Vanuses 25+ treeninguga alustajate areng
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Vanuses 25+ treeninguga alustajate areng
- This topic has 17 replies, 12 voices, and was last updated 16 years, 6 months tagasi by
masterofceremony.
-
AutorPostitused
-
august 4, 2009 at 10:19 p.l. #17865
Capricorn
MemberOlen kuulnud, et lihaste ja ilmselt ka jõu arnegu kiiruse suhtes on kasvuaeg parim aeg ja sel ajal treeninguga alustada on kindlasti parim, aga huvitaks just et kuidas on areng olnud nendel meestel, kes on regulaarse jõusaalitreeningutega alustanud alles u. 25 a või vanemalt. Ehk siis sooviks mingeid jõunäitajaid alustades ja praegu vms.
Kuna ise alustasin treeninguid 28-aastaselt, siis lihtsalt oleks hea võrrelda enam-vähem nö. võrreldavaid arenguid. Oleks hea kui nimetaksite ära vanuse millal treenima hakkasite, millised näitajaid olid siis ja millised praegu. Näitajatest vast huvitaks rohkem baasharjutuste tulemused ja võibolla ka mõni lihase ümbermõõt (eeldades et rasva% pole suurenenud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) vms.august 5, 2009 at 6:23 e.l. #211192KennyLumiste
MemberTreeninguid alustasin 29 aastaselt, kaal oli 86kg. Raskuseid ei jaksanud üldse tõsta.
Hetkel vanust 31, kaal 73kg. Enne puhkust olin 77kg. Raskuseid juba natukene jaksan tõsta.
Paljudel on kombeks ühekordseid rekordeid taga ajada ja keskenduda mingi konkreetsele harjutusele maksimumile, sellega seoses treenintaksegi nt ainult rinnalt surumist vms.
Mina aga pean oluliseks tööseeriaid ja arvestan raskuseid ilma kangita.
Et siis numbritest:
rinnalt surumine 3×8 / alguses 20kg / hetkel 35kg
jõutõmme 3×8 / alguses 30kg / hetkel 70kg
kükk 3×8 / alguses 20kg / hetkel
jalapress 3×8 / alguses 50kg / hetkel
Hiljem lisan küki ja jalapressi hetke seisud ka.
NB! Raskused on tööseeriate ja ilma kangi arvestuseta.
Pole just kõige suuremad raskused. Hetkel üritan toitumisega rasva % veelgi väiksemaks saada, seega maailmarekordeid taga ei aja.
Kokkuvõtteks – kunagi pole hilja alustada!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 5, 2009 at 6:41 e.l. #211196Gasp
MemberAlustasin 28-selt, kaal oli siis 85 ja surumise max 80kg. Nüüd vanust 31 kaal 83 ja surumise max 120kg. Nõrgad küljed on endiselt tõmme 140kg ja kükk 130kg.
Biitsepts on nende aastatega arenenud 37-selt 42 peale.
august 5, 2009 at 7:02 e.l. #211204kunnar
MemberOlen kuulnud, et lihaste ja ilmselt ka jõu arnegu kiiruse suhtes on kasvuaeg parim aeg ja sel ajal treeninguga alustada on kindlasti parim, aga huvitaks just et kuidas on areng olnud nendel meestel, kes on regulaarse jõusaalitreeningutega alustanud alles u. 25 a või vanemalt. Ehk siis sooviks mingeid jõunäitajaid alustades ja praegu vms.Kuna ise alustasin treeninguid 28-aastaselt, siis lihtsalt oleks hea võrrelda enam-vähem nö. võrreldavaid arenguid. Oleks hea kui nimetaksite ära vanuse millal treenima hakkasite, millised näitajaid olid siis ja millised praegu. Näitajatest vast huvitaks rohkem baasharjutuste tulemused ja võibolla ka mõni lihase ümbermõõt (eeldades et rasva% pole suurenenud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) vms.Mul vanust 33. Alustasin aasta alguses uuesti treenimisega, kaal nati üle 90 kg. Päris ilma treenimise kogemuseta siiski ei olnud, mul oli kunagi 22-24 aasta vanuses nii kaks kolm aastat kus sutheliselt järjepidevalt trenni tegin, lugesin tollal hea hulga kirjandust asja kohta jne. Vahepealsetel aastatel treenisin ka, aga väga juhuslikult.
Igatahes aasta alguses tegin lamades surumist 60 kg 5×5, kükk oli 60 kg 3×5. Jõutõmbe tulemust pole mõtet panna, seda tegin alguses kerge raskusega ja alla oma võimete. Igatahes suve alguseks tegin kükki 127.5 kg 3×5, lamades surmist 97.5 kg 1×5, ja jõutõmmet 152.5 kg 1×5. Kõik ühe treeningu jooksul, alustasin küki ja lõpetasin jõutõmbega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Tulemused oleks paremadki, aga kooli lõpetamise ja mõne vigastuse tõttu ei ole saanud korralikult treenida. Näiteks lamades surumises panin igas trennis 2.5 kg juurde kuni jõudsin veebruari lõpus/märtsi alguses 95 kg 3×5 välja. Siis sain õlavigastuse ja ei teinud kaks kuud surumist üldse. Kusjuures õlavigastus tuli mitte surumisest vaid kükist kehva haarde tõttu. Mul on siiani mitu väikest vastikut vigastust, mis otseselt trenni tegemisel valu ei tee, aga mis ikkagi 100% ära paranenud ei ole. Seepärast teen hetkel natuke väiksemate raskustega, eilses trennis näiteks kükk 105 kg 5×5. Kaal endiselt ~90 kg, ainult nüüd näitab seier tsipa alla poole.august 5, 2009 at 7:39 e.l. #211224Vägivaldur
Memberrinnalt surumine 3×8 / alguses 20kg / hetkel 35kgjõutõmme 3×8 / alguses 30kg / hetkel 70kg
kükk 3×8 / alguses 20kg / hetkel
jalapress 3×8 / alguses 50kg / hetkel
Hiljem lisan küki ja jalapressi hetke seisud ka.
NB! Raskused on tööseeriate ja ilma kangi arvestuseta.
Kangivarda 20kg tuleb siis juurde liita või?
august 5, 2009 at 8:50 e.l. #211249belvedere
MemberKaal endiselt ~90 kg, ainult nüüd näitab seier tsipa alla poole.Eks vanemast peast ongi raske seierit ülespoole näitama saada, aga selle vastu saab tabletti võtta.
august 5, 2009 at 8:58 e.l. #211253daemonium
MemberEks vanemast peast ongi raske seierit ülespoole näitama saada, aga selle vastu saab tabletti võtta.Tglt ei ole.Ja mingit tabletti ei ole kah vaja.
Minul oli nii,et kui olin suutrud viia end kaalu,et olin üleüldse võimeline kükki tegema,siis olin 38.Algraskuseks sai 100kg.Trenni lõpuks oli kang 125kg-ne,kolme kuu pärast 180kg,aasta pärast 7x255kg …
august 5, 2009 at 9:08 e.l. #211255kunnar
MemberEks vanemast peast ongi raske seierit ülespoole näitama saada, aga selle vastu saab tabletti võtta.Puhtalt söömise küsimus, sööd rohkem liigub seier üles, sööd vähem liigub seier alla. Praegu arvan, et olekski pidanud julgemini sööma, asjatult olen muretsenud peki pärast. Peaks nii 5 kilo vähemalt juurde sööma, võib-olla rohkemgi.
august 5, 2009 at 9:22 e.l. #211260Capricorn
Memberdaemonium-i küki areng on eriti hull.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kunnariga meil vist tundub enam-vähem sarnane tase olema hetkel.Ma ikkagi mingil määral olen huvitatud harjutuste ühe korduse maksimumidest, enamuses trennides loomulikult teen seeriaid, aga vahel (võibolla u. kord kuus või veidi harvem) ikka proovin maksimumi ka ära, kükk ja surumine siis peamised, “tavalist” jõutõmmet ei tee, teen sirgete jalgadega e. Rumeenia jõutõmmet ja seal maksimumi ei proovi.
Peale kahte kuud kodus hantliga treenimist hakkasin jõusaalis treenima Jaanuaris 2007, olin siis 28-aastane (2 päeva pärast sain 29
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Varem olin ka kodus hantlitega mingit trenni teinud, aga seda u. 7-8 a tagasi. Mõned kasutatavad raskused mida mäletan jaanuarist 2007:
Lamades surumine 72,5×3. Maksimumi ei proovinud, ilmselt 77,5…80 kg.
Kükk 62,5×12
Jõutõmme sirgete jalgadega 72,5×8…10
Positiivsel kaldpinnal (minimaalne kalle sel pingil millel teen) hantlitega surumist tegin algul 15 kg hantlitega u. 12x
Hantli tõmbed küljelt ettekallutatult (seljale) 22,5 kg hantel 10..12 korduse jaoks
Ploki tõmbed kukla taha 45 või 50 kg-ga 12x
Samade harjutuste parimad seeriad ja mõnel ka maksimumid praegu:
Lamades surumine 100×6 hetkel parim, aga enne talvel tekkinud 5-nädalast pausi tegin korra isegi 100×9, viimased kordused küll nö. mustalt (puusad ja tagumik pingilt lahti). Peale seda kui 90 kg-ga üle 10x ära tegin, hakkasin 100-ga lühemaid seeriaid tegema. Rekord 122,5 kg.
Kükk 120×9, 130×6, 140×2, rekord 145 kg.
Jõutõmme sirgete jalgadega, pole enam üsna mitu kuud teinud seda, aga seni parim seeria on olnud 112,5×12. 120 kg on olnud suurim raskus millega seda teinud olen, vist 6x tegin.
Positiivsel kaldpinnal (minimaalne kalle) hantlitega surumine 32,5×10
Hantli tõmbed küljelt ettekallutatult 40kg-ga 10x
Ploki tõmbed kukla taha 95×10
Ja kui kaalust rääkida, siis 2,5 a tagasi alustades oli 96 kg ja praegu ka sama.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 5, 2009 at 10:11 e.l. #211283daemonium
Memberdaemonium-i küki areng on eriti hull.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kunnariga meil vist tundub enam-vähem sarnane tase olema hetkel.A mul oli väga hää treening taga kah,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>38 aastat rängas ülekaalus ringi tatsamist.
Tõsisemalt rääkides – jalad arenesid seljal eest ära;tõstevööd tol ajal ei kasutanud – kuigi olin kõvasti alla võtnud,ei leidnud ikkagi veel siukest,mis oleks ümber ulatunud – ja hiljem lõppes kõik mu selja jaoks kurvalt …,
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 5, 2009 at 12:24 p.l. #211318Buffalo
MemberOlen ka ise selle teema ule paris palju moelnud ja sugavalt kahetsenud, et treeninguid alustasin vaid kuu aega enne 28 aastaseks saamist.
Trenni alustades oli kaal 60 kg, moned kuud varem isegi 58 kg. Praegu on kaal 77 kg ja jaanuaris kais korra isegi 80 kg peal ara. Jounaitajaid trenniga alustades ei tea, isegi rinnalt surumise pinki ei julgenud vist esimesed 3 kuud proovida aga max ei olnud kindlasti ule 50 kg, kui ma oieti maletan siis kasutasin hantleid kuni 17,5 kg. Praeguseks trenni tehtud ule kolme ja poole aasta, rinnalt surumise parimad tulemused 90 kg x 10, 100 kg x 3 ja 105 kg x 1.
Joutomme, mida teen alati rihmadega (samuti treenin ka selga kuna eesmargiks oleks lihasmass mitte rammumeheks saamine) 160 kg x 10, 180 kg x 5 ja 205 kg x 1. Jalad on koige norgem kuigi olen treeninud sama usinalt nagu ulejaanud kehaosi, kukk 100 kg x 10. Roobaspuudel surumine keharaskus + 40 kg 10 kordust, laia haardega louatombed keharaskus + 20 kg 10 kordust.
Oleks ma trenniga alustanud 16 aastaselt oleks ehk kunagi lavalegi voinud minna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> nuud aga….. aga noh eks nais ehk veel + 60 aastaste klassis siis saab koos Otiga korvuti seista
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lootus sureb ju viimasena.august 5, 2009 at 2:02 p.l. #211336Indrek K
MemberAlustasin 27-selt umbes, praegu olen ka 31 nagu paar tegelast varemaltki kirjutasid! Trenni olen teind aind kodus, alguses oli olemas 50kg kang, nüüd olen kõrvalhoonesse sisustand oma jõusaali, kus olemas jalapink, kus saab teha istudes reie kolmpeale ja kõhuli reie kakspeale, kükivõimalus, kaks surumispinki, hunnik hantleid ja ka muud huvitavat varustust. Raskusi on kuskil 210kg kandis, mis on ka jõutõmbe rekord nö. praegu, seal peaks väike varu ka veel olema, alustades tõmbasin 90kg-ga selja ära igatahes! Küki rekordit pole proovind, 160kg-ga olen 8-si seeriat proovind mõned korrad, tavaliselt teen viimase seeria 140kg-ga siiski, ühe kordusmaksimumi tõesti ei tea. Ja nüüd rinnalt surumine
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 130kg olen üles saand eelmisel sügisel, praegu pole rohkem proovind, sest pole õiget tunnet, suvel on trenn seoses tööga nati vahele ka jäänd, headel päevadel läks 100kg 8 korda, mida pean ise väga heaks tulemuseks ja selle 130 üleslükkamise ajal oli ka varu olemas, ei teagi, miks 2,5 või 5 kilo tookord juurde ei pannud! Kaalust nii palju, et kaalusin alustades 100+ ja kaalun ka praegu umbes 105-110kg, max kaal on olnd 118,5, rasva % on üsna suur, kuid ma ei põe seepärast üldse, salenemine pole mu eesmärk olnud! Kuna olen õllesõber, siis on väike punu ka ees, mitte lõtv rippuv kõht, vaid õllekõht ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitab ka vast seks korraks, kui kellelgi tekib küsimusi vms. siis vastan hea meelega!
august 5, 2009 at 10:05 p.l. #211462Capricorn
MemberAlustasin 27-selt umbes, praegu olen ka 31 nagu paar tegelast varemaltki kirjutasid! Trenni olen teind aind kodus, alguses oli olemas 50kg kang, nüüd olen kõrvalhoonesse sisustand oma jõusaali, kus olemas jalapink, kus saab teha istudes reie kolmpeale ja kõhuli reie kakspeale, kükivõimalus, kaks surumispinki, hunnik hantleid ja ka muud huvitavat varustust. Raskusi on kuskil 210kg kandis, mis on ka jõutõmbe rekord nö. praegu, seal peaks väike varu ka veel olema, alustades tõmbasin 90kg-ga selja ära igatahes! Küki rekordit pole proovind, 160kg-ga olen 8-si seeriat proovind mõned korrad, tavaliselt teen viimase seeria 140kg-ga siiski, ühe kordusmaksimumi tõesti ei tea. Ja nüüd rinnalt surumine
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 130kg olen üles saand eelmisel sügisel, praegu pole rohkem proovind, sest pole õiget tunnet, suvel on trenn seoses tööga nati vahele ka jäänd, headel päevadel läks 100kg 8 korda, mida pean ise väga heaks tulemuseks ja selle 130 üleslükkamise ajal oli ka varu olemas, ei teagi, miks 2,5 või 5 kilo tookord juurde ei pannud! Kaalust nii palju, et kaalusin alustades 100+ ja kaalun ka praegu umbes 105-110kg, max kaal on olnd 118,5, rasva % on üsna suur, kuid ma ei põe seepärast üldse, salenemine pole mu eesmärk olnud! Kuna olen õllesõber, siis on väike punu ka ees, mitte lõtv rippuv kõht, vaid õllekõht ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aitab ka vast seks korraks, kui kellelgi tekib küsimusi vms. siis vastan hea meelega!
Pole paha, “teoreetiliselt” peaksid 200-ga kindlasti küki ära tegema. Kuidas siis jõunäitajad olid kui alustasid 4 a tagasi?
august 6, 2009 at 6:00 e.l. #211479villu_v
MemberKui alustasin olin 27 ja kaal oli 97 kg, siis läks rinnalt max 90 kg.
Peale 1,5 a trenni on kaal sama ja rinnalt läheb 9 x 120 kg, max 150 kg, võibolla ka rohkem juba pole proovinud.
august 6, 2009 at 6:26 e.l. #211484masterofceremony
MemberHakkasin trenni tegema 2008 veebr. olin siis 28. Maksimume olen siiani proovinud vaid jalapressil. Alguses olid raskused ikka päris nutused. Tegin algajate Rinnaltsurumine 3×15 30kg
Jalapress 3×15 25?+40kg pressil (pressi selle konstrui kaal tühjalt oli vist 25kg)
Kuna mul on siiani vigane alaselg, siis hakkasin kükkima üle poole aasta hiljem (40kiloga).
Biitsa sai tehtud 3×15 15kg
Hetkel 2009 aug
Rinnalt 6×77,5 5×82,5 4×87,5 3×92,5kg
Jalapress 6×25?+300 5×25?+320 4×25?+340 3×25?+360kg Pressil max ca 4 kuud tagasi 25?+402,5kg
Kükk 6×85 5×95 4×105 3x115kg
Biits 6×42,5 5×47,5 4×52,5 3×57,5kg
Ümbermõõtudest mäletan, et kõik ümbermõõdud vähenesid. Mul kusagil üles kirjutatud ka, kui huvitab täpsemalt, siis võin otsida. Täpselt meeles biitsa nr. enne 42cm, kõige väiksem oli ca 2-3 kuud tagasi, siis oli korraks alla 39. Nüüd veits paisunud 39,5.
Ahjaa Alustamisel oli kaal ca 106-108, madalaim oli 94 ringi ja praegu 97 tuuri.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.