Jõutõmme ei ole kükk…
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Jõutõmme ei ole kükk…
- This topic has 10 replies, 7 voices, and was last updated 14 years, 11 months tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
märts 10, 2011 at 11:45 p.l. #17993
smack
Member[em]…ehk õige keha ja puusade asend jõutõmbel. Mu treener ütleb, et jõutõmbe lähteasendis peaksid tõmbaja puusad olema madalas asendis põlvede tasapinnast allpool ehk sisuliselt on põlvede ja puusade suhe sama, mis küki korral. Tõmbe lähteasendis ja alguses peaks kang olema vastu sääri. Hetkel on olukord selline, et mu sääre esiosad on marraskil ja kärnas. Tahaksin teada, kas teen jõutõmmet ikka õigesti?[/em]Jõutõmme ei ole kükk. Kuigi küki ja jõutõmbe asendid on sarnased, ei ole jõutõmme siiski päris üheselt kükk.Kükk: puusad?
märts 11, 2011 at 12:05 e.l. #292696smack
MemberMa mainiks siin ära ka, miks jõutõmmet pole sprinterite treeningprogrammides näha. Point selles, et sprinteritel on juba varasemalt jõutõmmet piisavalt arendatud, et nad jõuaksid piisavalt suure raskusega rinnalevõtmist teha. Inimene ei jõua rebida rinnale 150 kilo, kui tal pole jõutõmme vähemalt 200 kilo. Rinnalevõtt on jõu-kiirus harjutus, jõutõmme aga jõu harjutus. Esimene eeldab teist. Point lihtsalt selles, et kui jõutõmbes saavutatkse juba korralik tase ja sa teed seda, siis järgmised 3…5 päeva on keha väsinud ja taastub sellest, ning sprindikiirus on oluliselt langenud.
Rinnaltsurujatele midagi: jõutõmme arendab alaselga, mis vajalik hoidamaks surumises silda. Kuid vähe selles, arendab jõutõmme ka tagumisi õlalihaseid, keskmist ja alumist trapetsist, mis vägagi vajalik rinnalt surumises õlgade taga ja all hoidmiseks. See tagab teie õlgade tervise.
Kükkijatele midagi: põlvahädade üks arvukaim põhjustaja on nõrk reie kakspealihas. Samuti Kui tahate sügavale kükkida, siis peab reiebiitseps tugev olema sh ka tuharalihastega.
Jõutõmme lahendus nii paljulegi…ei jää muud üle kui et tehnika selgeks õppida ja ise harrastama hakata.
Ma arvan, et säärte lõhkumisest ei päästa küll midagi. Pigem see just hea tunnusmärk, et kang jookseb mööda keha, mitte kehast eemal. Ma just täheldasin, et audenteses on kang ikka paljudel vere lahti võtnud.
Mõnele võib olla jääb arusaamatuks mis on lähteasend. Kui sirgelt seista kangi juures ja ülalt alla vaadata, siis ei pea kang vastu sääri olema. Kang peab säärtest eemal olema. Kui sa kummardud alla, haarad kangist paned selja õigesse asendist, surud kõhu välja ja pingule, pigistad õlad tagant kokku ja alla, vaat nüüd peab kang kehaga kokku puutuma.
märts 11, 2011 at 6:56 e.l. #292708Aile
MemberMul on olnud juba kolm jõutõmbetreeningut….ja ma ei ole veel ennast selles harjutuses leidnud.
märts 11, 2011 at 7:34 e.l. #292709vmaster
MemberHea variant on kasutada jõutõmbel põlvikuid. Need säästavad nahka. Võistlustel on põlvikuid niikuinii vaja.
märts 11, 2011 at 9:37 e.l. #292720Archangel
MemberAndrei käest olen õppinud päris palju tehnika kohta. See üks väheseid klippe kus temast midagi linti sain. Usun, et ta ei pahanda. See on mitu kuud vana soojendus-seeria kui õigesti mäletan.
Õiget jõutõmbe tehnikat on tõesti omajagu raske selgeks saada. Loeb kindlasti ka see, kas on eesmärk tõsta võimalikult suuri raskusi või treenida rohkem nagu kulturist – lihaskasvu eesmärgil…
märts 11, 2011 at 12:34 p.l. #292741AlanBStard
ModeratorSelg tundub liiga kumer allasendis. Mul omal kipub ka minema.
märts 11, 2011 at 6:47 p.l. #292783Reints
MemberSelles videos on soorituse tehniline meisterlikus kül nigela võitu, minu arvates.
märts 11, 2011 at 7:39 p.l. #292788Archangel
MemberSelles videos on soorituse tehniline meisterlikus kül nigela võitu, minu arvates.Arvan, et nii kiiresti tehes on tõesti raske tehnikat 100% paigas hoida. Andrei teeb muidu puhta tehnikaga ikka 300+ tõmmet, sama surumises ja kükis. Pole just lahja tüüp.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 11, 2011 at 8:08 p.l. #292789Janar Rückenberg
MemberEks selle tõmbe tehnikaga on nagu on. Kui ma oma 300 kg maast tõmbasin, siis oli näpuga näitajaid ka küll, kes kukkusid kohe tehnika puudulikkusest rääkima. Selge see, ega ma eitagi, ma vähemalt arvan teadvat, milline peaks ideaalis hea tõmbetehnika olema ja tunnistan, et minu oma oli kaugel sellest. Selle 300 kg venitasin ära ka vähe teistel asjaoludel, nimelt 3000 krooni oli mängus – kas tõmban või ei tõmba. Tõmbasin ja kihlvedu oli minu. Ent, mis on veider, on see, et maailma tipptõmbajad tõmbavad ka selliste tehnikate ja stiilidega, et oh oh oo, kuid keegi ei kritiseeri neid. Võtame kasvõi Konstantins Konstantinovs´i tõmbed. Ma ei ole sellest veel aru saanud, kuidas on sellise tehnikaga nii palju üldse võimalik tõmmata ja kuidas mees veel seljavalude kätte ära pole surnud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kindlasti arvan, et algajale peaks võimalikult ja väga palju õige tehnika tähsust rõhutama ja seda sisse juurutama.
Siin veel üks artikkel lisaks, mis tõmbetehnikast räägib:
märts 11, 2011 at 9:01 p.l. #292792smack
MemberKus maalt tõmmata piir, et vaat alates sellest tehakse õige tehnikaga. Suhtumine peaks olema selline, et pidevalt püüelda parema tehnika poole. Mida rohkem raskust lisada, seda enam löövad nõrkused välja. Inimestel ka eripära, kehaosad erineva pikkusega.
Kui rääkida rekorditest, siis pole üldsegi mõtet tehnikast rääkida, eriti kui jutt käib kellegi palgast.
märts 12, 2011 at 3:30 e.l. #292805Archangel
MemberKus maalt tõmmata piir, et vaat alates sellest tehakse õige tehnikaga. Suhtumine peaks olema selline, et pidevalt püüelda parema tehnika poole. Mida rohkem raskust lisada, seda enam löövad nõrkused välja. Inimestel ka eripära, kehaosad erineva pikkusega.Kui rääkida rekorditest, siis pole üldsegi mõtet tehnikast rääkida, eriti kui jutt käib kellegi palgast.
Tehnika on muidugi selline asi mis tegelikult on mõjutatav palju ka inimese keha iseärasustest. Pikemata ja lühemate meeste jõutõmbe tehnika on kergelt teine ainuüksi sellepärast, et käed/jalad on pikemad/lühemad.
Aga jah – kui mees ikka maast 400kg lahti tõmbab siis suht vahet pole, mis tehnikaga. Kui tema töö ja hobi on seda teha siis meisse ei puutu tema võimalikud seljahädad – kuna enam kui kindel on, et me ei suuda oma “perfektse” tehnikaga lähedalegi sellele tulemusele.
Lähiajal lähen vaatan saali, kas Andrei on nõus oma mõnest 350kg tõmbest videot tegema. Omaette kogemus kui selline raskus kõige rauaga vastu põrandat virutatakse. Võimas.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.