Skip to main content

Tahaks rasvaprotsenti väiksemaks:)

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Tahaks rasvaprotsenti väiksemaks:)

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    sigrim
    Member

Tere.

Palun öelge kas söön väga valesti ja mida peaksin muutma.

Olen 23 aastane neiu 165cm pikk ja kaalun 59 kilo.

Teen 2 korda nädalas bodypumpi ja 2-3 korda aeroobset.

Sooviks rasvaprotsenti vähendada ja kaalu kaotada. Mõni väike lihas võiks ka ju paista muidugi:)

Menüü siis umbes selline

H: Pool kruusi kaerahelbeputru piimaga.

V:1 õun,kodujuust tomati ja avokaadoga

L:Kanafilee brokoli paprika sibulaga

V:100g tuunikala tomatis

Õ:Kodujuust tomati,munavalge,sibula ja paprikaga.

Aitäh:)

daemonium
    Member

Tere.

Palun öelge kas söön väga valesti ja mida peaksin muutma.

Olen 23 aastane neiu 165cm pikk ja kaalun 59 kilo.

Teen 2 korda nädalas bodypumpi ja 2-3 korda aeroobset.

Sooviks rasvaprotsenti vähendada ja kaalu kaotada. Mõni väike lihas võiks ka ju paista muidugi:)

Menüü siis umbes selline

H: Pool kruusi kaerahelbeputru piimaga.

V:1 õun,kodujuust tomati ja avokaadoga

L:Kanafilee brokoli paprika sibulaga

V:100g tuunikala tomatis

Õ:Kodujuust tomati,munavalge,sibula ja paprikaga.

Aitäh:)

Pole siin midagi valesti.Kaerahelbed võiks vast tatra vastu vahetada.

Ainult vaata,et sa kaloraazhi liiga väikeseks ei vii.Su BAV on ~1400kcal;päevane kaloraazh võiks ikka nii 1900kcal kanti olla …

Alfonze
    Member

Pikkuse ja kaalu suhe pole ju midagi hullu, korralik ja järjepidev trenn, küll lihasmass areneb ja rasvaprotsent muutub vaikselt. Toitumine on ilma kogusteta väga keeruline hinnata, mis päevane kaloraash tuleb?

EDIT: Jõuti ette:-)

EDIT2: Selle BAV kaloraashi asjus ma ei saa päris nõustuda, esiteks sõltub kõik ikkagi ainevahetuskiirusest, minul näiteks on BAV 1950kcal kandis, aga kui söön juba 2200 siis on kaalutõus. Ehk siis ma saan sellest 1950st ka oma igapäevatoimetusteks energiat, mitte ei ole see ainult eksisteerimiseks (jah kui raske trenn, siis ikka rohkem muidugi, aga ideepoolest). Mõni kiirema ainevahetusega inimene aga vajab võibolla ainult eksisteerimiseks sama kaalu juures juba 2500kcal. Seega see BAV on ainult guideline, võib inimeseti kõikuda kuni 30% lugesin kuskilt. Seega ei ole olemas üheselt per kaal ja pikkus sobivat kcal hulka, vaja ise katsetada ja hinnata, et seedimist kinni ei lööks ja et üle ei tarbiks, see tuleb kogemusega.

EDIT3: Lisaks on naisterahvastel see asi kuidagi eriti paigast ära, toon näite. Üks naisterahvas hakkas pisut üle aasta tagasi tegelema trenniga ja lükkas toitumise normaalseks. Algul oli kõik ilus, aga üsna pea hakkas kaalulangus pidurduma ja lõpuks üldse seiskus, kuigi trennikoormus tõusis pidevalt. Kaloraash oli tol hetkel BAV +300-400. Kohe kui langetas seda hakkas kaal jälle ilusti langema (jah ratsioonide poolest kõik ilusti ok, s.t. pole süsikatega liialdamist). Tänaseks on tal 5x nädalas trenni ja BAV +100 kaloraash, kaal jälle seisab (samas jah, kaal on muidugi oluliselt erinev kui algul)… Mina oma languse ajal selliste ikalduste käes ei vaevelnud, ilmselt meestel ongi see BAV ile lisatav väheke suurem, kuna lihasmass kulutab ka ise rohkem energiat.

Alfonze: kas sa BAV arvutasid ikka hetkekaalust selle naisterahva puhul?

Alfonze
    Member

Jah, BAV muutub koguaeg ju. Lihtsalt selline tähelepanek, et nendel kellel rasvumisele kalduvus on see BAV hoopis teise tähendusega, mul endal on ainult mõned sajad üle BAV-i ja kaal püsib, energiat on, seedimine toimib jne. Kohe kui langetan sinna BAV-ini, siis hakkab vaikselt kukkuma, seega on ju loogiline, et tarbin vajaliku hulga praegu, mõne teooria alusel, peaksin aga nõrkuse käes vaevlema ja üldse vaevu elus püsima. Ja mõni kiire ainevahetusega vend peaks tarbima kaalu hoidmiseks 2x BAV, muidu hakkab trenni puhul alla võtma… Seega see BAV on meeletult kõikuv väärtus inimeseti ja ei saa kudiagi üheselt soovitada, et tarbi sellest nii ja naapalju üle… Lisaks peaks ju see BAV näiteks 70kg-se inimese puhul erinema kui ühel on rasvaprotsent 10 ja teisel 30, sest lihasmass kulutab ju oluliselt rohkem energiat, seda aga see kalkulaator ei arvesta, seega see nr on absoluutne jama.

Aga sorry OT pärast, teemaalgatajal selle teemaga probleemi ei tundu olevat, seega esialgu trenn juurde ja kogused hoida mõistliku kaloraashi raames ja peaks hea küll olema:-)

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.