Mida teha, et fotoaparaadiga külmas pildistades midagi ei juhtuks?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Mida teha, et fotoaparaadiga külmas pildistades midagi ei juhtuks?
- This topic has 11 replies, 6 voices, and was last updated 14 years, 12 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
veebruar 9, 2011 at 11:09 e.l. #17539
Raivo Piiber
MemberKuigu tundub (ma loodan), et selleks talveks on suuremad külmad möödas, siis tasuk ehk ühtteist siiski kõrva taha panna? Kaupo Kikkas jagab nõuandeid …
… siin!
veebruar 9, 2011 at 11:13 e.l. #289350ROtter
MemberKuigu tundub (ma loodan), et selleks talveks on suuremad külmad möödas, siis tasuk ehk ühtteist siiski kõrva taha panna?Järgmine nädal on ainult – 22*
veebruar 9, 2011 at 11:15 e.l. #289352vs
Member
??:”>
veebruar 9, 2011 at 11:22 e.l. #289354Raivo Piiber
MemberJärgmine nädal on ainult – 22*No siis kuluvad fotograafiahuvilistele need näpunäited marjaks ära
??:”>veebruar 9, 2011 at 12:40 p.l. #289361Aile
Member
??:”>
Nädalavahetusel oli korraks juba tunne, et kevad hakkab tulema…
Oh, mis te nüüd räägite… Linnukesed vilistavad juba oma nädalat kolm, meeste testo tundub ka laes olevat. Minu arvates on kevad juba ammu käes
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aparaat ei kannata külma tõesti. Ma tahaks näha, kas enne õueminekut ärapakkimine aitab…
veebruar 9, 2011 at 7:22 p.l. #289419frh
MemberRäägin oma kogemustest peegelkaameraga.
-10…-15 käes pikemalt viibimine küll aparaadile midagi ei tee, olen tunde sellise külma käes olnud ja pilte teinud. -20-ga ka, aga mitte mitmeid tunde (võibolla 1 tund). Kerge vihm ja lumi pole ka midagi teinud. Tagavaraaku muidugi tasub jah keha ligidal taskus hoida, et suudaks voolu välja anda (akud ei saa külmaga tühjaks, vaid lihtsalt ei suuda külmaga voolu välja anda. Kui pärast sama aku soojana sisse paned, töötab). Tuppa minnes hoian aparaati alati kotis ja välja võtan alles paari tunni pärast kui on aeglaselt soojenenud.
veebruar 10, 2011 at 5:13 e.l. #289436Aile
MemberRäägin oma kogemustest peegelkaameraga.-10…-15 käes pikemalt viibimine küll aparaadile midagi ei tee, olen tunde sellise külma käes olnud ja pilte teinud. -20-ga ka, aga mitte mitmeid tunde (võibolla 1 tund). Kerge vihm ja lumi pole ka midagi teinud. Tagavaraaku muidugi tasub jah keha ligidal taskus hoida, et suudaks voolu välja anda (akud ei saa külmaga tühjaks, vaid lihtsalt ei suuda külmaga voolu välja anda. Kui pärast sama aku soojana sisse paned, töötab). Tuppa minnes hoian aparaati alati kotis ja välja võtan alles paari tunni pärast kui on aeglaselt soojenenud.
??:”>Minul lihtsalt surises ja urises….kuid pilte eriti teha ei tahtnud.
veebruar 10, 2011 at 7:45 p.l. #289516frh
MemberArvatavasti ei olnud tegu peegelkaameraga (mille kohta mu jutt käis)? Peegelkaameral pole seal eriti midagi suriseda ega uriseda (nagu seebikal tuleb objektiivi kate eest ja objektiiv mootoriga välja).
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 10, 2011 at 9:49 p.l. #289525Xero
MemberSama siin. Enda peegelkaameraga olen samuti -10…-20 pilte teinud ja siiani pole midagi juhtunud. Olen kuulnud jutte, et kümast sooja tuues soovitatakse objektiiv üldse ees ära võtta, siis see kondens ei pruugi nii suurt kahju teha, kuid minumeelest on see lauslollus, kuna niiskele pinnale (peeglile, sensorile, siseläätsele) võib ka kõige puhtamas kodus tolmukübe ära eksida ja kui nii tihti juhtub, läheb puhastamine kalliks, kuigi paljudel peegelkaameratel on automaatne tolmupuhastussüsteem, mis aga ei taga suuremate tolmukübemete eemaldamist. Eks manuaalis on samamoodi kirjas, nagu artiklis räägiti – samm sammult ja järk järgult ülesoojendada või siis vastupidi. Võimalik tõesti, et pikendab kaamera eluiga.
veebruar 11, 2011 at 5:09 e.l. #289530Aile
MemberArvatavasti ei olnud tegu peegelkaameraga (mille kohta mu jutt käis)? Peegelkaameral pole seal eriti midagi suriseda ega uriseda (nagu seebikal tuleb objektiivi kate eest ja objektiiv mootoriga välja).
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on Canon EOS RebelXT…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 11, 2011 at 3:09 p.l. #289581Xero
MemberMul on Canon EOS RebelXT…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks see olene kindlasti ka vanusest. 350D on suhteliselt vana seeria ja iga aasta täiendatakse(a’la kiirem ja uuem protsessor) ja sellega lisandub kindlasti ka mitmeid turvapunkte juurde. Endal 500D/Rebel T1i, kuid kindlasti katsun seda liigse külma eest hoida
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 11, 2011 at 4:12 p.l. #289585Aile
MemberEks see olene kindlasti ka vanusest. 350D on suhteliselt vana seeria ja iga aasta täiendatakse(a’la kiirem ja uuem protsessor) ja sellega lisandub kindlasti ka mitmeid turvapunkte juurde. Endal 500D/Rebel T1i, kuid kindlasti katsun seda liigse külma eest hoida
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma usun, et sul on õigus… Nii palju fotohuviline ma ei ole, et seda välja vahetada.
AutorPostitusedViewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)- You must be logged in to reply to this topic.