Üks igati naturaalne leivajuuretis :)
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Üks igati naturaalne leivajuuretis :)
- This topic has 19 replies, 6 voices, and was last updated 14 years tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
juuni 3, 2009 at 10:51 e.l. #16779
Aile
MemberSaadud on see retsept raamatust õnnelikud päevad superkokk Jamie Oliveriga
Tegin siia väikesi muudatusi…
Haputaignaleib.
Esm.p: Sega kausis 500 g rukkijahu piisava koguse veega, et saada pehme taigen. Aseta toas sooja kohta (minul oli seal 19 kraadi…nii, et ta ei pea väga soe olema). Kata toidukilega (mul on kaanega taignasegamise nõu).
Teisip: Taigen mullitab…Oliver ei soovitanud segada. Kuid minu arvates tuleb ta parem, kui nüüd panna peotäis jahu veel juurde ja käesooja vett. Kata kilega ja jäta seisma.
Kolm: Korda…
Neljap: Korda…
Reede pärastlõunal on siis natuke õllene ja linnaselõhnaline tuhavärvi segu. Lisa sinna juurde jahu (mina kasutan täistera nisu ja rukki segu…ainult rukki küpsetamine v6tab rohkem aega) ja loomulikult vett.
Eralda 500 g taignast uueks juuretiseks ENNE soola lisamist. Kata kinni ja pane kõrvale.
Lisa sool ja mida iganes…Sõtku taigent v2hemalt 5 min. Pane vormi, v6i ahjuplaadile. Kaetult…Lase 14 tundi seista ja siis ..
Laupäeva hommik…küpseta leib valmis. Ahi 190 kraadi, tund aega.
juuni 3, 2009 at 12:48 p.l. #199784Kustamees
Membersee võib isegi päris maitsev olla, kuid nõuab liiga palju mässamist
juuni 3, 2009 at 12:52 p.l. #199789Aile
Membersee võib isegi päris maitsev olla, kuid nõuab liiga palju mässamistKeskmiselt 10 minutit p2evas…
juuni 3, 2009 at 12:59 p.l. #199792Kustamees
MemberKeskmiselt 10 minutit p2evas…seda küll, aga lihtsam on poelettidelt midagi ruttu haarata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 3, 2009 at 1:10 p.l. #199794hehee
Memberseda küll, aga lihtsam on poelettidelt midagi ruttu haarata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ühtlasi lihtsam süüa sisse igasuguseid lisaaineid, millest toitu ise valmistades pääsed.
juuni 3, 2009 at 1:16 p.l. #199795Kustamees
MemberÜhtlasi lihtsam süüa sisse igasuguseid lisaaineid, millest toitu ise valmistades pääsed.olen nõus sinuga, aga kui päris ise toitu valmistad, siis peaks ju rukkijahu ka oma põllult tulema jne jne
rukkijahu pead ju ikkagi poest tooma
juuni 3, 2009 at 1:21 p.l. #199796Aile
Memberolen nõus sinuga, aga kui päris ise toitu valmistad, siis peaks ju rukkijahu ka oma põllult tulema jne jnerukkijahu pead ju ikkagi poest tooma
Alati v6ib ju osta ka mahejahu.
juuni 3, 2009 at 1:28 p.l. #199799Kustamees
MemberAlati v6ib ju osta ka mahejahu.seda küll, Aile
eks ma nüüd, kui kiire aeg mööda saab proovin ära selle retsepti
või õigemini palun naisel proovida, häbi küll aga ma olen vist ikka tõsine laiskovorst, no kohe mitte ei viitsi ise tervislikku leiba küpsetada, kui saab ka kergemalt
juuni 3, 2009 at 1:33 p.l. #199800Aile
Memberseda küll, Aileeks ma nüüd, kui kiire aeg mööda saab proovin ära selle retsepti
või õigemini palun naisel proovida, häbi küll aga ma olen vist ikka tõsine laiskovorst, no kohe mitte ei viitsi ise tervislikku leiba küpsetada, kui saab ka kergemalt
Sama siin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on Jamie Oliveri raamat olnud juba ikka aastaid ja vahest ikka tegin lahti, lugesin j2lle seda retsepti ning panin uuesti kinni sama targalt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ohates…et vast ikka v6iks teha…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuid mul on t6esti hea meel, et miskit…novembris tuli see “k2rgatus” ja v6tsin n8 julguse kokku. Ma olen pika inertsiga…massi on palju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 7, 2009 at 2:03 p.l. #200626Panda
Member
(viiendal päeval)Esm.p: Sega kausis 500 g rukkijahu piisava koguse veega, et saada pehme taigen. Aseta toas sooja kohta (minul oli seal 19 kraadi…nii, et ta ei pea v2ga soe olema). Kata toidukilega (mul on kaanega taignasegamise n6u).Teisip: Taigen mullitab…Oliver ei soovitanud segada. Kuid minu arvates tuleb ta parem, kui nyyd panna peot2is jahu veel juurde ja k2esooja vett. Kata kilega ja j2ta seisma.
Kolm: Korda…
Neljap: Korda…
Reede p2rastl6unal on siis natuke 6llene ja linnasel6hnaline tuhav2rvi segu. Lisa sinna juurde jahu (mina kasutan t2istera nisu ja rukki segu…ainult rukki kypsetamine v6tab rohkem aega) ja loomulikult vett.
Eralda 500 g taignast uueks juuretiseks ENNE soola lisamist. Kata kinni ja pane k6rvale.
Kui ma nüüd järgmisel korral tahan leiba sellest kõrvalepandud juuretisest küpsetada, kas siis alustan teisest päevast (teisipäevast)?
juuni 7, 2009 at 2:30 p.l. #200630Aile
Member
(viiendal päeval)
Kui ma nüüd järgmisel korral tahan leiba sellest kõrvalepandud juuretisest küpsetada, kas siis alustan teisest päevast (teisipäevast)?
Panid k6rvale…
Teine p2ev segad j2lle portsu jahu ja vett juurde, v6tad 500 g 2ra, lisad leivataignale, mis sulle meeldib…paned vormi 14 tundi seista..
Kolmanda p2eva hommik kypsetad… 6htul segad uue leivataigna…
Neljap hommik kypsetad…6htul segad uue
jne jne
juuni 8, 2009 at 8:23 e.l. #200794Panda
MemberLeib sai väga maitsev, soovitan soojalt
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (… aga ka külmalt on hea
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )
juuni 8, 2009 at 9:18 e.l. #200814Aile
MemberLeib sai väga maitsev, soovitan soojalt
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (… aga ka külmalt on hea
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )

V2ga tubli!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siit edasi on veel palju erinevate variantide katsetamisv6imalusi.
juuni 8, 2009 at 9:40 e.l. #200819Panda
MemberV2ga tubli!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Siit edasi on veel palju erinevate variantide katsetamisv6imalusi.
Teen seda kindlasti, ideid jätkub küllaga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 8, 2009 at 10:36 e.l. #200825ingrid81
MemberOK , ma proovin ära
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.