Skip to main content

Ujuda Pärast käeluu murdu?

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Ujuda Pärast käeluu murdu?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • Autor
    Postitused
    testuser3
    Member

Sai nädal tagasi ja natuke peale murtud parema käe kodarluu (rattaga hoo pealt külili ja esimese asjana käsi maha).

Käe selg allapoole ja käsi pikalt välja sirutada on veel üsna valus ja purke, kraane vms keerata on kah raske, käin käsi kaelas, kuigi saaks tegelikult ka ilma hakkama. Kuidas meeldiks käele ujumisel tekkiv koormus? Ei plaani olümpiaajaga liblikat ujuda, vaid lihtsalt kasvõi kerget koera või selili hulpida. Liigestele peaks samas vähene koormus ju meeldima?

Mart Muru
    Member

Jaa ujumine on taastumiseks igati kasulik tegevus!!

tereummikust
    Member

Jaa ujumine on taastumiseks igati kasulik tegevus!!

Kasulik ka nädal aega tagasi murtud käeluuga?

PumaZ
    Member

Sai nädal tagasi ja natuke peale murtud parema käe kodarluu (rattaga hoo pealt külili ja esimese asjana käsi maha).

Käe selg allapoole ja käsi pikalt välja sirutada on veel üsna valus ja purke, kraane vms keerata on kah raske, käin käsi kaelas, kuigi saaks tegelikult ka ilma hakkama. Kuidas meeldiks käele ujumisel tekkiv koormus? Ei plaani olümpiaajaga liblikat ujuda, vaid lihtsalt kasvõi kerget koera või selili hulpida. Liigestele peaks samas vähene koormus ju meeldima?

Kui ikka valus ujuda on siis oleks targem natukene oodata.

Bulletproof
    Member

njaa. kroolima ei ole mõtet hakata ja ma usun, et käsi ei lase ka. soovitan ujudes rahulikult nö konna ujuda. rõhutan siinkohal sõna RAHULIKULT

testuser3
    Member

njaa. kroolima ei ole mõtet hakata ja ma usun, et käsi ei lase ka. soovitan ujudes rahulikult nö konna ujuda. rõhutan siinkohal sõna RAHULIKULT

Küsimus nüüd ongi, kas ja kui palju üldse on?

Kodus pesukausis seda simueerida ei saa, ehku peale minek, küsitav kas see on mõistlik.

Mart Muru
    Member

Kasulik ka nädal aega tagasi murtud käeluuga?
    tereummikust
    Member

Kahjulik??? Loomulikult täis tambiga krooli pole mõtet vast ujuda?

Nagu teema postitaja kirjutas, ta soovib kergelt ulpida..

Ma ei ole väitnud, et kahjulik. Ma lihtsalt küsisin üle, et kas kohe nii kindlalt saab väita, et nädal peale luumurdu tuleks vette ronida (?)

Mart Muru
    Member

Kui soov on ja keha nõuab, siis miks mitte..

Loomulikult targem oleks sellekohapealt arstiga konsulteerida..

Väidetavalt alles nädala pärast kasvab üldse kokku murd, peale 2 ndl vist enam päris lahti murda ka ei anna, juba pigem opiga.. Ise hakkasin käima ujumas 5 nädala pärast, kui randmelt kipsi maha katkusin ja enam tagasi ei pannud. Ujumine oli üks esimee trenne kah, saali sai ka tehtud (ka murru ajal, aga sis ainuklt alakeha ja aeroobne), aga korralikult kinniseotud randmega. Sidusin veel aasta hiljemgi, ranne ei kannatanud muidu korralikult teha ja oli valus.

Kuidas sa seda ujumist ette näed üldse, kips maha ja kroolima või? Ja pärast paned tagasi?

maxcar
    Member

uju kindlasti ega ujumine sulle kunagi paha ei tee.

daemonium
    Member

uju kindlasti ega ujumine sulle kunagi paha ei tee.

Keegi veel üldse loeb kah,mida teema-algataja kirjutab,

maxcar
    Member

Keegi veel üldse loeb kah,mida teema-algataja kirjutab,

no ta saab juba liigutada ja tahab taastuda.

Dziisas…. ma liigutasin end igatepidi vahetult peale murdu kah, ei saanud arugi et ranne puruks oli. See pole mingi näitaja! Murrukoht tahab rahu, vastasel juhul ei pruugi kokku kasvada ja võib vajada operatiivset ravi.

Vapsee arstid siin kõik koos, ma vaatan…

daemonium
    Member

no ta saab juba liigutada ja tahab taastuda.

Kle äkki teeme eksperimendi:murrame su käeluu ja nädala pärast viskame vette – uju!

Pärast räägid meile voorumis,kui tore oli ujuda nädalase luumurruga,ja kuidas see taastusravile kaasa aitas,

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.