Kaalu langetamine
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Kaalu langetamine
- This topic has 42 replies, 19 voices, and was last updated 14 years, 9 months tagasi by
donk.
-
AutorPostitused
-
veebruar 21, 2011 at 5:02 p.l. #17212
Anonüümne
GuestTere sai täna ennast kaalutud ja kaalun 96.3kg ja olen 167.5cm pikk olekski küsimus,et kuida saaks kõige kiiremini kaalust alla võtma hakata, veel 4 aastat tagasi ma olins ama pikk ning kaalusin natuke üle 60kg. Masendav vaadata seda. Mis te soovitaksite kuidas oleks kõige effektiivsem selle probleemiga tegelema hakata?
veebruar 21, 2011 at 6:31 p.l. #290704kalmer87
MemberSöö vähem ja hakka trenni tegema.
Alusta kasvõi vähesega:
Käi jala, ära kasuta lifte.
Vaheta suured taldrikud ja kausid väiksemate vastu.
Osta rohkem juur- ja puuvilju.
…
Kui juba hoog sees, siis seo ennast vähemalt 3 või 6 kuuks mõne spordiklubiga. Kui ilmad lähevad paremaks sõida rattaga, rulluisuta.
Võta omale koer, veab sind iga päev välja.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võimalusi on palju, asi on peaaegu alati vaid peale-hakkamises.
veebruar 21, 2011 at 7:20 p.l. #290709Bulletproof
MemberEga keegi sinu eest seda vaeva nägema ei hakka. Vaata toitumine üle, kriitilise pilguga. Loe artikleid toitumise ja treeningu kohta, surfa foorumis.
märts 24, 2011 at 4:55 p.l. #294399Marsielanik
MemberTere
Kuna suvi läheneb, otsustasin midagi ette võtta, et veidi kaalu alandada. Olen mees, 184cm pikk ja kaalun umbes 85 kilo.
Esiteks: söön hommikul kas putru või leiba singi ja kodujuustuga, vahel klaas jogurtit + tass kovi.
Enne lõunasööki kuskil kella 11 paiku mingi puuvili (õun, banaan) ja ~13.45 koolis lõunasöök (üle päeva on supp, ülejäänud ajal praad).
Õhtusöögi üritan alati enne kella 18.00’i ära süüa ja peale seda enam mitte midagi. Suurim küsimus ongi, et mida õhtusöögiks süüa. praegu suht lambist lihtsalt väherasvast toitu söönud.
Muide, kas kuskil fitnessi kodulehel tasuta toidukavu ka koostatakse?
Kuna metsateed ja ka kõik ülejäänud teed (
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) on lumes ja jääs, siis veel jooksutrenni teha ei saa ning hüppan kas hüppenööriga või väntan velotrenažööril iga päev kuskil 20.00 ajal ehk siis kui koju jõuan. Kas peaks rohkem ka lihasetreeningule keskenduma?Ootan nõuandeid,
ette tänades!
märts 24, 2011 at 6:40 p.l. #294416frh
MemberSul ei ole vaja kaalust alla võtta kui treeninguga veidi lihast kasvatad. Siis näed, et kaalunumber on küll umbes sama, aga peeglist nähtav pilt muutub oluliselt.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2011 at 7:12 p.l. #294425Marsielanik
MemberSul ei ole vaja kaalust alla võtta kui treeninguga veidi lihast kasvatad. Siis näed, et kaalunumber on küll umbes sama, aga peeglist nähtav pilt muutub oluliselt.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No ma olen aastate jooksul päris palju treeninud erinevaid lihasepiirkond, aga kõht on ikka pekine. Arvan, et rasva peaks küll veidi põletama.
Üks põhiajendiks kaalulangetamiseks on see, et mul on kõhust natuke paremal üks vastik venitusarm ja külgedel ka (ühelt pool üpris vähe). Kõhu peale tahtis ka mingiaeg tekkida, aga see jäi õnneks suhteliselt minimaalseks.
Selline küsimus, et kas keegi ei tea, mis ajaga need umbes heledamaks peaksid minema?
märts 24, 2011 at 8:57 p.l. #294435daemonium
MemberNo ma olen aastate jooksul päris palju treeninud erinevaid lihasepiirkond, aga kõht on ikka pekine. Arvan, et rasva peaks küll veidi põletama.Kui sinu mõõtudega mees ei ole oma peegelpildiga rahul,siis järelikult
1.on söömine vale – liiga palju süsivesikuid,liiga vähe rasvu ja valke
2.trenn on olnud(võimalik,et ka vale söömise tõttu) ebaeffektiivne
märts 24, 2011 at 9:06 p.l. #294436Marsielanik
MemberKui sinu mõõtudega mees ei ole oma peegelpildiga rahul,siis järelikult1.on söömine vale – liiga palju süsivesikuid,liiga vähe rasvu ja valke
2.trenn on olnud(võimalik,et ka vale söömise tõttu) ebaeffektiivne
Tunnistan, et olen palju söönud rämpstoitu ja saiaksei kiiruse huvides, aga nüüdsest on plaan ennast käsile võtta. Kas tunde järgi tervislik söömine aitaks? (aka. hommikul puder ja terve päeva jooksul vähem rasvased asjad, vältida kiirtoitu). Finantsiliselt pole kahjuks võimalik ka siinsetelt proffidelt omale toitumiskava tellida.
märts 24, 2011 at 10:35 p.l. #294442daemonium
MemberTunnistan, et olen palju söönud rämpstoitu ja saiaksei kiiruse huvides, aga nüüdsest on plaan ennast käsile võtta. Kas tunde järgi tervislik söömine aitaks? (aka. hommikul puder ja terve päeva jooksul vähem rasvased asjad, vältida kiirtoitu). Finantsiliselt pole kahjuks võimalik ka siinsetelt proffidelt omale toitumiskava tellida.Mitte rasvasid pole vaja vältida vaid süsivesikuid.
Toksi Fred Antson otsingusse ja loe tema artiklid läbi.
märts 25, 2011 at 9:58 e.l. #294487Marsielanik
MemberArtiklites on öeldud, et süüa tuleks low-carb, aga küsimus oleks, et kui palju või vähe see normaalne süsivesikute kogus päevas on? Põhimõtteliselt iga toiduaine sisaldab ju süsivesikuid.
märts 25, 2011 at 10:16 e.l. #294491priit002
MemberTasuta ei saa siin ilmas eriti midagi,väljaarvatud mõned üksikud korrad, aga näidismenüü on siin küll olemas
märts 25, 2011 at 12:02 p.l. #294525JungaTroll
MemberTasuta ei saa siin ilmas eriti midagi,väljaarvatud mõned üksikud korrad, aga näidismenüü on siin küll olemasTee veidi kodutööd ise. Mine http://www.toitumine.ee ja loe sealt läbi koht, kus väga lihtsalt selgitatakse põhiliste toitainerühmade – valkude, rasvade ja süsivesikute suhet menüüs.
Seejärel toimub nii:
1. Leia enda kaloritarve päevas
2. Su valgutarve on ca 1,2-1,4 * sinu kehakaal normaalse rasvaprotsendi juures. Ehk, sinu kehakaal BMI 24-25 juures. Kui see on nt. 75 kg, siis 75*1,2 g.
3. Su rasvatarve on ca 20% päevasest kalorivajadusest. Või siis, umbes sama tulemuse saad oma normaalse kehakaalu (BMI 24) numbrist – 75kg -> 75g rasvu
4. Leia valkude ja rasvade poolt antavad kalorid. Ülejääk kata süsivesikutega.
märts 25, 2011 at 1:21 p.l. #294542daemonium
MemberTee veidi kodutööd ise. Mine http://www.toitumine.ee ja loe sealt läbi koht, kus väga lihtsalt selgitatakse põhiliste toitainerühmade – valkude, rasvade ja süsivesikute suhet menüüs.Seejärel toimub nii:
1. Leia enda kaloritarve päevas
2. Su valgutarve on ca 1,2-1,4 * sinu kehakaal normaalse rasvaprotsendi juures. Ehk, sinu kehakaal BMI 24-25 juures. Kui see on nt. 75 kg, siis 75*1,2 g.
3. Su rasvatarve on ca 20% päevasest kalorivajadusest. Või siis, umbes sama tulemuse saad oma normaalse kehakaalu (BMI 24) numbrist – 75kg -> 75g rasvu
4. Leia valkude ja rasvade poolt antavad kalorid. Ülejääk kata süsivesikutega.
Sobib normaalsetele inimestele,mitte mingil juhul endomorfidele.
Minu puhul viis taoline vahekord metsiku ülekaaluni.
Elik siis,minusuguste puhul on max aksepteeritav süsivesikute osa 30%;dieediperioodil 20-25%.
märts 25, 2011 at 1:47 p.l. #294552PumaZ
MemberArtiklites on öeldud, et süüa tuleks low-carb, aga küsimus oleks, et kui palju või vähe see normaalne süsivesikute kogus päevas on? Põhimõtteliselt iga toiduaine sisaldab ju süsivesikuid.Mida intensiivsemalt sa trenni teed, seda rohkem sa võid süsivesikuid tarbida. Leidub palju erinevaid toiduaineid, milles ei ole süsivesikuid ning nad koosnevad, kas valgust,rasvast või neis on minimaalselt süsivesikuid.
Munad,Kohupiim,liha,kala – need on valgu-ning rasvarikkad.
Pähklid, seemned on samuti head rasva allikad, kuid neis on süsivsikuid, aga need süsivesikud on väga madala glükogeemilise indeksiga ning ei põhjusta suurt veresuhkur kõikumist.
Väldi lihtsuhkruid, nisujahu, valget saia, mahlu,magusaid jogurteid, maisihelbeid.
märts 26, 2011 at 5:54 p.l. #294688Marsielanik
MemberAitäh teile kõigile nõuannete eest!
Üritan kõik järgida ja vaatan mis seis juba näiteks kuu aja pärast on.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.