omaette koormus.

Ise pole “selles mõttes” rasvaprotsenti kunagi jälginud, järgmine massiperiood üritan lihtsalt vähem pekki peale korjata, et dieet kergem oleks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.