Treeningkava tõlget palun.
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
veebruar 15, 2009 at 5:40 p.l. #16630
f
MemberPõhimõtteliselt, sai siis säärane kava leitud, aga harjutuste tähendusest ma hästi aru ei saa.. Oleks ehk keegi kogenum nii kena ja tõlgiks need harjutused eesti keelde?
Monday – Chest
3 – 25 push ups
3 – nautilus press 45,55,65
3 – nautilus incline press 55,65,70
3 – pec deck machine 40,45,50
Tuesday – Back
3 – 5 pull ups
3 – seated rows 75,80,85
3 – lat pull downs 85,90,95
3 – t bar rows 50,55,60
Wednesday – Shoulders
3 – Arnold press 35,35,35
3 – laterals 15,15,15
3 – front raises 10,10,10
Thursday – Biceps & Triceps
3 – nautilus curl machine 20,25,30
3 – ez curls cable 30,35,40
3 – hammer curls 15,20,25
3 – push downs 50,55,60
Friday
Treadmill 45 minutes 65-75% MHR
Ning siis veel see, et… numbrid harjutuste taga on raskused, jah?
veebruar 15, 2009 at 5:43 p.l. #183929Fdvk
MemberVõta parem siit lehelt kava.
Tööriistad – Treeningkavad
veebruar 15, 2009 at 5:56 p.l. #183930asdfghjkl
MemberSõna “Nautilus” tähendab treening seadet/pinki, mis traditsioonilist kangi/hantliga sooritatud harjutust imiteerib siis, näiteks “Nautilus chest press” võiks olla selline pingike, kus istud nagu tugitoolis, ja siis surud seadmel käsikutest käsi ette, see imiteerib kangi surumist lamades, et siis seda “nautilust” tuleks mõista kui treening pinki.
Näiteks selline nautilus-seade:
http://www.youtube.com/watch?v=lu3rmSqHJM4
Selle asemel võid lamades kangiga rinnalt surumist teha.
Nautilus: a brand of exercise equipment designed for strength training programs; uses a principle to help provide optimal resistance throught the full range of motion.Allikas: http://lifegetinit.greenmaplewellness.net/…l=N〈=en
Kunagi too Nautilus vist oli firma kes tootis jõusaali seadmeid, ja sai nagu tuntuks, siis sealt võeti kasutusele see mõiste “Nautilus”, mis vitiab siis treeningpingile, olgu siis tegelikult pingi firmaks kasvõi mõni muu firma kui Nautilus. Et tundub, et sedalaadi mõiste sai popiks kunagi, siis sedalaadi seadmeid nimetataksegi nautilusteks. Umbes sarnaselt nagu oletame et mõiste “googeldamine” saab levinuks tähenduses “otsimootori abil ingo otsimine”, isikud hakkavad kasutama väljendit “mine neti.ee-sse ja googelda”.
Et nii ma olen sellest sõnast aru saanud, aga pole päris kindel, loodan et keegi täpsustab siin seda.
Teiste sõnade seletusi ma ei oska tuua. Aga toodud video peaks vastama harjutustele
“nautilus press”, “nautilus incline press”.
Eesti keeles oleks need:
“rinnalt surumine seadmel”.
—
Mr. Jones, who died last Tuesday at age 80, invented Nautilus exercise equipment, which helped to spur the modern exercise revolution and the rise of the gym in American life.
Allikas:
http://www.nytimes.com/2007/09/02/weekinre…emple.html?_r=1
veebruar 18, 2009 at 9:00 e.l. #184220f
MemberÜks küsimus on siiski veel jõus… Numbrid harjutuste taga on see, mitu korda neid teha tuleks?
Kui jah, siis millest lähtudes ma raskused sätin?
veebruar 18, 2009 at 9:17 e.l. #184223pumper
MemberAlgajana võiksid parem siitsamast tööriistade alt algajate kava võtta. Selle asemel, et kohe minna mingi veidra neljapäevase kava juurde.
See inglisekeelne kava imeb ju vilinal, seda pole mõtet tõlkida.
veebruar 18, 2009 at 1:08 p.l. #184235asdfghjkl
MemberÜks küsimus on siiski veel jõus… Numbrid harjutuste taga on see, mitu korda neid teha tuleks?Kui jah, siis millest lähtudes ma raskused sätin?
Too allikas, kust kava kopisid, sealt vast vaadates on paremini loetav, mida need maagilised numbrid seal tähistavad. Võib-olla siis kilogramme tõepoolest.
Üks huvitav lektüür ja kava on ka bodybuildingu saidil, üks pdf on seal, mis just algajatele mõeldud, üsna lihtsas keeles seal kirjas, mida ja kuidas, väidavad, et on algajatele üks parim kava. See on kai nglise keeles seal, seetõttu ma seda ei soovitaks sulle, aga üldiselt huvitav lugemine on. Kava idee seisneb baasharjutustel, ja keerukaid jõuseadmeid ei kasutata, nädalas 3X treenitakse, seletatakse iga harjutuse olemust ja tähtsus, tüüpilisi vigu, mida algajad teevad, ja seda jõike üsnagi loetavas lihtsa väljendusega inglise keeles. Mõningaid nö metoodilisi vigu on lektüüris loomulikult, näiteks kasutatakse mõistet “isomeetriline” mingi idee seletamisel, seda mõistet algaja märgates midagi aru ei saa ju, ses suhtes veidi halb lektüür, lisaks veel ropendatakse veidi selles lektüüris jms momente, aga üleüldine ideoloogia tundub hea olema, et soovitaks seda kava küll, kui oled huvitatud ja ütled, et inglise keelt oskad, siis võin selle lingi leida lähipäevil selle lektüürini.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.