Skip to main content

Kuidas jõutõstjad suureks saavad…

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Kuidas jõutõstjad suureks saavad…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 52 total)
  • Autor
    Postitused
    0ttt
    Member

Tagasi uudise / artikli juurde

Tõlkijalt: sedakorda olen leidnud päris huvitava artikli. Soovitan soojalt kõigile treeningu filosoofiale mõtlejail ja erinevatele jõutreeningu metoodikate koolkondade pooldajaile. Huvitav on artikkel ka seetõttu, et algselt kui esimest korda lugesin, tundus see järjekordse loona sellest, kuidas „keegi“ justkui jälle teaks kuidas on ikka kõige õigem treenida – nii see paistab ilmselt ka teile, kuna artikli autor on oma seisukohtades väga enesekindel. Ent, kuigi ma nii mõnegi asjaga ka ei nõustu, on siin seisukohti ja treeningupõhimõtteid, mis tõepoolest…

asdfghjkl
    Member

Niiet punktis 11 räägitud pump-efektist, või öelda, et arengu seisukohalt on pump-efekt kasutu?

tonn999
    Member

Hea artikkel!

Peaaegu 100% iga punktiga nõus

0ttt
    Member

Mina selle püramiidimisega eriti ei nõustu. Minul on püramiidimine uue tõuke trennis andnud.

asdfghjkl
    Member

Hea artikkel!

Peaaegu 100% iga punktiga nõus

tonn999
    Member

* rinnalt surumine (hor.-pingil kangiga),

* kükk (üsna sügav kükk kang turjal)

* lõuatõmme laia haardega

Kuidas sa saad nurgakividest välja jätta jõutõmbe, mille tegemisel on peaaegu kõik lihased pinges

asdfghjkl
    Member

Kuidas sa saad nurgakividest välja jätta jõutõmbe, mille tegemisel on peaaegu kõik lihased pinges
    ion
    Member

asja võtmeks on “core mass”. sa keskendud liialt pinnakihile. kui pole tugevat ja stabiilset torsot, mis on justkui vundmendiks, siis ei anna sinna midagi suurt ka ehitada. lõuatõmbel vb ei ole see jah oluline, kuid näiteks seistes surumisel võib just see määravaks saada. võib küll öelda, et milleks svung ja military press kui saab ka istudes hantlitega suruda, kuid minu arvates on viimane variant siiski pigem poleerimine. kogu arengupotentsiaal jääb nii kasutamata. ei pea isoleeritud harjutusi välja jätma, kuid tähelepanu võiks pöörata õigele vahekorrale. pigem ikka 6 seeriat jõutõmmet ja 3 biitsepsit, mitte vastupidi ja küll need käed ka arenevad, kus nad pääsevad

joey
    Member

Paganama hea artikkel üle pika aja. Olen viimasel ajal üha enam hakanud samade põhimõtete järgi treenima.

Iga toodud väitega olen 100 protsenti nõus.

kunnar
    Member

Alakeha saab nende kahega suureks küll, kuid ülakeha mitte.

Kui väita, et nendest kahest vallandub testosterooni, mis biitsepsi nö kasvama paneb, siis see pole õige väide, kuna kükist saadav testo-hulk on tühiselt väike.

Kulturistlikus mõttes suure alakeha hulka kuulub ka säär, need kaks harjutust nimetatud lihast aga suureks ei tee, eks artikkel polnudki kulturisti poolt kirjutatud.

Baas-harjutusi pean ka ise treeningu nurgakivideks, paraku on nad aga vigastuste-aldid.

Nurgakivideks minuarvates:

* rinnalt surumine (hor.-pingil kangiga),

* kükk (üsna sügav kükk kang turjal)

* lõuatõmme laia haardega

Ega seal artiklis ei ole ainult neist kahest harjutusest kirjutatud. Näiteks lamades ja seistes surumine on ju väga head ülakeha suureks tegevad harjutused. Mis puutub säärelihastesse, siis mina tunnen et rinnale võtmine (“power clean”) mõjutab ka neid päris hästi, vist kuna selle harjutusega on seotud hüpe kangi rinnale tõmbamise juures.

Ma hakkasin suhteliselt hiljuti uuesti treenima ja kasutan nüüd Mark Rippetoe raamatus Starting Strength toodud kava. Kava on selline

A:

Kükk

Lamades surumine

Jõutõmme

B:

Kükk

Seistes surumine

Rinnale võtmine

Kolm korda nädalas, A või B vaheldumisi kaks korda nädalas. Kolm korda nädalas kükkimine pole ka mingi probleem. Ausalt öelda tunnen küll, et areng on parem kui omal ajal püramiidimise ja üks kehaosa nädalas treenimisega oli.

Vägivaldur
    Member

See on ikka suhteliselt ekslik arusaam, et kükk treenib ainult jalga. Võtke korra üks 200kg kang puki pealt õlgadele ja arvamus muutub. Kui ülakeha ei jõua kangi hoida, siis ei tule mingit kükki.

Mesku
    Member

Kellelgi veel kavasi jagada? mis sisaldaks siis kõike vajalikku: kükk, jõutõmme, surumised seistes, lamades ja rööbaspuudel, lõuatõmbed, rinnale võtmine.

naissfeiss
    Member

Minu arvates hea kava algajatele just jõutõstmise sihiga. Üpriski sarnane Rippetoe omaga.

http://stronglifts.com/stronglifts-5×5-beg…aining-program/

Seal küll rinnale võtmist pole, aga selle saab sinna sokutada. Seal samal leheküljel foorumil on sellest pikemalt juttu.

matti
    Member

Suurepärane artikkel, iga väitega 99-100 protsenti nõus

yamikazi
    Member

Niiet punktis 11 räägitud pump-efektist, või öelda, et arengu seisukohalt on pump-efekt kasutu?

Kui ma ei eksi siis Arnold just kiitist pump-efekti, eriti biitsepsi puhul.

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 52 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.