Öine töö ja kaal
- This topic has 17 replies, 8 voices, and was last updated 17 years, 1 month tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
detsember 22, 2008 at 1:14 e.l. #15918
Wildcooky
MemberTere!
Minul siis toitumise puhul selline mure, et mu tööl käimine ei ole regulaarne ja lisaks pikkadele vahetustele sisaldab veel ka öiseid vahetusi. Et kuidas omale normaalset toitumist planeerida, sooviks oleks umbes 10 kilo langetada, siis KMI paigas. Ehk siis probleemiks see, et kui teistel on hommik siis minu jaoks aga õhtu, lähen umbes 9-st magama peale öist vahetust ja ärkan 16 paiku. Kohati on vahetused 24h ja pikalt ülevalolemine mõjutab ka palju. Olen selles töökohas juba 2,5 aastat nii et ainult kaalulangetamise pärast lahkuda ei tahaks. Aga toitumise sooviks korda saada. Oskab keegi ehk mingisugust nõu jagada?
detsember 22, 2008 at 6:14 e.l. #175910daemonium
MemberTere!Minul siis toitumise puhul selline mure, et mu tööl käimine ei ole regulaarne ja lisaks pikkadele vahetustele sisaldab veel ka öiseid vahetusi. Et kuidas omale normaalset toitumist planeerida, sooviks oleks umbes 10 kilo langetada, siis KMI paigas. Ehk siis probleemiks see, et kui teistel on hommik siis minu jaoks aga õhtu, lähen umbes 9-st magama peale öist vahetust ja ärkan 16 paiku. Kohati on vahetused 24h ja pikalt ülevalolemine mõjutab ka palju. Olen selles töökohas juba 2,5 aastat nii et ainult kaalulangetamise pärast lahkuda ei tahaks. Aga toitumise sooviks korda saada. Oskab keegi ehk mingisugust nõu jagada?
e-ee …
kuna käin ka ise vahetustega tööl – juba aastakümneid – siis ei saa mitte aru,milles küsimus on.
Endal õnnestus end tolle aja jooksul nii ränka ülekaalu viia kui ka tollest vabaneda.Aga vahetustega töö nüüd küll asjasse ei puutunud.
Mismoodi segavad öised vahetused normaalset toitumist – arumaisaa,
detsember 22, 2008 at 7:44 e.l. #175919hehee
MemberEhk siis probleemiks see, et kui teistel on hommik siis minu jaoks aga õhtuKuidas see Sinu toitumist segab? Sina sööd ikka siis, kui on Sinu ärkvelolekuaeg ja vastavalt sellele, kas on Sinu hommik, päev või õhtu. Kusagil on kellelgi praegu raudselt hiline õhtutund, aga näe, mina lõpetasin just hommikusöögi. Hüva toitumisalast lugemist leiad siit http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4631. Toidukarbid töö juurde kaasa ja head kaalulangetamist!
detsember 22, 2008 at 11:28 e.l. #175949Aile
MemberTere!Minul siis toitumise puhul selline mure, et mu tööl käimine ei ole regulaarne ja lisaks pikkadele vahetustele sisaldab veel ka öiseid vahetusi. Et kuidas omale normaalset toitumist planeerida, sooviks oleks umbes 10 kilo langetada, siis KMI paigas. Ehk siis probleemiks see, et kui teistel on hommik siis minu jaoks aga õhtu, lähen umbes 9-st magama peale öist vahetust ja ärkan 16 paiku. Kohati on vahetused 24h ja pikalt ülevalolemine mõjutab ka palju. Olen selles töökohas juba 2,5 aastat nii et ainult kaalulangetamise pärast lahkuda ei tahaks. Aga toitumise sooviks korda saada. Oskab keegi ehk mingisugust nõu jagada?
Ysna inimvaenulik rezhiim. Minu kaastunne!
1. Toit kindlasti kaasa, nagu ka eelpool mainiti.
2. Magamistoale proovi saada paksud kardinad. Hea ja sygava une yheks eelduseks on pimedus. …ja hea uni on v2ga t2htis.
detsember 22, 2008 at 11:42 e.l. #175951asdfghjkl
MemberKas sedalaadi – 24h üleval- elureshiimiga on võimalik üldse keha nö toitumise suhtes (bio-)rütmi ajada, st, et ta ootakski toitumist vastavatel hetkedel nagu kujundatakse?
On küsimus arusaadav?
Näitena toon normaallse elureshiimiga näite enda puhul, et harrastasin 3-4h tagant regulaarset täpset söömist aasta tagasi, tundsin konkreetselt, et keha kohaneski sellise rütmiga/reshiimiga ära, et ntx kell 15:00 hakkaski kõht korisema, sest siis oli tal reshiimiks süia saada, kui sellise regulaarse toitumise ära jätsin vaikselt ühel hetkel, siis oli kohe neil 15:00 jm regulaarsetel aegadel kohe kõhukorin ja tunne, et kõht ootas toitu. Et sedalaadi nö bio-rütm (3-4h tagant söök) on nagu võimalik tekkima ilmselt, ja küsin et kas saab mingi rütmi tekitada ka siis, kui on 24h inimene üleval ja seejärel pikalt magamas? On sel juhul mingi regulaarsuse programmeerimine organismile võimalik? Või sedalaadi kaootilise elustiiliga organism eriti ei suuda kohaneda ja rütmi ei teki?
detsember 22, 2008 at 12:51 p.l. #175966daemonium
MemberKas sedalaadi – 24h üleval- elureshiimiga on võimalik üldse keha nö toitumise suhtes (bio-)rütmi ajada, st, et ta ootakski toitumist vastavatel hetkedel nagu kujundatakse?On küsimus arusaadav?
Näitena toon normaallse elureshiimiga näite enda puhul, et harrastasin 3-4h tagant regulaarset täpset söömist aasta tagasi, tundsin konkreetselt, et keha kohaneski sellise rütmiga/reshiimiga ära, et ntx kell 15:00 hakkaski kõht korisema, sest siis oli tal reshiimiks süia saada, kui sellise regulaarse toitumise ära jätsin vaikselt ühel hetkel, siis oli kohe neil 15:00 jm regulaarsetel aegadel kohe kõhukorin ja tunne, et kõht ootas toitu. Et sedalaadi nö bio-rütm (3-4h tagant söök) on nagu võimalik tekkima ilmselt, ja küsin et kas saab mingi rütmi tekitada ka siis, kui on 24h inimene üleval ja seejärel pikalt magamas? On sel juhul mingi regulaarsuse programmeerimine organismile võimalik? Või sedalaadi kaootilise elustiiliga organism eriti ei suuda kohaneda ja rütmi ei teki?
Nii nagu sina seda kirjeldasid – praktiliselt võimatu.
Aga üht-teist teha annab.
—-
Ahjaa ,selleks,et välja puhata ei ole vaja pimedust vaid oskus vajalikul hetkel magama jääda ja just nii kauaks ku vaja(võimalik).
Kes ei ole seda omandanud ja käib öö(vahetustega) tööl – minu kaastunne.
detsember 22, 2008 at 1:06 p.l. #175967asdfghjkl
MemberMulle tundub ka võimatu saavutada sellist biorütmi.
Aga minetea, võib olla saaks regulaarselt tiksuma programmeerida keha, et oletame, et keha ootakski ja saaks endaga hakkama regulaarselt neil kella-aegadel toitumiskordadega:
1. 8:00, hommikusöök
2. 13:00, eine1
3. 18:00, eine2
4. 23:00, eine3
5. 04:00, eine4
6. 08:00, eine5
7. 17:00, eine1, sama mis punkt 1
8. jne
Et äkki siis organism harjub ära sellise toitumisega, et hakkabki ootuspäraselt neil kella-aegadel kõht korisema ja süia paluma ja end majandama neil kella-aegadel.
detsember 22, 2008 at 6:39 p.l. #175999Aile
MemberNiih…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Korralikult v2ljapuhkamiseks peaks organism produtseerima melatoniini, et organism hakkaks produtseerima melatoniini on yheks vajalikuks tingimuseks pimedus.
Secula seculorum, amen
detsember 22, 2008 at 7:10 p.l. #176003daemonium
MemberNiih…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Korralikult v2ljapuhkamiseks peaks organism produtseerima melatoniini, et organism hakkaks produtseerima melatoniini on yheks vajalikuks tingimuseks pimedus.
Secula seculorum, amen

Non omnia ad aetem esse revocanda,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui ühel pool on teooria ja teisel pool 25 aastat isiklikku kogemust …
siis mina teooriat mitte ei vali,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Grata,rata et accepta.
detsember 22, 2008 at 7:25 p.l. #176005Aile
MemberNon omnia ad aetem esse revocanda,
Kui ühel pool on teooria ja teisel pool 25 aastat isiklikku kogemust …

Grata,rata et accepta.
Mis on yks 25 aastat inimkonna pika ajaloo k6rval…
detsember 22, 2008 at 7:31 p.l. #176007matti
MemberNon omnia ad aetem esse revocanda,
Kui ühel pool on teooria ja teisel pool 25 aastat isiklikku kogemust …

Grata,rata et accepta.
Olen sinuga nõus, magama saab jääda ka ilma pimeduseta. Töötasin isegi suvel vahetusetaga ja tihti magasin end peale vahetust välja rannas päikese käes, oi kuidas uni tuli
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 22, 2008 at 7:50 p.l. #176012Aile
MemberOlen sinuga nõus, magama saab jääda ka ilma pimeduseta. Töötasin isegi suvel vahetusetaga ja tihti magasin end peale vahetust välja rannas päikese käes, oi kuidas uni tuli
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma usun, et meil on k6igil tulnud magada ka valges…
Mida te tahate sellega t6estada?…et magamine pimedas on fataalne viga? …lihtsameelsete rumal harjumus? …penskarite luuludele tuginev arusaam?
Aitab 6ige??
detsember 22, 2008 at 8:39 p.l. #176018matti
MemberMa usun, et meil on k6igil tulnud magada ka valges…Mida te tahate sellega t6estada?…et magamine pimedas on fataalne viga? …lihtsameelsete rumal harjumus? …penskarite luuludele tuginev arusaam?
Aitab 6ige??

Kallis Aile, palun ära ärritu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Me ei taha midagi tõestada, me lihtsalt nendime,et reeglitel võib olla kõrvalekaldeid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 22, 2008 at 9:48 p.l. #176031marko4589
MemberOlen sinuga nõus, magama saab jääda ka ilma pimeduseta. Töötasin isegi suvel vahetusetaga ja tihti magasin end peale vahetust välja rannas päikese käes, oi kuidas uni tuli aga kas päikesepõletust või pistet ei saanud,kui päikese käes magasiddetsember 22, 2008 at 10:44 p.l. #176039Bonsuna
MemberUnel ja unel on vahe, mina olen maganud ka püstijalu inimestest täiskiilutud bussis. Kunagi sai pikalt reisil keskaasia kaugemast otsast koju tuldud treeninglaagrist, lennukid, bussid, seiklused Moskva metroos jne. Tallinn Tartu liinibussis siis sai lõpuks silm püstijalu kinni lastud, või mis lastud, need kukkusid ise kinni. See on jah, krdi magus tunne. Kujutan ette, et nii võib näoli mudas ka magada, kõik sõltub väsimusastmest. Varem või hiljem nõuab keha oma ja loovutad pildi.
Aga need öise vahetusega töö ja trennimehed on kõik reziimiga hädas. Tõsist sporti nii ei tee. Keha lihtsalt ära ei peta. Tulemused kannatavad kõvasti ja on hea kui need on ainult tulemused. Paljudel on vererõhuga tõsised probleemid , ninaverejooksud jne. Jama. Öötöö on ikka kurjast. Sportlasele.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.