5×5 kohta paar küsimust
- This topic has 7 replies, 6 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Flow.
-
AutorPostitused
-
veebruar 2, 2011 at 7:50 p.l. #17730
Flow
MemberEt teen siis rinnalt surumist, kükki, jõutõmmet 5×5 süsteemis, et kui teen mingi raskusega 5×5 ära, siis lisan raskust. Alustasin sellist treeningut umbes 4 kuud tagasi. Alguses oli kõik bueno, kõikides eelnimetatud harjutustes tuli pidev areng. Kükis ja jõutõmbes on areng siiani normaalne olnud, ei kurda, aga rinnalt surumine on täiesti seisma jäänud. Näiteks võin öelda, et alustasin rinnalt surumise 5×5 tegemist 55 kiloga, siis oli pidev areng kuni 70 kiloni, kus olen viimased 2 kuud seisnud (kõige rohkem olen 4×5 ära teinud, kuid viimaselajal on sellegagi raskusi olnud). Ma ei tea, kas lisasin algselt liiga julgelt ja kiirelt raskusi või on raskuste suurendes tehnika uranusse jäänud vms? Kas selline toppama jäämine mingi raskuse taha on normaalne või peaksin raskusi vähendama ja pikemaid seeriaid tegema? Igasugused nõuanded on teretulnud…
veebruar 2, 2011 at 8:02 p.l. #288745Ruts456
MemberÜkskord juhtub see ka sul küki ja jõutõmbega nii – keha harjus ära pideva 5x5ga(Praktiliselt muutust pole toimunud 4kuu jooksul kavas – iga trenn 5×5 ja samamoodi raskelt kõik trennid.) Sa oled kinni jäänud.
Ma soovitan sul teha 1-2 nädalat puhkust ning siis vii korduste arv kõrgeks(8+). Treeni nii umbes poolteist kuud ja siis võib jälle vast korduseid madalamaks viia.
Ole loov. Muuda harjutusi iga 2 nädala tagant ning muuda ka süsteeme – vahest tee 3×10, vahest 5×5, vahest üldse 6×2, vahest tee midagi ekstreemset, näiteks 10×10 jne
veebruar 2, 2011 at 8:04 p.l. #288746K-star
MemberViimased 5×5 seeriad võiks 70kiloga keegi sul tagant näppudega õrnalt aidata ja üles lasta punnitada.
Nii arvan mina ja teen ka ise samamoodi.
Parandage kui eksin.
veebruar 2, 2011 at 8:30 p.l. #288757Alexander Andrusenko
ModeratorMuidugi ei ole arengut, kui sa neli kuud sama kava järgi teed. Kui areng jääb seisma, siis tuleb kiiremas korras midagi muuta. Ära tee 5×5 enam.
veebruar 2, 2011 at 8:48 p.l. #288762lifter
MemberEt teen siis rinnalt surumist, kükki, jõutõmmet 5×5 süsteemis, et kui teen mingi raskusega 5×5 ära, siis lisan raskust. Alustasin sellist treeningut umbes 4 kuud tagasi. Alguses oli kõik bueno, kõikides eelnimetatud harjutustes tuli pidev areng. Kükis ja jõutõmbes on areng siiani normaalne olnud, ei kurda, aga rinnalt surumine on täiesti seisma jäänud. Näiteks võin öelda, et alustasin rinnalt surumise 5×5 tegemist 55 kiloga, siis oli pidev areng kuni 70 kiloni, kus olen viimased 2 kuud seisnud (kõige rohkem olen 4×5 ära teinud, kuid viimaselajal on sellegagi raskusi olnud). Ma ei tea, kas lisasin algselt liiga julgelt ja kiirelt raskusi või on raskuste suurendes tehnika uranusse jäänud vms? Kas selline toppama jäämine mingi raskuse taha on normaalne või peaksin raskusi vähendama ja pikemaid seeriaid tegema? Igasugused nõuanded on teretulnud…Lihas on sul harjunud selle 5×5 treeninguga ja ega nii arengut enam ei toimugi. Kui sööd piisavalt korralikult, mine massikavale vahelduseks üle (8-10 kordust). Tee üks-kaks kuud massi, edasi võid näiteks püramiidi proovida. Samuti vaheta abiharjutusi pidevalt ja väldi ka nende liigset tegemist. 10-15 seeriat rinnale ja triitsepsile on okei.
Või kui tahad jõudu, küsi Kaido Leesmannilt 80% kava ja ja jälgi seda täpselt. Asi peabki alguses lihtne olema ja raskemaks muutub aja jooksul. Selle jaoks on eraldi teema olemas, endalgi peast läbi käinud mõte seda kava proovida. Seepärast siia foorumi kasutajagi regasin, aga küsinud veel kava pole.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kõigil tekib kunagi see arengu seiskumine. Edasipidi hakkabki sul jõud aeglasemalt tulema, nii 20kg maksimumile aastas juurde saada on juba väga hea, kui kehakaal ei tõuse. Muidu surumise tulemus liigub üsnagi kehakaaluga kaasa. Kehakaal tõuseb, jõuad rohkem suruda, kehakaal langeb, kaob jõud. Surumise juures aitavad rasvakilod ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise surun pärast pea kolme aastat trenni varustuseta kehakaal + 40kg (vb 45kg), olen üsna rahul sellise näitajaga, kuna suviti rasket trenni pole teinud.
Moraal: ära oota surumises kiireid tulemusi, tegu on aastatepikkuse raske treeninguga, kui tahad suuri arve näha.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 2, 2011 at 8:54 p.l. #288761Flow
MemberAitäh kõigile vastajatele, sain poindist aru. Olin lihtsalt valesti aru saanud sellest 5×5 treeningust. Pean ühesõnaga rohkem erinevad kavasid proovima teatud ajaperioodi tagant. Edu mulle tulevikuks.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 2, 2011 at 10:12 p.l. #288768viki667
Memberhttp://www.fitness.ee/artikkel/1230/anna-aega-atra-seada
Tegutsen selle artikli teise poole järgi ning pole veel kinni jäänd….
Esmalt 5×4 (nt. 80kg, 85, 90, 95, 100), siis 4×5 (85, 90, 95, 100), siis 5×5, siis 4×6, ja kui 3×7,7,8 viimast 100kg ära teen, tõstan raskusi 5kg ja ring otsast peale, eks nõuab aega kuid areng on sabiilne, ning lisaharjutisi hantlitega teen seerias 3×12,10,8 peale ja töötab…
Võid proovi mõttes ju Kaido L. Rinnalt surumis kava tellida… Vaheldust peab olema.
veebruar 7, 2011 at 8:15 p.l. #289205Flow
MemberÜks küsimus veel, et kas iseenesest oleks siis normaalne selline treeningplaan (järgnevaks 6-8 nädalaks). Teeksin siis baasharjutusi 3×8 rutiiniga. Eesmärk on siis “the usual” – jõudu arendada ning massi ka.
2-päeva kava, saalis käin 3 korda nädalas ehk siis kordamööda vahelduvad päevad.
1. päev (rind, õlg, triits+kükk) – kükk, rinnalt surumine, lendamine hantlitega (rinnale), military press, lendamine hantlitega ette (õlgadele), kätekõverdamine rööbaspuudel (triitseps), prantsuse surumine EZ kangiga, kõhulihaseid ka 3 seeriat
2. päev (selg, biitseps, kükk, sääred) – kükk, jõutõmme, lõuatõmbed, tõmbed kangiga vastu kõhtu, pöiasirutused, küünarvarte kõverdamine? (biceps curls)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.