Lailihase trenn kodus.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Lailihase trenn kodus.
- This topic has 8 replies, 6 voices, and was last updated 16 years, 6 months tagasi by
tmks88.
-
AutorPostitused
-
juuli 18, 2009 at 1:05 p.l. #17652
Sadist
MemberKodus olemas siis n6ukaaegne l6uat6mbe kang(sirge), varsti saavad ka hantlid olema.
M6tlesin v2lja endale m6ned harjutused mida teha:
L6uat6mbed nii pealt- kui althaardes(althaare vaieldav kuna treenib k2si rohkem)
Pullover (kas saab rakendada seda harjutust rohkem lailihasele?)
T6mbed k2sikuga ettekallutatult
T6mbed k2sikutega ettekallutatult pingil
Mis arvate kas laksab lailihas v6i mitte ?
Plokki mul kahjuks kodus pole.
veel oleks v2ike kysimus, et kas on veel h2id harjutusi lailihasele mida saab sooritada hantlitega?
juuli 18, 2009 at 1:20 p.l. #207885Kristjan-Johannes Konsap
MemberKodus olemas siis n6ukaaegne l6uat6mbe kang(sirge), varsti saavad ka hantlid olema.M6tlesin v2lja endale m6ned harjutused mida teha:
L6uat6mbed nii pealt- kui althaardes(althaare vaieldav kuna treenib k2si rohkem)
Pullover (kas saab rakendada seda harjutust rohkem lailihasele?)
T6mbed k2sikuga ettekallutatult
T6mbed k2sikutega ettekallutatult pingil
Plokki mul kahjuks kodus pole.
veel oleks v2ike kysimus, et kas on veel h2id harjutusi lailihasele mida saab sooritada hantlitega?
Laia pealthaardega lõuatõmbed on muidugi hea harjutus, samamoodi tee ka kitsa ja laia althaardega lõuatõmbeid. Viimased mõjutavad tõesti käsi veidi rohkem kui pealthaardega lõuatõmme, aga samas treenivad teisi selja osasid kui tavaline lõuatõmme.
Hantlitega saad ilmselt teha ka ettekallutatult kangi tõmbeid vastu kõhtu, ainult, et hantlitega.
Ühe käega hantli tõmbeid küljele saad ka, kui on piisavalt raske hantel.
Iseenesest kui sa teed laialt lõuatõmbeid, siis kitsa althaardega lõuatõmbeid, hantli tõmbeid küljele ja pulloveri, saad juba 4 harjutust seljale kokku, mis peaks ju piisav olema?
juuli 18, 2009 at 1:34 p.l. #207889asdfghjkl
MemberKodus olemas siis n6ukaaegne l6uat6mbe kang(sirge), varsti saavad ka hantlid olema.…
Minu arust laksab küll. Oluline vaid järjepidevus, teed ca aasta ja juba on head tulemused ma usun. Loomulikult mitte vaid aasta teha ja siis katkestada, niipea kui katkestad, kaotad ka tehtud töö.
Lõuatõmbe kangi külge saab tulevikus konstrueerida ka sellise jubina, et seal neutraalse haardega kitsalt kõuatõmmet teha saaskid. Hantlid sobivad lisaraskuseks lõuatõmmetele, võib panna hantli kasvõi püksi, kui muud moodi kinnitada ei oska.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Harjutuste suur hulk pole eesmärk, vaid on hea kapital, et varieerida trenne. Tehes vaid lõuatõmbeid kui ühte harjutust seljatrennis sinu vahendite juures, on piisav minu arvates, pole muid harjutusi vajagi. Aga kuna varieerimine on vajalik, et tüütuks ei muutu rutiin, siis muidugi varieeri harjutusi. Lõuatõmbeid on ka mitmes variatsioonis, meenub hetkel Rocky lõuatõmbed, kus korduste vaheldumisi tõmmatakse kord kukla taha, kord lõua alla.
Suur aeg läheb lõuatõmbe tehnika õppimisele, kui see veel piisavalt selge pole, ja ka üldjõu arendamisele, et normaalse arvu kordusi ja seeriaid teha jõuaks, kui seda vee lei jõua, mõlemad üheskoos annavad aasta jagu lihvimis-tööd kindlasti.
Psühholoogilise poole pealt pole hea kärsitu olla, ega liiga kiirelt tulemusi ootav, parem anda psüühikale selline puhkus, et unustada reaalsed arengu-eesmärgid üldse, teha järjepidevalt-rutiinselt mitte-midagit oodates, aga see psühholoogilne programmeerimine on subjektiivne teine teema.
juuli 18, 2009 at 1:47 p.l. #207892Sadist
MemberNo ega varieerida nagu eriti mul ei 6nnestu .
L6uat6mbed on, ja j22vad peamiseks harjutuseks, varieerida v6ib haardelaiust ja haaret .
Siis v6iks muidugi teha t6mbeid, ja varieerida saaks n2iteks pulloveriga jne.
T2hendab olen m6elnud teha kodus oma plokki n8. aga sellega l2heb veel natuke m6tlemist .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>p6him6tteliselt m6tlesin et ostan endale konksud, kettid ja kettad ja siis t6mbaks yle oma l6uat6mbe kangi need kettid, siis riputaks keti otsa konksu, mis k2ib lahti-kinni, ja konksu otsa v6iks riputada n2iteks k2sikuid v6i ilma konksuta kettaid ,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ainuke probleem on nyyd mugavus kysimus, ma ei taha et t6mbamine oleks raske v6i l6uat6mbe kang kuluks, selle peale tulebki nyyd m6elda .
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>V6iks samuti soetada kolmnurga ja palgi endale, ning asi l2heb selle plokiga .
Idee on hea aga realiseerimine raske…
Yldiselt oma taibukusega saaks ma varieerida igat moodi .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2009 at 2:03 p.l. #207899asdfghjkl
MemberKui saaks konstrueerida, siis ma konstrueeriks kolme harjutuse jaoks konstruktsioonid:
1. ülalt tõmme näiteks lõuatõmbe kang.
2. eest tõmme.
3. alt tõmme, õlakehituste jaoks.
Ja nende kolme harjutusega treenib kogu selja ära, välja arvatud nn alaselja, neid kolme harjutust teekski, täiesti piisav ammendav.
Kunagi oli Kalevi staadionil (õues) selline konstruktsioon tehtud:
ca 3m palk, ühest otsast kinnitatud maasse, teisest palgi otsast oli keskelt raud toru läbi pandud mis moodustas siis käsiku, võttes käsikust kinni kahe käega, haardelaiuseks ca õlgade laius, sai palgi maast ülest tõsta rinnale ja sealt üles suruda, ise seistes siis. Sedalaadi konstruktsiooniga oleks saanud ka tõenäoselt teha trapetsi ülaosale õlakehitust, ja õlale tõmbeharjutust, et rippes kätelt tõmmata palk üles rinnale, ja koheselt tagasi, aga ma oskasin tolla teha vaid clean and jerki stiilis selle konstruktsiooniga harjutust.
Seda konstruktsiooni teha õue peale raske küll pole, aga ei tea, mis selle hinnaks kujuneks lõpuks, võib-olla oleks soodsam kang osta ketastega.
Igatahes saab huvitavaid asju konstrueerida ise küll, eriti hea kui elaks kohas kus oma õu olemas, maakohas rohkem sellsit võimalust, mitte linnakorteris.
Harjutuse 2, eest-tõmbed, võikski konstrueerida nii, et teed sarnast liigutust, nagu kangi otsa tõmmete harjutuse puhul, et oled ettekallutatud olekus, sama konstrueeritud seadme peal võiks ka alt-tõmmet teha saada, et seisad püsti ja kasvõi ühe käega tõmbed raskust üles.
juuli 18, 2009 at 2:24 p.l. #207904hunter
MemberLõuatõmbed on põhiline harjutus, mis lisab laiust seljale. Hantliga tõmmet tee ka. varieerida saad raskusega jne. Lisad raskust kehale, teed raskema hantliga jne.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2009 at 2:34 p.l. #207908Sadist
MemberJah eks ma olen teadlik .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tuleb proovida konstrueerida oma plokk, siis saaks oma selja p2ris korralikult l2bi .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2009 at 3:29 p.l. #207921daemonium
MemberJah eks ma olen teadlik .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Tuleb proovida konstrueerida oma plokk, siis saaks oma selja p2ris korralikult l2bi .
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mida sa seal konstrueerid?
Kui kodus on olemas lõutõmbamiskang,siis selle abil saab konstrueerida praktiliselt kõike.
Sai ostetud 6 vene metallist espandrit(jube robustsed,aga see-eest absoluutselt lollikindlad) ja 35m kummilinti.
Ja ausalt öeldes tuleb päris hoolega mõelda,millist trenazhööri taoline komplekt EI asenda … ,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igal juhul seljale saab teha praktiliselt kõike.
juuli 23, 2009 at 7:44 p.l. #208788tmks88
Memberkui lõuatõmbekang juba olemas siis kindlasti leidub ka mõni seljakott ja veepudeleid
ma ise panin veedpudelitesse liiva sisse ja siis vesi ka veel sisse
nii sain 2L pudeli 4kg
mingi rihm või vöö ymber kõhu panna ja siis sinna kylge riputada seljakott on natuke parem, segab vähem õlgasid kui raskused suuremaks lähevad nii 30kg+
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.