Skip to main content

Aeroobika, miks ta meeldib?

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Aeroobika, miks ta meeldib?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    Arnold
    Member

Avades seda foorumit tekkis mul küsimus:

Miks inimestele meeldib endid muusika saatel higiseks hüppata?

Huvitav oleks teada erinevaid seisukohti ja arvamusi. Kutsun kõikki huvilisi oma arvamust avaldama ja küsimusi esitama , selleks ka see foorum sai loodud.

Esmalt tänan Arnoldit, et ta meile sellise keskkonna on loonud ja meie nüüd kõik selle kaudu suhelda saame. Alustuseks tahaksin öelfda, et aeroobika pakub tänapäeval erinevatele maitsetele ja eelistustele nii palju erinevaid harrastusvõimalusi, et reeglina leiab iga soovija endale sobiva. Uuematest võimalustest soovitan kõigil proovida pinningut e. aeroobikat spetsiaalsetel siseratastel, sest suuremat koordinatsioonivõimet eeldamata pakub see tund suurepärase pingutusvõimaluse nii meestele kui ka naistele.

Siinkohal vastuseks Jensile ja Rebasele ütleksin, et alkoholi mõju all olemata end tugevamaks treenides on võimalik ka hiljem pidudel juba alkoholi tarbides peale pikka tantsimist tunduvalt meeldivam välja näha. Eelnev treenitus paneb ka vähem higistama ning oma liigutusi kontrollima. See meeldib muuseas naistelegi rohkem.

Üldiselt loodan käesolevast foorumist e. jututoast edaspidi omapoolse võimaliku panuse andmiseks küsimusi tervisespordi kohta, millele võimaluse ja teadmiste olemasolu korral vastata saaksin. Olen personaaltreener ja juhendan erinevaid aeroobikatreeninguid. Teen südamekoormusteste ja seega suudan loodeytavasti anda vastuseid kõiki huvitavate küsimuste kohta nii aeroobse kui ka jõutreeninguga seoses. Tervitades ja parimate soovidega,

Vaatleja
    Member

Nii jälle mina tülitamas. Mis on aeroobika kui sellise asja mõte?

Ise teen jõusaali, mängin palli, suvel ujun, sõidan rattaga, aga aeroobikas ei peaks 5 minutitki vastu.

Mida aeroobika kui selline arendab? Tean ja olen näinud, et kergejõustiklased ja ka mõned raskejõustiklased teevad jõusaali ja muu jama kõrval ka koos neiude/naistega aeroobikat. Miks? Kas see arendab võhma?

Samas võhma peaks nagu ka mul olema, võin joosta 10 km ja ujuda mingi 3 km nagu nalja, aga üle 5 min aeroobikat vastu ei pea. Milles jama?

Sellest saan ma aru, miks naised seal käivad, aga kuidas nad seal näiteks tund aega kargavad ma aru ei saa.

Jalgpalli mängitakse sellek, et olla osav. Jõusaalis käiakse, et olla tugev. Miks aeroobikas käiakse?

Renita
    Member

Kallis Vaatleja! Aeroobika arendab nii kardioloogiliselt ehk siis võhma ja annab ka lihastugevust, kuid erinevalt jõusaalist ei kasvata lihast väga suureks. Sinu juttu lugedes oletan, et sa pole ise kunagi aeroobikas käinud- ehk proovid järgi! Võibolla saad siis aru, miks seal käiakse.

Mina isiklikult käin aeroobikas, sest see annab tohutult energiat ja hoiab vormis. Ja ma ei kujutaks oma elu teist moodi ettegi.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.