Skip to main content

Kestvussõit jalgrattal.

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Kestvussõit jalgrattal.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    Indrekdim
    Member

Küsimus oleks siis laiale ringile.

Plaanis on järgmise kuu alguses võtta ette sõit jalgrattal Tallinnast Antsla ( u.290 km)

Tegu on enesetõestus sõiduga iseendale ja küsimus oleks selline et mida võiks seljakott sellisel retkel sisaldada.

mõtlen just toiduaineid ja energia varusid.

stumpa
    Member

Millised on su rattasõidukogemused ja palju tänavust läbisõitu?

Mis rattaga sõidad, st kas mnt, mtb v mingi linnarattaga?

Kui sa pole just treeniv rattur, v aktiivne harrastaja, kuid piisavalt heas vormis inimene, siis pakun su sõiduajaks ca 12-14 h.

Enne starti tee korralik pudruhommikusöök ja kaasa isotoonilist spordijooki, söögiks soovitan kaasa võtta mõned proteiinibatoonid ja müslibatoone, kuna mulle batoonid ei meedli, eelistaksin ise hoopis moosisaiu:) Krampide vastu paar ampulli “magneslife”

Ei tea su kehakaalu ja sõidutempot, kuid minul oleks sõites treeningtempoga kalorikulu nii 500-600 kcal tunnis:)

ise ei ajaks seljakotti liiga raskeks, vaid peatuksin mõnes teeäärses poes, joogiasja ajab ära ka kasvõi arcticsport, hope, gatorade jne ning saiakesi peaks olema ikka saada:)

zx11
    Member

Küsimus oleks siis laiale ringile.

Plaanis on järgmise kuu alguses võtta ette sõit jalgrattal Tallinnast Antsla ( u.290 km)

Tegu on enesetõestus sõiduga iseendale ja küsimus oleks selline et mida võiks seljakott sellisel retkel sisaldada.

mõtlen just toiduaineid ja energia varusid.

Kui algaja oled, siis põhiline mida arvestama pead on tuul. Otsi sobiv tagantuulega päev. Söökijooki leiad teepeal putkades ka-osta seljakotti rehviparandus komplekt. Samuti soovitan spets pehmendusega jalgratturi pükse.

Soojenduseks soovitan tulla laup. Rõuge rattamaratonile-seal kui ära kukud on vähemalt arstiabi kohe võtta.

MõmmiLiis
    Member

Ise olen naisterahvana teinud pikima otsana 183km Peipsi äärest Tallinna. Aega võttis paari peatusega liges 8 tundi, rattaks MTB.

Joogi osas oli mul kaks pudelihoidjat 1,2L spordijoogiga ja söögiks kaks energiabatooni.

Seda jäi paraku väheks, niisiis sai tee pealt kraami juurde sebitud.

Oluliseks lisavajaduseks peale elementaarse rattavarustuse (kindad, püksid, kiiver, sõidukingad, ilmastuikule vastavad riided) peaksin sellise pika sõidu puhul kas head kaaslast või korralikku mp3-mängijat. Mu enda kaaslaseks olnud iPodil sai aga aku 5 tunnil tühjaks ja sealt edasi oli küll üsna nüri…

Ja et toiduvarud lõppesid ja seestap ka kehast kiired energiavarud otsa said, oli pea otsas nagu lollil – vahtisin seda Peterburi tee piirdejoont idiootse järjekindlusega, sest muud ei suutnud mõistus enam haarata…

Indrekdim
    Member

Aasta/2 tagasi sai suviti ikka tihti sõidetud umb 100 km otsi, aga nüüd pole rattaselga mõni aeg istunud. trenni muidugi teen. Rattaks oleks maanteeratas.

Arvestasin ise ka et sõiduaeg jääx umbes sinnakanti.

Aga suur tänu, sellist sisukat vastust ootasingi.

tänud ja eks kirjutan siia kui elusalt tagasi:D

Indrekdim
    Member

Tuleks heameelega, aga kardan et ei jõua sinnamaale:D

aga tänud nõuande eest

Indrekdim
    Member

Ise olen naisterahvana teinud pikima otsana 183km Peipsi äärest Tallinna. Aega võttis paari peatusega liges 8 tundi, rattaks MTB.

Joogi osas oli mul kaks pudelihoidjat 1,2L spordijoogiga ja söögiks kaks energiabatooni.

Seda jäi paraku väheks, niisiis sai tee pealt kraami juurde sebitud.

Oluliseks lisavajaduseks peale elementaarse rattavarustuse (kindad, püksid, kiiver, sõidukingad, ilmastuikule vastavad riided) peaksin sellise pika sõidu puhul kas head kaaslast või korralikku mp3-mängijat. Mu enda kaaslaseks olnud iPodil sai aga aku 5 tunnil tühjaks ja sealt edasi oli küll üsna nüri…

Ja et toiduvarud lõppesid ja seestap ka kehast kiired energiavarud otsa said, oli pea otsas nagu lollil – vahtisin seda Peterburi tee piirdejoont idiootse järjekindlusega, sest muud ei suutnud mõistus enam haarata…

ROtter
    Member

Aasta/2 tagasi sai suviti ikka tihti sõidetud umb 100 km otsi, aga nüüd pole rattaselga mõni aeg istunud. trenni muidugi teen. Rattaks oleks maanteeratas.

Arvestasin ise ka et sõiduaeg jääx umbes sinnakanti.

Aga suur tänu, sellist sisukat vastust ootasingi.

tänud ja eks kirjutan siia kui elusalt tagasi:D

Päevane energiakulutus tuleks 7000 – 8000 kcal.

Sa pead 3 – 7 päeva varem hakkama laadima ennast süsivesikutega nn. teiper ja arvestama sellega, et tahke toidu seedimine ja imendumine võtab rohkem aega kui spordijookidel.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.