Skip to main content

Lapse vastupidavuse treenimine

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Lapse vastupidavuse treenimine

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    vedru
    Member

Olen käinud ise ratast sõitmas aeroobse treeninguna ja võtnud oma 9-aastase poja kaasa. Reeglina oleme sõitnud 20-25 km ja olen enda pulssi mõõtnud ja sõitnud sellest lähtuvalt. Nüüd on mu ajad niivõrd palju paranenud, et poiss on näost ikka punane, kui ringilt tagasi jõuame. Siit tekkis küsimus, et kui lähtun sõitmisel tema pulsist, siis millist vahemikku on mõistlik hoida? Eesmärk on vastupidavuse suurendamine ja sportlike tulemuste parandamine, rasva tal põletamiseks üle ei ole.

220 – vanus (9) = 211 – kas see rusikareegel kehtib ka nii noorte puhul?

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=2363 – see artikkel annab vastupidavuse vahemikuks 70-80% max SLS-st seega 148 – 169 tema puhul

Tundub kuidagi palju olevat, seepärast küsin igaks juhuks üle.

stumpa
    Member

Pole küll otseselt lastetreener, kuid selles vanuses ületab lapse loomulik areng treeningul saavutatavad tulemused,

keskenduma peaks koordinatsiooni ja liigutuskiirust arendavatele harjutustele, mitte vastupidavuse ja jõutreeningule, rattaga võiks ta niisama sõita, harjutada sõidutehnikat, kiirendab jne, st las laps mängib rattal. Sundida pikkadeks otsteks ei maksa, kui tahab, las tiksub kaasa, sundimisega saavutad, et laps hakkab ratast vihkama.

20-25 km on lapsele tund ja rohkem.

Trenni nii, et see mõlemale täie ette läheks, laps ja täiskasvanu koos teha ei saa.

pole minu asi õpetada aga pallimängud on parimad arendajad lapseeas.

Vilps
    Member

Olen käinud ise ratast sõitmas aeroobse treeninguna ja võtnud oma 9-aastase poja kaasa. Reeglina oleme sõitnud 20-25 km ja olen enda pulssi mõõtnud ja sõitnud sellest lähtuvalt. Nüüd on mu ajad niivõrd palju paranenud, et poiss on näost ikka punane, kui ringilt tagasi jõuame. Siit tekkis küsimus, et kui lähtun sõitmisel tema pulsist, siis millist vahemikku on mõistlik hoida? Eesmärk on vastupidavuse suurendamine ja sportlike tulemuste parandamine, rasva tal põletamiseks üle ei ole.

220 – vanus (9) = 211 – kas see rusikareegel kehtib ka nii noorte puhul?

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=2363 – see artikkel annab vastupidavuse vahemikuks 70-80% max SLS-st seega 148 – 169 tema puhul

Tundub kuidagi palju olevat, seepärast küsin igaks juhuks üle.

Sain ma õigesti aru, et tahad oma lapsel vastupidavust arendada? Nii noorte laste puhul pole mõistlik sellega tegelda, kuna tema vanuses lapsed võiks pigem erinevate treeningutega tegeleda. Kus saaks nii mingil määral vastupidavust, kiiruslikke komponente, koordinatsioon jne…Mitte keskenduda ainult vastupidavuse arendamisele.

Selles suhtes on sul muidu õigus, et ka laste puhul saab SLS-i järgi koormusi reguleerida.

vedru
    Member

Pole küll otseselt lastetreener, kuid selles vanuses ületab lapse loomulik areng treeningul saavutatavad tulemused,

keskenduma peaks koordinatsiooni ja liigutuskiirust arendavatele harjutustele, mitte vastupidavuse ja jõutreeningule, rattaga võiks ta niisama sõita, harjutada sõidutehnikat, kiirendab jne, st las laps mängib rattal. Sundida pikkadeks otsteks ei maksa, kui tahab, las tiksub kaasa, sundimisega saavutad, et laps hakkab ratast vihkama.

20-25 km on lapsele tund ja rohkem.

Trenni nii, et see mõlemale täie ette läheks, laps ja täiskasvanu koos teha ei saa.

Ei-ei, ma ei sunni teda üldse, alati kui ma sõitma lähen, siis pressib ta end kaasa ise. Küsimus ongi selles, et ma ise sõidaksin pigem tema tempos, et just temal oleks max kasu asjast, mina võin ka enda jaoks veidi madala pulsiga tiksuda

Kehaehituselt on ta pigem kilu ja rasva kaotada pole vaja, seepärast arvasin ise vastupidavustreeningu kõige paremaks Ta tegeleb ka ujumisega kooliajal, siis suvel võib ju ka veidi trenni teha, kuna ta ise väga tahab.

On mingeid ohte või piiranguid veel asja juures?

stumpa
    Member

vastupidavust treenida muutub mõttekaks puberteedieast, aga kui tahab, las sõidab, ainult, et kui laps sõidab nii ca 70% põhivastupidavuse sagedusel, siis sul on päris kerge, sellepärast oleks hea, kui tal oleks omaealisi sõpru, kellega koos sõita, muidugi nii, et ei oleks liikluses, teha trikke ja kasvõi mängida ratastel kulli – see arendab last palju rohkem, kui ühtlane sõit rasvapõletuse-põhivastupidavusetsoonis:)

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.