HIIT, intervalltreening
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » HIIT, intervalltreening
- This topic has 244 replies, 93 voices, and was last updated 10 years, 10 months tagasi by
vs.
-
AutorPostitused
-
mai 31, 2004 at 5:00 p.l. #17563
barbaar
Memberhttp://www.bodybuilding.com/teen/justin6.htm
mis raffas sellest arvab? Bodybuilding.com foorumis paljud kiidavad seda viisi ja nad on sellist laadi rasvapõletusega end saldekas saanud.
Kõvemad mehed ja naised mis te sellest arvate?
august 15, 2005 at 9:11 p.l. #57949Agnes1h
MemberTeate, kui aus olla siis olen ka mina pigem märganud, et kui jooksen kiirelt (nt pärast jõusaali treeningut), siis kaal langeb kiiremini kui tuimalt pikalt madala sagedusega ratast või midagi muud teha.
august 15, 2005 at 9:32 p.l. #57953phaetom
Member30- 60 min aeroobset tehes ja normaalselt süües läheb mul kaal normaalselt alla. Kuigi see treening tekitas huvi. Eriti see, et tõstab growth hormoonide taset.
Kuda ma teada saan, mis on minu maksimum heart rate ?
august 16, 2005 at 7:39 e.l. #57965PulseR
Member220 – vanus
ntx
Pulser kes on 17..
maksimum heart rate on 220-17= 203
august 16, 2005 at 8:32 e.l. #57970eintsius
MemberTrikk selles, et põletad süsivesikuid intensiivsemalt kui tavalise sörgiga lisaks rasvadele. Teine võib-olla isegi tugevam tegur on pärast sellist rabelemist see enesega rahulolu tunne, millest tingituna lihtsalt ei söö igast mõttetut nänni enam nii palju.
august 16, 2005 at 9:31 e.l. #57974PulseR
MemberTeine võib-olla isegi tugevam tegur on pärast sellist rabelemist see enesega rahulolu tunne, millest tingituna lihtsalt ei söö igast mõttetut nänni enam nii palju.See on nüüd küll väga karvaselt kahtlane põhjus..
Just rabeled palju – mõtled, oh ma rabelesin nii palju et täna rsk võtan lisa portsukese..
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga kes teab…
tõesti tahaks näha..kas see värk toimib paremini kui tavaline 45 mindine aeroobne sessiooon…
august 16, 2005 at 9:47 e.l. #57975iluspoiss
Memberkindlasti on see väga tõhus meetod. Vaadake või sprintereid…ei usu et nad igapäev 60 min kardiot teevad. Sprindivad ja puhkavad vaheldumisi. And fat is no more…
august 17, 2005 at 6:50 p.l. #58056PulseR
MemberOh
Proovisin täna asja ära siis..
Ratta peal..
tegin 5 mitni mõõduka tempoga sooja, venitasin..
Ja hakkasin pihta:
Minut mõõdukat siis 20 seki täiega andmist…..
Pärast 15 minti olin ikka väga väga läbi…
Aparaat näitas, et kulutasin 170 kalorit…
Nädal aega tagasi, kui olid vihmased ilmad tegin 45minutilise rattatreeninug , pulss 140 ringis..ehk siis rasvapõletustsoonis.. Siis kulutasin treeninguga kokku 370 kalorit…
Et siis kalorite kulutamise koha pealt on parem see HIIT…
Aga, jh..rasva koha pealt soovitan ikka vana head 45minutilist treeningut
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 17, 2005 at 6:56 p.l. #58057n2k
MemberOhProovisin täna asja ära siis..
Ratta peal..
tegin 5 mitni mõõduka tempoga sooja, venitasin..
Ja hakkasin pihta:
Minut mõõdukat siis 20 seki täiega andmist…..
Pärast 15 minti olin ikka väga väga läbi…
Aparaat näitas, et kulutasin 170 kalorit…
Nädal aega tagasi, kui olid vihmased ilmad tegin 45minutilise rattatreeninug , pulss 140 ringis..ehk siis rasvapõletustsoonis.. Siis kulutasin treeninguga kokku 370 kalorit…
Et siis kalorite kulutamise koha pealt on parem see HIIT…
Aga, jh..rasva koha pealt soovitan ikka vana head 45minutilist treeningut
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>proovisin ise ka täna just sedasama
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga ergomeetriga…suht mõnus oli, hullult läbi võttis

ei oska öelda kui kasulik ta on
aprill 3, 2006 at 8:57 e.l. #78528vutt
MemberKüsimus oleks siis High Intensity Interval Training-u kohta, kehakaalu võimalikult efektiivse alandamise kontekstis. 30a mees olen.
Olen nüüd mõnda aega surfanud temaatilisi artikleid otsides aga täit selgust pole ikka. Tegemist siis hea odava viisiga välitingimustes natuke rohkem teha võrreldes stabiilse 60-70’se koormusega fat-burn aeroobse treeninguga, millega keha ruttu kipub ära harjuma.
HIIT-i näide:
5-10 min soojendust
30-60 sek 90% või rohkem koormusega
60-90 sek taastumist kerge intensiivsusega
seda kõike siis u. 8-10 korda
5 min cool own
Kuna selle treeningu käigus lähen lühikesteks perioodideks anaeroobsesse tsooni (85-95) oma pulsiga, siis kas see kompenseerib mingil määral nn. “raua tõstmis” treeninguid.
Põhjus majanduslik. Spordiklubi raha võiks vähemalt mittetalve perioodil siis kokku hoida, samas kodus aga nii peent tehnikat ei ole.
Kui suurt rolli mängib “raua tõstmine” üldse kaalust alla võtmise kontekstis. Mitu protsenti ma efektiivsuses kaotan, kui vahetan asja näit HIIT-i vastu. Kui üldse nii küsida saab? Kas lihas kasvab 90+ tsoonis lidudes? Või on HIIT-i ainuke võlu aja kokku hoidmises.
PS! Toitumise stiili olen ma juba kardinaalselt muutnud…
aprill 3, 2006 at 9:08 e.l. #78532jrx
MemberTeen ise TAKU HIITi (Link) ja olen jõudnud faas kahte (faas ühes istusin pea 2 kuud, mitte 1 kuu nagu plaanis, sest olin vahepeal haige ja alustasin nullist).
85-95 on ikka VÄGA madal pulss intervallide jaoks? On need ikka õiged arvud?
Teine asi see, et näiteks mina teen 15 minutilise warmupi ja 15 minutilise jahutuse – kokku 35-45 minutit sõltuvalt faasist, kui on ainult HIIT’i päev. Kui teen jõudu+HIIT’i ainult siis teen 5 minutilise soojenduse ja jahutuse.
Kompenseerib ta selles mõttes et erinevalt aeroobsest ei kaota HIITiga lihast, kui aga jõusaalipõhi on all, siis ilmselt juurde seda eriti ei tule.
HIITi rasvapõletusefekt kestab erinevalt aeroobsest treeningust PIKEMALT pärast trenni lõppu. See-eest HIITi erinevalt aeroobsest ei soovitata teha tühja kõhu peale.
Eeldan, et teed HIITi joostes? Vähemalt periooditi peaks andma liigestele puhkust ja tegema seda mingi põrutusvaba masina peal. Eriti sellisek, mis kaasaks ka ülakehalihaseid.
HIITi eelis veel selles, et teatud spordialade jaoks (nt. kahevõitlusalad) on aeroobne võrreldes HIITiga liialt mittespetsiifiline ja aeganõudev.
Ise teen sõudmisergomeetriga ja progress on märgatav iga korraga…
aprill 3, 2006 at 10:17 e.l. #78548vutt
MemberTänan jrx kiire vastuse eest.
Too 85-95 on ikka % minu max pulsist.
aprill 3, 2006 at 12:05 p.l. #78564jrx
MemberTennise jaoks on HIIT “liigagi” hea… harrastajatasemel vähemalt
aprill 3, 2006 at 1:13 p.l. #78578Fred Antson
MemberIntervallsprint on nii jooksu kui rattasõidu korral väga tõhus jalalihaste arendaja!
aprill 10, 2006 at 7:50 e.l. #79577vutt
MemberVäike follow-up algajatele, kes seda foorumit siin loevad.
Ütleme nii, et jooksmise puhul peab ikka mingi baasvorm olema. Igaljuhul, kui sõudeergomeetril pean ma 15-16min. sessiooni 1min. täiskoormus ja 1-1.30 puhkust ilusti vastu, siis jooksmisel vabas looduses kipub pilt mustaks minema. Tõsi jah, ega ma pole talvel jooksnud ka…
PS! Niipalju on ikka HIIT-ist kasu olnud, et minust noorem tennisepartner tennises enam nii lihtsalt minu jooksutamise taktikaga edu ei saavuta. Kuigi jah tööd tuleb veel kõvasti teha…
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.