soolapähklid ja päevalilleseemned
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » soolapähklid ja päevalilleseemned
- This topic has 7 replies, 6 voices, and was last updated 16 years, 8 months tagasi by
Kristjan-Johannes Konsap.
-
AutorPostitused
-
juuni 4, 2009 at 5:33 p.l. #17050
jetty112
Membertahaks teada siis, et kas soolapähklid on hea valik oma päevases menüüs? annavad 26g valku 100g kohta ja 600 calorit aga kas see sool halba ei tee organismile, kui ma söön igapäev 150g soolapähkleid ära?
sama küsimus ka röstitud päevalilleseemnete kohta mis on soolased.
veel tahaks teada kas ehk oskate midagi soovitada, mis tõstaks mu söögiisu?
loodan et keegi oskab midagi vastata
juuni 4, 2009 at 5:54 p.l. #200055moosese10k2sku
MemberSoolapähkel ei ole just kõige parem variant. Seal on tõesti liiga palju soola. Võta parem tavalised maapähklid. Väga head, soovitan.
juuni 4, 2009 at 6:01 p.l. #200056jetty112
MemberSoolapähkel ei ole just kõige parem variant. Seal on tõesti liiga palju soola. Võta parem tavalised maapähklid. Väga head, soovitan.kas kalorite hulk on umbes sama?
juuni 4, 2009 at 6:17 p.l. #200062big poppa pump
Memberkas kalorite hulk on umbes sama?Ei ole, röstides pannakse sinna natukene õli juurde. Neis on rohkem kui tavalistes maapähklites. Then again, maapähkli toiteväärtus sõltub päritolust jne. Rasva sisaldus võib suuresti erineda.
juuni 4, 2009 at 6:33 p.l. #200065whitesox
MemberToitumisalane teave röstitud pähklite kohta. Annavad küll valku, aga samas kaks rohkem rasvu, kuhu kuuluvad ka küllastunud rasvad, mida sa väga palju vast tarbida ei taha, aga oleneb muidugi eesmärkidest
juuni 4, 2009 at 6:50 p.l. #200073Peyote
MemberPäevalilleseemned on küll mõttetud mu meelest.võib siis ainult suitsetatele,kes ei soovi nii palju suitsu,siis lihtsalt pudistavad nagu tuvid
juuni 4, 2009 at 7:22 p.l. #200079jetty112
Memberokei soolapähklid vahetan siis maapähklite vastu, kud päevalilleseemnetest üle ei saa
maitsevad
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja pakil on kirjas kah et annavad valku umb 25 g per 100gsiiski kas keegi oskab öelda midagi söögiisu tekitavate toitude vms kohta?
juuni 4, 2009 at 7:39 p.l. #200081Kristjan-Johannes Konsap
MemberKleebiksin siia ühe lõigu ühest vanast pähklite teemast:
Pähklite puhul ärge arvutage kaloreid, vaid arvestage rasva koostist, oomega rasvhapete vahekorda ning tegelikku kogust. Minu pingerida:1. kookospähkel – ülikasulikud küllastunud rasvad 98%, 0g o3 ja 1,8g o6 100 g kohta
2. sarapuupähkel – monoküllastamata rasva 63%, 0g o3 ja 4g o6
3. mandlid – monoküllastamata rasva 52%, 0g o3 ja 10g o6
4. kreekapähkel – palju polüküllastamata rasvu, mistõttu säilib viletsalt (ostan ainult siis, kui saabub uus värske partii), millest 5,5g 03 ja 28g o6 .
Pistaatsia ja makadaamiapähklid on suure monoküllastamata rasvhapete sisaldusega, kuid neist saab ka palju o3 (täpsed andmed mul puuduvad). Kõige viletsama rasvhappelise koostisega on kindlalt brasiiliapähkel – 0g o3 ja 23g o6. Enam-vähem sama koostis on maapähklil e arahhisel – 0g o3 ja 22g o6, kuid nende puhul ei ole tegu pähklite, vaid kaunviljadega. Rämps, sest kannavad kaasas hallitusseeni.
Kui arvestada ka seemnete rasvhappelist koostist, siis seesami ja päevalilleseemned on viimati mainitutest veel viletsamad – 0g o3 ja vastavalt 25 ja 30g o6.
India pähkli kohta andmeid pole, kuid pole raske arvata, et tegu on järjekordse o6-rohke pähkliga.
Soolapähklid? Milleks peaks üldse keegi neid eelistama tavalistele? Kuid kindlasti on nad kasulikumad kui friikartulid…
AutorPostitusedViewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)- You must be logged in to reply to this topic.